题目内容

【题目】 Aamir Khan is an Indian film actor, director, and producer. Through his career in Hindi films, Khan has made himself as one of the most popular and influential actors of Indian cinema. He has won a great number of awards, including four National Film Awards and eight Filmfare Awards. He was honored(授奖) twice by the Government of India, in 2003 and 2010.

Khan first appeared on screen as a child actor in his uncle's film. His first film role came with an experimental film in 1984, and he began a full-time acting career with a leading role in a tragic romance film in 1988. He acted so well in the film Raakh in 1989 that it earned(赢得) him a Special Mention at the National Film Award ceremony. He became the leading actor of Hindi cinema in the 1990s by appearing in several great films.

In 2001, a production company was set up by Khan. The first film of the company, Lagaan, was nominated for Best Foreign Language Film and earned him a National Film Award for Best Popular Film and two more Filmfare Awards. After a four-year absence from the screen, Khan continued to act leading roles. In 2007, the film Taare Zameen Par directed by him is a success that earned him the Filmfare Awards for Best Film and Best Director.

In addition to acting, Khan is a humanitarian and has taken part in and spoken out for all kinds of social causes. He has also hosted a television talk show, in which he pays attention to important social events in India.

Aamir Khan

Khan’s 1

Khan is one of the most popular actors of Indian cinema.

The awards he won 2 four National Film Awards and eight Filmfare Awards.

The Indian Government honored him twice.

Being an actor

Khan began to act in the film when he was a 3.

Khan didn’t work as a full-time actor 4 1988.

In the film Raakh, he won a Special because of his excellent performance.

In the 1990s, Khan was one of the 5 actors of Hindi cinema.

Being a producer and 6

Khan 7 a production company in 2001.

Khan was 8 from screen for four years after the production company was set up.

The film Taare Zameen Par 9 helped Khan win the Award for Best Director.

Being a humanitarian

Khan joined in and spoke for the social causes.

Khan has been the 10 of a television talk show.

【答案】

1achievements

2included

3child

4until

5leading/best/greatest

6director

7started/founded/established

8absent

9successfully

10host

【解析】

本文是一篇记叙文,主要讲述的是Aamir Khan的职业生涯,Aamir Khan是印度的演员、导演、制片人,并且在他的职业生涯中多次获奖,除此之外,他对印度重大社会问题高度关注。

1主旨大意题。根据Khan is one of the most popular actors of Indian cinema. Khan是印度电影业最受欢迎的演员之一。The Indian Government honored him twice. 印度政府两次为他授奖。可知,这些都是他所获得的的成就,而且成就不止一个,所以用复数形式。故填achievements

2细节理解题。根据including four National Film Awards and eight Filmfare Awards中的including是介词,意为包含,此处用动词形式include,时态是一般过去时。故填included

3细节理解题。根据Khan first appeared on screen as a child actor in his uncle's film. Khan首次出现在他叔叔的电影里,那时候他还是个孩子。可知,此处应填child

4细节理解题。根据he began a full-time acting career with a leading role in a tragic romance film in 1988 1988年,他开始了全职的演艺生涯,并在一部悲剧浪漫电影中扮演主角。not…until直到才,可知,此处应填until

5细节理解题。根据He became the leading actor of Hindi cinema in the 1990s by appearing in several great films.凭借他在几部伟大电影中的出演,他成了20世纪九十年代印度电影业的主演。可知,他很伟大、很优秀,同时one of结构后接形容词最高级。所以此处应填leading/best/greatest

6主旨大意题。根据helped Khan win the Award for Best Director 帮助Khan赢得了最佳导演奖,可知此处应填director

7细节理解题。根据根据In 2001, a production company was set up by Khan.2001年,Khan成立了一家制片公司。可知此处应填set up(成立)的同义词,时态为一般过去时。故填started/founded/established

8细节理解题。根据after a four-year absence from the screen 在离开荧屏四年之后,可知,当他开办制片公司后,有四年时间没有出现在荧幕上。此处was ___8___ from中间缺一个形容词,absence的形容词形式是absentbe absent from 缺席。故填absent

9细节理解题。根据the film Taare Zameen Par directed by him is a success 由他执导的电影《地球上的星星》获得成功,可知,此处应使用success的副词形式修饰help,故填successfully

10细节理解题。根据He has also hosted a television talk show. 他也主持了电视脱口秀。可知,他是脱口秀节目的主持人,host动词,主持;名词,主持人。此处需要名词形式。故填host

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear Jenny,

How’s it going? Are you busy with your study these days?

I’m very glad to tell you that great changes have taken place in our school this term. First of all, we’re asked to “clear our plates” when having our meals and _____no to wasting. Some of us used to order______than what we could eat. That was a big waste of food. Now we need to finish the food we order. We should also stop______in some other ways. For example, we should _____the lights when we leave the classroom. And our school has opened up some fields for us to learn ___to grow some vegetables. Each class is given a small garden and our class has decided to _____some tomatoes and beans in our free time. I think that will be interesting. Maybe I’ll be able to post you some beans we’ve grown by______next time! What’s more, we have only two classes in the afternoon______we have more time for after-school activities. I’m one of the traffic safety volunteers in our school. After school, we take turns to go to the streets near our school and ask people to______the traffic rules.

I think we are having a different _____life now!

Please write back soon and tell me more about your school.

Yours,

Zhang Ming

1A.sayB.speakC.talkD.tell

2A.lessB.leastC.moreD.most

3A.wasteB.to wasteC.wastingD.wasted

4A.turn onB.turn offC.turn upD.turn down

5A.whatB.whomC.whereD.how

6A.growB.sellC.buyD.cook

7A.myselfB.yourselfC.ourselvesD.themselves

8A.unlessB.becauseC.soD.if

9A.makeB.obeyC.disobeyD.take

10A.schoolB.homeC.classD.farm

【题目】 It might seem impossible that tiny insects could be very harmful to a large house. But wood-eating termites(白蚁) can indeed do a lot of harm to a house.

Scientists believe that termites have been around for about 50 million years. Today, there are nearly 3,000 kinds of termites. They can be found all over the world.

A termite’s diet is mainly made of the fiber(纤维素) found in plants. Many termites feed on trees and wood in wooded areas. However, they don’t know the difference between the wood in a forest and the wood used to build houses. If they find wood inside a house, they will happily eat it.

It would take a single termite over 3,000 years to eat up the wood in a small house. Unluckily, termites are social insects. They live in groups. A termite group could be made up of 15 million termites or more. They eat day and night. Large termite groups can eat as much as one pound of wood in a day.

Termites can be hard to discover. Often, they’re found only after big damage has been done to a house, especially in May every year.

1From the passage, we know that termites_____________ .

A.are tiny and harmful birdsB.are used to build houses

C.can be seen only in ChinaD.are good at eating wood

2The fourth paragraph mainly tells us_____________ .

A.what termites like to eatB.where termites can be found

C.how termites are harmful to a houseD.how many termites a termite group has

3What’s the best title for the passage?

A.Silent EnemiesB.A Single Insect

C.Ways to Find TermitesD.Advice on Killing Termites

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网