题目内容

【题目】To protect the environment, we are on the way. Here are a few things we can do.

Unwanted gifts? Give them away!

Have you ever received a gift that you didn’t like? Did you throw it away? If so, you can have another choice now. Two British companies hopes people will give away their unwanted gifts to them. And they will resell the gifts to raise money for the poor. In this way, the gifts can be refused and have a future life. And people can make a difference to the world.

Wear the trousers that reduce(减少) pollution!

A chemistry scientist and a fashion designer (时装设计师) have created a new kind of trousers. The trousers are made of a new material which can help reduce air pollution around us. Scientists have tested the material. The result shows that it isn’t harmful to human. This new kind of trousers may appear at the market in two years. Professor Ryan said, “If thousands of people wear the trousers, the air quality will be improved.”

Plant trees with Felix

Felix Finkbeiner, a 14-year-old German boy, is not famous as a child actor but an environment hero. At the age of 9, Felix got the idea that children could do something to protect the environment. So he started a club. Felix soon got support from children all over the world. Some of them have become his good friends. The club has an aim of planting 212 million trees. They have planted over 3.5 million trees all around the world. Felix said, “The answer to controlling global(全球的) warming is trees—lots of trees!”

1The companies resell the unwanted gifts .

A. to make the unwanted gifts useful

B. to help people learn to think carefully

C. to save money from it

D. to make money for themselves.

2The trousers mentioned in the passage .

A. have been created by a physics scientist and a fashion designer

B. can help make air pollution less

C. will do harm to people

D. will be popular in two years

3Felix started a club .

A. to become famous

B. to become a child actor

C. to protect the environment with other children

D. to make friends with the children around the world

【答案】

1 A

2 B

3 C

【解析】

试题这篇文章主要讲述了关于环保,我们能做些什么。对于不想要的礼物,可以捐赠出去得到二次使用;穿那些由环保材料制成的裤子,可以减少污染;Felix成立了一个环保俱乐部,和来自全球各地的小朋友种植了很多的树。

1】细节理解题。根据文中内容In this way, the gifts can be refused and have a future life.通过这种方式,礼物可以重新使用并有了将来;故此题选A

2】细节理解题。根据文中内容The trousers are made of a new material which can help reduce air pollution around us.这些裤子是由一种可以减少污染的新材料制成的;故选B,可以帮助减少污染。

3】细节理解题。由文中内容得知,Felix为了保护环境而成立了一个俱乐部,并且得到了很多小孩的支持,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】假如第三届青奥会(The Third Youth Olympic Games) 将在南通举行准备招募城市志愿者(City Volunteer),为来南通的外国游客提供服务。根据以下信息,以David的名义,写一篇自荐信。

个人信息

如皋初级中学,9年级,15岁,喜欢绿色,代表和平

个性

活跃、自信、耐心;……

能力

英语好,善于与人交流;……

愿望及理由

想当城市志愿者,帮外国游客解决语言问题;……

希望

能对青奥会有些帮助,……

要求:1、所给提示全部用上,……部分自拟内容作答;2、字数:不少于90。

Dear Chairperson

I’m David from Rugao Middle School. ________________________________________________

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Yours sincerely

David

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网