题目内容
【题目】请根据下面的提示内容,以“My pet dog”为题写一篇短文。80词左右。
提示内容:
1. 你喜欢狗,因为狗是忠实的伙伴,容易相处;
2. 你的宠物狗的特征与习性;
3. 你们相处的一些情况。
提示词语: faithful companion 忠实的伙伴
My pet dog
【答案】
My pet dog
I’m a dog lover, for dogs are faithful comanions and easy to get along with.
I have kept one in my house, whose name is Chocolate. She has brown curly hair. When she feels hungry, she barks loudly. Then I know it’s time to feed her. She enjoys meat very much.
Every day I get home, she always up to me happily. As time goes by, the relationship between us becomes closer and closer. Therefore, I regard her as an important member in my family.
【解析】
试题分析:这是一篇利用提纲的给材料作文。要求介绍自己的宠物狗。分三个方面介绍,为什么喜欢它,狗的特征和习性,和小狗相处的一些情况。
【亮点说明】这篇短文内容切题,意思连贯,表达清楚、完整。句型句式运用恰当,时态变化合理。多见好句型和习惯表达用语者,如get along with,I have kept one in my house, whose name is Chocolate. it’s time to feed her,As time goes by, closer and closer,Therefore,regard …as等等。使文章的表达更丰富,更有逻辑性,更富有条理。
【题目】根据短文内容,将方框里A-E五个句子分别填入文中空缺处,使内容完整
Years ago, if a teenager had some problems in their life, 【1】 . Now a teenager might go online and write their daily life and feelings in a blog(博客). In many ways , a diary and a blog are almost the same. 【2】 .So, what’s the difference between a blog and a diary?
【3】 People like to write in blogs 【4】 . If my sister writes in her blog “Nobody cares about me”, 【5】 .Blogs help people stay in touch with their friends and hear what people around them are doing.
If people are caring about what they write ,blog is a good way to write about everyday life. However , I still prefer my old diary.
A. they might write them in the diary B. her best friends will quickly read and tell her how much they like her C. because they know their friends will read what they write soon D. They both tell what happened to the writer that day E. The biggest difference is that a blog is much more popular than a diary. |
【题目】信息归纳
请阅读下面这篇文章,根据所提供的信息,完成下面表格,把答案写在答题卡指定的位置上。
Jim is an English boy. he studies in No. 5 Middle School in Beijing. He gets up at 6:30 in the morning. And he washes his face and brushes his teeth. Then he goes to school by bus. He has four classes in the morning and two classes in the afternoon. He always helps his Chinese friends with English. He likes music, but he doesn’t like math. He thinks it’s difficult. He can play soccer and he is good at playing the piano and singing songs. On weekends, he usually goes to the zoo with his friends. He likes pandas because he thinks they are very cute.
Information Card
The name of the boy | 【1】 . |
The time he gets up | 【2】 . |
The way he goes to school | 【3】 . |
The boy is good at | 【4】 . |
The animal he likes and the reason(原因) | 【5】 |