题目内容
【题目】
Hello, boys and girls. I’m very glad to introduce one of my favorite movies to you. The movie is I, Robot. It tells a story about the future. It’s educational and exciting. The story happens in 2035. There are many robots in people’s life. They can help people do lots of things, such as doing the dishes, tidying the room and shopping everything.
Spooner is a policeman. He doesn’t think humans can truly get on well with their robots. But the scientist Susan doesn’t agree with him. She believes the robots can help humans live better and better. Later, Spooner and Susan find something wrong with the world’s robots. Some robots are trying to get out of human’s control(控制). Luckily, their dream doesn’t come true.
As for me, I think people will have robots in their homes in 20 years. However, robots will not be able to think and they won’t know what love is. They are created(创造)by our humans, so they should serve us forever. That’s all, thank you.
【1】I, Robot? tells a story about ________.
A.a concertB.traditional cultureC.the future
【2】The writer thinks the movie is__________.
A.educationalB.successfulC.upset
【3】What’s wrong with the world’s robots in the movie?
A.Most of them caught the flu.
B.They are trying to get out of human’s control.
C.They want to make humans live better and better.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【解析】
这篇短文主要是通过一部关于未来的电影,介绍了在未来机器人可以做很多事情。
【1】细节理解。a concert音乐会; traditional culture传统文化; the future将来。根据文中“The movie is I, Robot. It tells a story about the future.”可知,电影I, Robot.是关于未来的一部电影。故选C。
【2】细节理解。educational有教育意义的;successful成功的; upset沮丧的。根据文中“It’s educational and exciting.”可知,作者认为这部电影是有教育意义和令人兴奋的。故选A。
【3】细节理解。根据文中“Later, Spooner and Susan find something wrong with the world’s robots. Some robots are trying to get out of human’s control(控制).”可知,后来,斯普纳和苏珊发现世界上的机器人出了问题。有些机器人正试图摆脱人类的控制。故选B。
阅读理解题通常从细节,文章主旨,推测词组大意几个方面考查学生对文章的理解,做题时注意找到文章出处,做到有理有据。例如第2题。根据关键词“The writer thinks the movie”可知,定位至“It’s educational and exciting.” 作者认为这部电影是有教育意义和令人兴奋的。故选A。
【题目】All of us want to be healthy. To keep healthy, more and more people are doing sports. Do you like sports? If yes, which is your favorite sport? Look at the ads, they may help you.
Nancy’s Gym Keep fit! Lose weight! $25/ hour Opening time: Saturday and Sunday
| Ice World Have fun skating here! $ 20/ hour for children $ 30/ hour for adults
|
Water World Opening time: 9:00 a.m.~9:00 p.m. every day Adults: $ 10 Children(aged 15 and under): $ 7 Tel: 215-1829 Come to Water World! Two pools for children Two large pools for adults
Two restaurants | |
【1】What do people in Nancy’s Gym want to do?
A. To enjoy swimming. B. To learn to skate.
C. To keep healthy. D. To eat delicious food.
【2】If Mr. Smith goes skating with his little son, they need to pay ________ for two hours’
skating.
A. $ 50 B. $ 60 C. $ 80 D. $ 100
【3】People can go to Water World at ________.
A. 8:00 a.m. B. 1:30 p.m. C. 9:30 p.m. D. 10:00 p.m.
【4】You can call ________ if you want to swim.
A. 215-1892 B. 886-8252 C. 215-1829 D. 455-6223
【5】Which of the following is TRUE?
A. There are four large pools in Water World.
B. Ice World is only for adults.
C. People can go to Nancy’s Gym on Sunday.
D. A ten-year-old boy needn’t pay to go swimming.
【题目】
| One day, an old woman found a peach(桃子)in the river and took it home.She and her husband found a child in the peach when they were trying to eat it.They called him Momotaro. When Momotaro grew up he started to fight bad men.With the help of a dog, a monkey and a bird,Momotaro beat them and went back home safely. |
| A kind old man created(创造)Pinocchio from wood and treated(对待)him as his son. Instead of doing right things like going to school, Pinocchio liked hanging out.One day, a whale(鲸)ate the old man.Pinocchio went into the sea and risked his life to save his father.The brave act made him become a real man. |
【1】Who found the peach in the river?
A.An old woman.B.An old man.C.An old couple.D.Momotarō.
【2】What did Pinocchio enjoy doing?
A.Cutting wood.B.Going to school.C.Helping others.D.Hanging out.
【3】What did Momotarō and Pinocchio have in common?
A.They both came from a peach.B.They didn't love their fathers.
C.They were not born humans.D.They both loved to fight bad men.