题目内容
【题目】阅读选择 阅读下面的短文,从每题所给的A、B、C三个选项中选择正确的答案。
The Trousers Shop New Arrivals from Europe! Trousers Patterns | ||||
From | Material | Color | Size | Price($) |
Italy | silk | white | L / M / S | 90 |
France | cotton | red | M / S | 45 |
England | wool | checked (花格的) | L / M | 105 |
Welcome e-mail orders for all our trousers and we also welcome credit card(信用卡). Free post and packing. Tel: 67867822 E-mail: trousershop@yahoo.com | ||||
【1】You can buy ________in this shop.
A.trousersB.shoesC.shorts
【2】Size L checked trousers are from ________.
A.EnglandB.FranceC.Italy
【3】How much will you pay if you buy a pair of silk trousers and a pair of checked trousers?
A.$195.B.$135.C.$150.
【4】You can't buy the trousers __________.
A.By letterB.by credit cardC.by e-mail
【5】Which are the cheapest trousers?
A.The red cotton trousers.B.The white silk trousers.C.The checked wool trousers.
【答案】
【1】A
【2】A
【3】A
【4】A
【5】A
【解析】
本文讲述了一则卖裤子的广告。裤子都是从欧洲来的新货!里面包含材质、尺寸和价格可以电子邮件订单所有的裤子,也可以信用卡支付。免费邮寄和包装。
【1】细节理解题。根据The Trousers Shop New Arrivals from Europe!裤子都是从欧洲来的新货!所以都是卖裤子,故选A。
【2】细节理解题。根据England中的checked以及L/M可知,L型号的花格裤子来自于英格兰,故选A。
【3】细节理解题。根据a pair of silk trousers是90,a pair of checked trousers是105,所以总价是195,故选A。
【4】推理判断题。根据Welcome e-mail orders for all our trousers and we also welcome credit card欢迎电子邮件订单我们所有的裤子,我们也欢迎信用卡,所以写信不可以,故选A。
【5】推理判断题。A. The red cotton trousers.是45美元;B. The white silk trousers. 是90美元;C. The checked wool trousers.是105美元,所以选项A是最便宜的,故选A。
【题目】France is the largest country in Western Europe. There are over 66 million people in France. The country is home to romantic natural scenes like the Seine River and places of interest such as the Eiffel Tower. About 75 million visitors come here every year. Here are top things to do in France.
Visit museums.
No trip to France is complete without a visit to its museums, especially the world’s best-known one, the Louvre in Pairs. In this four-floor building, there are 35,000 works of art, such as the painting Mona Lisa by Da Vinci and the statue Venus de Milo. It will take you about nine months to enjoy all the pieces if you want to have a close look at each of them.
Have a local meal.
French food is famous. Bread is very important in France. The most popular French bread is called baguette. The long bread tastes crispy (醉脆的) and salty. Snails are also a must-have here. About 40,000 tons of snails are eaten up every year! They are always cooked with butter and garlic.
Take a bike tour.
What is the best way to enjoy the beauty of the Loire Valley? It’s taking a bike tour. You can experience the real French life which is comfortable by cycling. You can stop and enjoy the charming scenery in any place you like and forget all unhappy things and trouble for the time being. How relaxed you will feel! You may meet some local people. A bright “Bonjour!” always begins a nice talk. If you come here in June and July, you are lucky. The famous bike race Tour of France takes place at this time.
The 【1】 country in Western Europe | |
It has a 【2】 of over 66 million, It is home to beautiful natural scenes and places of interest. | |
Visit museums | ●The Louvre, which has four floors, is the most 【3】 museum in the world. ●You will 【4】 about nine months on all pieces if you want to look at them carefully. |
Have a local meal | ●French bread which tastes crispy and salty is 【5】 by many people in France. It is 【6】 in shape. ●It is 【7】 for visitors to eat snails, which are always cooked with butter and garlic. |
Take a bike tour | ● 【8】 is the best way to enjoy the beauty of the Loire Valley. ●You can experience the real French life in a 【9】 way. ●You can watch the bike race Tour of France in 【10】. |
【题目】 Aamir Khan is an Indian film actor, director, and producer. Through his career in Hindi films, Khan has made himself as one of the most popular and influential actors of Indian cinema. He has won a great number of awards, including four National Film Awards and eight Filmfare Awards. He was honored(授奖) twice by the Government of India, in 2003 and 2010.
Khan first appeared on screen as a child actor in his uncle's film. His first film role came with an experimental film in 1984, and he began a full-time acting career with a leading role in a tragic romance film in 1988. He acted so well in the film Raakh in 1989 that it earned(赢得) him a Special Mention at the National Film Award ceremony. He became the leading actor of Hindi cinema in the 1990s by appearing in several great films.
In 2001, a production company was set up by Khan. The first film of the company, Lagaan, was nominated for Best Foreign Language Film and earned him a National Film Award for Best Popular Film and two more Filmfare Awards. After a four-year absence from the screen, Khan continued to act leading roles. In 2007, the film Taare Zameen Par directed by him is a success that earned him the Filmfare Awards for Best Film and Best Director.
In addition to acting, Khan is a humanitarian and has taken part in and spoken out for all kinds of social causes. He has also hosted a television talk show, in which he pays attention to important social events in India.
Aamir Khan | |
Khan’s 【1】 | ◆Khan is one of the most popular actors of Indian cinema. ◆The awards he won 【2】 four National Film Awards and eight Filmfare Awards. ◆The Indian Government honored him twice. |
Being an actor | ◆Khan began to act in the film when he was a 【3】. ◆Khan didn’t work as a full-time actor 【4】 1988. ◆In the film Raakh, he won a Special because of his excellent performance. ◆In the 1990s, Khan was one of the 【5】 actors of Hindi cinema. |
Being a producer and 【6】 | ◆Khan 【7】 a production company in 2001. ◆Khan was 【8】 from screen for four years after the production company was set up. ◆The film Taare Zameen Par 【9】 helped Khan win the Award for Best Director. |
Being a humanitarian | ◆Khan joined in and spoke for the social causes. ◆Khan has been the 【10】 of a television talk show. |