题目内容

【题目】

One day, an old woman found a peach(桃子)in the river and took it home.She and her husband found a child in the peach when they were trying to eat it.They called him Momotaro.

When Momotaro grew up he started to fight bad men.With the help of a dog, a monkey and a birdMomotaro beat them and went back home safely.

A kind old man created(创造)Pinocchio from wood and treated(对待)him as his son.

Instead of doing right things like going to school, Pinocchio liked hanging out.One day, a whale(鲸)ate the old man.Pinocchio went into the sea and risked his life to save his father.The brave act made him become a real man.

1Who found the peach in the river?

A.An old woman.B.An old man.C.An old couple.D.Momotarō.

2What did Pinocchio enjoy doing?

A.Cutting wood.B.Going to school.C.Helping others.D.Hanging out.

3What did Momotarō and Pinocchio have in common?

A.They both came from a peach.B.They didn't love their fathers.

C.They were not born humans.D.They both loved to fight bad men.

【答案】

1A

2D

3C

【解析】

本文是两个动画的故事简介:Momotarō《桃太郎》和Pinocchio《匹诺曹》。Momotarō是一个老妇人在河里捡到了一个桃子,在里面有一个小孩。这个小孩叫桃太郎,长大后与坏人作斗争,在一条狗,一只猴子和一只鸟的帮助下,打败了坏人。Pinocchio是由一个善良的老人用木头制造的,他不爱上学,爱闲逛。后来这个老人被一头大鲸鱼吃了,匹诺曹不顾危险,与鲸鱼作斗争,救了老人,勇敢的行为使他成为一个真正的人。

1细节理解题。根据动画Momotarō《桃太郎》简介的第一句“One dayan old woman found a peach(桃子) in the river and took it home.一天,一个老妇人在河里发现一个桃子,把它带回家。”可知,是一位老妇人在河里找到桃子的。故选A

2细节理解题。根据动画Pinocchio《匹诺曹》简介第二句“Instead of doing right things like going to schoolPinocchio liked hanging out. Pinocchio”可知,匹诺曹没有像上学那样去做正确的事情,而是喜欢出去闲逛。故选D

3细节理解题。根据Momotarō《桃太郎》简介的第二句“She and her husband found a child in the peach when they were trying to eat it.她和她丈夫在吃桃子的时候发现桃子里有一个孩子。”和动画Pinocchio《匹诺曹》的简介的第一句“A kind old man created(创造)Pinocchio from wood and treated(对待)him as his son.一位慈祥的老人从木头上创造了匹诺曹,并把他当作自己的儿子看待。”可知,他们都不是人类所生。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读

阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。在答题卡标有题号的横线上,写出空缺处所填单词的正确形式。(每空一词)

It’s always said that reading is good for teenagers. Have you ever really thought why that’s true? Here are some good points of reading.

Improving language skills.

Reading can help you study grammar, vocabulary and so on. It’s very helpful for you to build up the knowledge of the language. Besides, the more you read, the more quickly you’ll find the information you want in the books.

Providing fun and relaxation.

Reading books takes you to a new world where you can forget tiredness and fear. You can give a new ending to the story, or even imagine you’re the main character of the story. That will give you much relaxation and improve your imagination.

Improving computer skills.

Reading through the computer is becoming more and more popular. You can find any kind of information on the Internet. Surfing the Internet can help you develop computer skills that you’ll need at school and in the future life.

Knowing the outside world.

Books can tell you about people from other parts of the world. Through books, you can learn what happened in the past and what is happening around the world.

Increasing social skills.

Books are good teachers, so reading good books can teach you how to be successful and how to deal with bad situations. It’s easier for you to find your ways.

Title: 【1】 of Reading

Improving language skills.

● Helping you learn 2 , vocabulary and so on.

● Helping you build up the 3 of the language.

Providing 4

and relaxation.

●Taking you to a new world where you can forget tiredness and fear.

●Making you feel 5 and imaginative.

Improving computer skills.

●Finding any kind of information on the Internet helps you to 6 necessary computer skills.

Knowing

the outside world.

●Helping you learn about 7 and the current(现在的)world.

●Increasing your knowledge.

8】social skills.

●Teaching you how to 9 and how to deal with problems.

● Making you 【10 up with ways to solve problems easily.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网