题目内容
【题目】 词语填空通读下面的短文, 掌握其大意,然后从各题所给的A,B,C三个选项中选出最佳答案
I am not a brave girl, and even a little mouse scares(惊吓) me.1 I’ve been crazy about bungee jumping(蹦极). One day, I found a good place for this exicing2in Thailand by surfing the Internet. I packed my bag and flew there. However, I had no idea how to get to the address listed on the3. I called them and took a taxi, but the taxi driver didn’t know the way, either. He dropped me halfway.
Having bought some bread, I had to wait for the car that was supposed to pick me up. Just then a young man jumped out of a car and asked if I was Jenny. Then we 4 to the bungee jumping place. I was amazed by the sights along the road through the window of the car.
I quickly signed an agreement which said I I might die, and5 a harness(安全带). The guide led me through a gate, asked me to sit in a special seat and tied my 6and ankles(踝) well。
I was nervous but not scared. As soon as I stood up and felt my ankles7together, I got scared, I walked slowly to the edge(边) of the bridge and looked back. The workers looked at me and couldn't help laughing. At last it was time to go. So I jumped as 8forward as I could.
At that moment my memory seemed to stop. I felt 9 going up, like riding a fast lift, and them another drop and… Finally, I stopped in the air. I spread my arms wide, laughing loudly and 10. The workers pulled me up, smiling at me.
(1)A.But B.Or C.So
(2)A.task B.sport C.subject
(3)A.magazine B.newspaper C.website
(4)A.walked B.ran C.drove
(5)A.put out B.put on C.put off
(6)A.legs B.ears C.eyes
(7)A.tied B.divided C.spread
(8)A.close B.far C.short
(9)A.themselves B.himself C.myself
(10)A.sadly B.angrily C.proudly
【答案】(1)、A
(2)、B
(3)、C
(4)、C
(5)、B
(6)、A
(7)、A
(8)、B
(9)、C
(10)、C
【解析】短文大意:这篇短文讲述的是作者的一次蹦极的经历。作者是一个女孩,她非常喜欢蹦极,一次她在网上看到了一个蹦极的好地方,于是就一个人去了。在那里她进行了一次刺激的蹦极经历。
1A考查连词及语境的理解。句意:我不是一个勇敢的女孩,甚至一个小老鼠也能吓坏我。但是对于蹦极跳我却是非常的痴迷。but但是;or或者;so因此。根据句意可知,这两句话之间是转折的关系,因此应选A。
2B考查名词及语境的理解。句意:一天在网上我发现了一个做这项刺激的运动的好地方。task 任务;sport 运动;subject科目。根据上文的意思可知,作者对蹦极跳非常的痴迷,蹦极是一项运动,因此应选B。
3C考查名词及语境的理解。句意:然而,我不知道怎样才能到达网站上列的那个地址。magazine 杂志;newspaper 报纸;website网站。根据上文I found a good place for… by surfing the Internet可知,作者是在网站上发现了一个蹦极跳的好地方。因此应选C。
4C考查动词及语境的理解。句意:然后我们开车去了蹦极跳的地方。walked 走路;ran 跑;drove开车。根据上文Just then a young man jumped out of a car可知,这个来接作者的年轻人是开着车来的,所以他们一起开车去蹦极的地方。故应选C。
5B考查动词短语及语境的理解。句意:我很快签了协议,上面说我可能会死,然后我系上安全带。put out 扑灭;put on 穿上;put off推迟。根据句意可知,在蹦极的时候,应该系上安全带,故应选B。
6A考查名词及语境的理解。句意:导游领着我穿过了一个大门,让我坐在一个特制的座位上,系好我的腿和脚踝。legs 腿;ears 耳朵;eyes眼睛。根据文意可知,作者要去蹦极,因此要先做好防护工作,系好安全带,应该是在腿上,不可能是耳朵或眼睛,故应选A。
7A考查动词及语境的理解。句意:我很紧张但是不害怕,我一站起来就感觉到我的脚被捆在了一起,我害怕了。tied捆;divided分开,分离;spread传播,蔓延.根据上文tied my …and ankles well可知选A。
8B考查形容词及语境的理解.句意:因此我尽可能向远处跳close近的;far远的;short短的。根据文意可知,作者要开始往下跳了,他应该是尽可能往远处跳,故应选B。
9C考查反身代词及语境的理解。句意:我感觉自己就像乘坐电梯一样上升,然后又下降。themselves 他们自己;himself 他自己;myself我自己。根据文意可知,这里作者描述的是自己蹦极时的感受,故应选C。
10C考查副词及语境的理解。句意:我伸开双臂,大声地、自豪地笑。sadly 伤心地;angrily 生气地;proudly自豪地。根据文意可知,作者有勇气去蹦极,当她跳下去的时候,她为自己感到自豪。故应选C。
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。每个选项限选一次。
When Andy came to school, he was surprised to find he was the first to arrive that day. “Where is Susie?” he thought. She was the smartest student in the class and was always the earliest to class. Andy was always the second smartest and the second earliest.
In class, Andy learned that Susie went to visit her grandma in London and that she would not be back until Friday. He was happy because he was the smartest kid and also the earliest to class for four days. He was sad because he could not see Susie, the girl he was secretly in love with.
Over the following days, Andy felt bad about being the smartest kid and the earliest to class. .
. When Andy entered the classroom, he found Susie was already there. At that moment he decided one thing: Susie was the smartest girl in the class, and he was the smartest boy in the class. And that was enough.
A. Finally, Friday came. |