题目内容

【题目】补全对话。

根据对话内容,将方框内符合对话情景的句子抄写在对话空白处,使对话恢复完整。选项中有两项是多余的。

A: Hi, Jenny. 1

B: Nothing much.

A: Would you like to help save the environment?

B: 2. What are your ideas for protecting the environment?

A: Well, first we shouldn’t use plastic bags when we go shopping. 3

B: Yes, it’s very useful. I’ll tell my mother because she often goes to the supermarket.

A: 4

B: You are right. And I think we should also save the paper.

A: Good idea.5

We can take a cloth bag instead.

Sure, I’d love to.

What are you going to do this weekend?

I believe our actions can make a difference and that our world will be more beautiful.

Then we are not supposed to leave litter anywhere.

How careful you are!

I fell asleep at the airport.

【答案】

1What are you going to do this weekend?

2Sure, I’d love to.

3We can take a cloth bag instead.

4Then we are not supposed to leave litter anywhere.

5I believe our actions can make a difference and that our world will be more beautiful.

【解析】

文章大意:这段对话主要是关于日常生活中如何做到环保。例如用布袋代替塑料袋,不要乱扔垃圾,应该节约纸张等。

1细节推理题。根据下文Nothing much. 没什么事。可知此处是问句,结合选项,只有What are you going to do this weekend?“这个周末你打算做什么?”是问句,符合语境,故答案为What are you going to do this weekend?

2细节推理题。根据上文Would you like to help save the environment? 你愿意帮助拯救环境吗?以及下文What are your ideas for protecting the environment? 你对保护环境有什么想法?可知B也是愿意的,才进一步问更具体的主意方法,结合选项可知Sure, I’d love to.“当然,我很乐意。”符合语境,故答案为Sure, I’d love to.

3细节推理题。根据上文first we shouldn’t use plastic bags when we go shopping. 首先,我们购物时不应该用塑料袋。以及下文Yes, it’s very useful. 是的,这非常有用。由此句中的it,可知此空和前句都在讲同个事情,购物时不用塑料袋的这事。结合选项可知We can take a cloth bag instead.“我们可以用布袋代替。”符合语境,故答案为We can take a cloth bag instead.

4细节推理题。根据下文You are right.你说得对。可知此处也是讲环保的注意,结合选项,可知Then we are not supposed to leave litter anywhere.“那么我们不应该在任何地方乱扔垃圾。”符合语境,故答案为Then we are not supposed to leave litter anywhere.

5细节推理题。根据上文Good idea.好主意。而且此处是末尾句,也应该是在说与环保相关的,结合选项,可知I believe our actions can make a difference and that our world will be more beautiful.“我相信我们的行动可以带来改变,我们的世界将变得更加美丽。”符合语境,故答案为I believe our actions can make a difference and that our world will be more beautiful.

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据题目要求完成各小题。

“Excuse me! Could you tell me what is the most important day in our lives? Is it the day were born or the day we die? Is it the day we fall in love or the day we are successful?” A young man asked a wise man in the mountain. He wanted to ask for wisdom (智慧) of life.

“None. The most important day in our lives is today.” the wise man replied calmly.

“Why?” the young man was very surprised. “Is it because there is some unusual event taking place today?”

“No. Nothing has happened today.”

“So is it because of my visit?”

“Even if nobody visited me today, today is still very important, because today is the only wealth(财富) we have. No matter how important yesterday is, it has gone by; 73 no matter how wonderful tomorrow may be, it hasn't come; no matter how ordinary and boring today is, it is in our hands.”

The young man still wanted to ask something, but the wise man stopped him and said, “When we are talking about the importance of today, we have wasted a lot of it. That is to say, part of ‘today’ has passed.”

Having understood this, the young man nodded and then went down the mountain.74 Actually today is the only wealth and chance we have. Therefore, what we should do now is to forget yesterday and tomorrow and catch hold of today!

1Why did the young man want to visit the wise man?

2Did the young man get the answer to his question?

(二)将短文中划线的句子译成汉语。

3___________________________________________

4___________________________________________

(三)给短文拟一个适当的标题。

5___________________________________________

【题目】 Many children like to go hiking (徒步旅行).Why? Because they can be free from school and their homework. They can also enjoy beautiful nature, play with friends or family. If you want to have a happy hike, you must pay attention to the following:

First, find a good day. Fine weather is the most important for a happy hike. If the weather is good, you can do a lot of things, like riding horses, going bike riding, swimming in the river, flying kites and playing ball games.

Second, go with the people you like. If you go hiking with the people you don’t like, you won't have a great time. So, find the person who has the same interest as you.

Third, find the right place. Different people have different ideas about the places. For me, I would like to go to the beach for a hike. I like to walk along the beach, listening to the sound of the sea and watch children playing.

Lastly, think of what you need to prepare before going hiking. To have a nice hike, you must have comfortable shoes, enough water and some food. Now you can go hiking!

1Why do children like to go hiking?

A.Because they can learn more things.

B.Because they can make more friends.

C.Because they can enjoy beautiful nature.

D.Because they don’t need to stay at home.

2Which of the following is NOT the writer's idea about a happy hike?

A.You should go hiking with different people.

B.A pair of comfortable shoes must be prepared.

C.Enough water and some food is very important.

D.You should go hiking when the weather is fine.

3Where does the writer probably go for a hike?

A.To the farm.B.To the park.C.To the beach.D.To the mountain.

4According to the writer, what do the children need to prepare before going hiking?

① Comfortable shoes. ② Enough water.

③ Plenty of money. ④ Some food.

A.①②③B.①③④C.②③④D.①②④

5How many points must you pay attention to for a happy hike?

A.One.B.Two.C.Three.D.Four.

【题目】任务型阅读:阅读下面短文,根据短文内容, 完成下列各题。

Alpha Go, a computer program, has beaten Lee Se-dol, a world-famous Go player (围棋选手), 4-1 in a competition. Lee has won 18 world championships over the past 21 years. The win is seen as a landmark (里程碑式的) moment for artificial intelligence (人工智能). The Alpha Go system was developed by British Computer Company Deep Mind.

Lee expressed great confidence ahead of the competition. However, after losing the first game, he said, “I was very surprised because I did not think I would lose the game.” Lee said he felt “regrettable (令人遗憾的)” about the result of the game. At a press conference held after the final match, Lee said he did not think Alpha Go was necessarily superior to (优于) humans. But he admitted the matches had challenged some of his ideas about the Go game.

Go originated(起源于) more than 2,500 years ago in China. It is one of the oldest board games that is still played today. Go is considered one of the most complex games. It is played on a board made up of a grid (网格) of 19 by 19 squares. The game opens with players taking turns to place black and white pieces, known as “stones,” on the board. The aim, as its name shows, is to surround a larger total area of the board than your opponent (对手) by the end of the game.

The competition was held in Seoul. It attracted huge attention. The first match was broadcast online. It was watched by 60 million viewers in China alone, with an estimated global audience of 100 million. Alpha Go’s developer got US $1 million in prize money. The money was later donated to charities.

1Lee Se-dol didn’t win over Alpha Go in the game, did he?

_________________________

2Who developed the Alpha Go system?

_________________ did it.

3How did Lee feel before the competition?

He had great _________ before the competition.

4Where was the competition held?

It was held ___________.

5When did the game of Go first appear?

The game first appeared _________________.

【题目】 Oink! The Year of the Pig is coming. How much do you know about pigs? Do you like them? Many people don’t because they believe that pigs are naturally fat, lazy and dirty. But are any of those things true?

It is true that pigs are fat. They eat a lot. But they are useful to us. We get more than just pork from pigs. We can use their skin to make shoes. We can use their hair to make brushes. Pigs also provide us with ingredients for drugs like insulin (胰岛素). Insulin can treat diabetes (糖尿病)

People sometimes say, “You are as stupid as a pig.” But pigs are not stupid. In fact, pigs are one of the 10 smartest animals. They have a good memory and can tell different shapes apart. Many experts think pigs are easier to train than dogs or cats. In France, people teach pigs to find truffles (松露). With their good sense of smell they can find truffles even faster than dogs.

When you see pigs, they are usually in dirty water or mud. That’s because pigs have no sweat glands (汗腺). On hot days, they have to cool themselves in water or mud. This keeps insects of them as well. Mud can also protect their skin from sunburns.

These stereotypes about pigs often make us hold a negative view about the animal. For example, if someone eats a lot, we say that they have “pigged out”. If someone’s room is very mess, we might say his or her room looks like a pigsty (猪圈).

But people in ancient China really liked pigs. People thought the pig’s big head and ears were a symbol of good luck. If someone had a round and chubby (胖乎乎的) face, he or she was thought to be blessed (有福气的). People also believed the animal stood for wealth, as humans use every part of the pig. Piggy banks are a symbol of this. Most children have a piggy bank that they can use to save money.

1People can use pigs’ skin to ______.

A.make clothes.B.make insulin.C.make shoesD.make brushes

2According to the passage, pigs can ______.

A.tell one hundred different colors apart.

B.find truffles with their good eyesight.

C.be of great help to people like dogs.

D.get away from insects with their masters’ help.

3Which of the following best explained the underlined word “stereotypes?

A.fixed ideasB.feelingsC.mistakesD.descriptions

4Why did the people in ancient China like pigs?

A.People thought the pig’s big head and ears were a symbol of good luck

B.People believed the animal stood for health.

C.People knew pigs were one of the 10 smartest animals.

D.People thought pies were blessed by god.

5The writer wrote this passage mainly to ______.

A.tell readers that pigs are not stupid, dirty or fat at all

B.criticize people who don’t really know about pigs.

C.point out that pigs can do a lot of things for people.

D.help people know more about the pigs.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网