题目内容

【题目】请仔细阅读下列各小题,从A.B.C.D中找出其相对应的选项。
You don't have to be bored on a rainy day. Here are some new ideas:
Tell stories. You might tell stories you have heard before, or you might make up some wonderful stories.
①___________. You can learn to cook a pizza or maybe some cookies. Give your friend a chance to help in the kitchen and make something tasty.
②___________. You might write stories on your own and then read them aloud to others, or you might write a story together.
③____________. Think of some scenes and then play a game. Act as teachers, doctors, nurses or policemen. You can dress up in whatever you may have.
④____________. Pick out some music and dance around in the room. You can also sing while others are dancing.
So on the next rainy day, try some of these ideas for a day full of fun!
(1)根据短文内容,把选型放入适当的位置。

A. Cook in the kitchen
B. Play “Let's act” game
C. Write a story together
D. Have a party


(2)This passage is mainly about _______________.
A.How to tell and write stories
B.How to play a game
C.How to spend a rainy day
D.How to make something tasty

【答案】
(1)A;C;B;D
(2)C
【解析】本文大意:你不必在雨天无聊,这儿有几个建议:你可以讲故事,可以在厨房里学做披萨或饼干,可以自己写故事读给别人听,或一起写故事,可以玩表演,演老师、医生或警察,可以开party,挑音乐在房间里跳舞或别人唱你跳。下次再在雨天,你会感觉开心了。
(1)细节理解题。①根据You can learn to cook a pizza or maybe some cookies.可知答案选A。②根据you might write a story together可知答案选C。③根据Act as teachers, doctors, nurses or policemen.可知答案选B。④根据Pick out some music and dance around in the room. You can also sing while others are dancing.可知答案选D。
(2)考查细节理解题。根据You don't have to be bored on a rainy day. Here are some new ideas: 你不必在雨天无聊,这儿有几个建议:可知答案选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A driver stopped his car on a street side to have a rest.As he lay down in the seat and closed his eyes, a person came up and knocked at the window to ask the time. The driver opened his eyes and looked at his watch. “It's five past eight.” he said. Then he went to sleep again. But soon he was waken up again because a second person was knocking at the window.“Excuse me, what time is it now?”he asked. The driver looked at his watch again, and told him it was half past eight.

In this way, the driver thought he couldn’t have a good rest, so he wrote a short note and stuck(贴) it on the window for all to see. It said,“I don't know the time.”Again, he lay down in the seat for his sleep. A few minutes later,a third person came and began to knock at the window, “Hey, sir.”he said, “It’s a quarter to nine.”

【1】The driver stopped his car on a street side because he ______.

A. was very tired B. saw his friend

C. lost his watch D. didn’t know the time

【2】The driver was woken up again by the second person ______.

A. twenty minutes later

B. twenty-five minutes later

C. thirty minutes later

D. thirty-five minutes later

【3】The driver wrote a short note and stuck it on the window because ______.

A. he didn't know the time.

B. he didn't want anybody to trouble him.

C. he wanted somebody to wake him up.

D. he wanted somebody to tell him the time.

【4】The third person knocked at the window to ______.

A. ask him the time

B. ask him not to sleep

C. see if the driver was sleeping

D. tell him what time it was

【5】The driver ______ in his car.

A. had a good sleep

B. had no seat

C. didn't have a good rest

D. always closed his eyes

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网