题目内容

【题目】Dear Tony,

I’m at a new school in England now. I like it very much. School starts at half past eight. I get up at half past seven and have breakfast. We have three classes in the morning. After class, I usually play games with my friends in the playground, like football, table tennis and basketball. Lunch is at one o’clock, in the dining hall(食堂). In the afternoon, we have three classes, too. School finishes at four o’clock. After school, I do sports or have music lessons at school. At half past five, I go home. My home is far from school. I usually take the bus to get home. After dinner, I do my homework. It’s a busy day, but I like my new school!

Please write and tell me about your school in China.

Best wishes,

John

根据短文内容,判断下列句子的正误。正确的填“T”,错误的填“F”。

1John’s school is in China.

2John gets up at half past seven.

3John doesn’t play games at his school.

4John has music classes at school.

5Tony is a Chinese boy.

【答案】

1F

2T

3F

4T

5T

【解析】本文是约翰写信给托尼,介绍他在英国新学校的学习情况。

1根据I’m at a new school in England now.可知约翰的新学校在英国,不是在中国,故此处与原文不符,故为F。

2根据I get up at half past seven and have breakfast.可知约翰每天七点半起床,故此处与原文一致,故为T。

3根据After class, I usually play games with my friends in the playground,可知约翰在学校,在课后和朋友在操场做运动,故此处与原文不符,故为F。

4根据After school, I do sports or have music lessons at school.可知约翰在学校做运动或者上音乐课,故此处与原文一致,故为T。

5根据Please write and tell me about your school in China.可知托尼是一名中国南海,故此处与原文一致,故为T。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Helping others is easier than you think. You don't need to wait to become a rich man like Bill Gates to help the poor. You can become a volunteer, you can donate (捐献) your time, you can donate your old clothes and so on. And in doing so, you can become a better and happier person.

Choose some people to support. For example, homeless people, poor children and so on. All of these are suitable (合适的).

Decide what you are able to give. Yes! Sometimes it isn't only money——you can give away your time as a volunteer, you can donate your knowledge teaching poor children, you can donate your old clothes, you can donate food or you can share a meal with a hungry child.

Tell people about it. Tell your friends or your children. Put it in your blog or on your website(网络). In this way, the good work you do will be multiplied (增加)!

1People usually think helping others is _______.

A. easy B. difficult C. interesting

2How can you help others if you are poor according the passage?

A. Donate your time. B. Donate your knowledge. C. Both A and B.

3What's the meaning of the underlined word "homeless"?

A. 家境贫寒的 B. 无家可归的 C. 无依无靠的

4Which is the following right?

A. You can only give away money to help others.

B. It’s difficult for the poor to help others

C. You can become a better and happier person by helping others.

5What's the best title of this passage?

A. Help those who need help. B. It is hard to help others.

C. Donate your time.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网