题目内容
【题目】
reached, try, danger, highest, reason
Of all the mountains, Qomolangma rises the 【1】 and is the most famous. It is 8,844.43 meters high and so is very 【2】 to climb. It is very hard to take in air as you get near the top.
The first Chinese team 【3】 the top in 1960, while the first woman to succeed was Junko Taibei from Japan in 1975. Why do so many climbers risk their lives? One of the main 【4】 is that people want to challenge themselves in the face of difficulties. The spirit of these climbers shows us that we should never give up 【5】 to achieve our dreams. It also shows that humans may be stronger than the forces of nature in some situations.
【答案】
【1】highest
【2】dangerous
【3】reached
【4】reasons
【5】trying
【解析】
文章介绍攀登珠穆朗玛峰是很危险的。登山者甘愿冒着生命危险去登攀,告诉我们永远不要放弃,努力实现自己的梦想。
【1】句意:在所有的山脉中,珠穆朗玛峰最高,也是最著名的。
根据句意理解及后句It is 8,844.43 meters high以及常识可知,珠穆朗玛峰是世界最高峰,所以这里应该是表达“最高的”,英语是最高级,故答案为highest。
【2】句意:它有8844.43米高,所以爬起来很危险。
根据句意理解及前句Qomolangma rises the ___1___ and is the most famous. It is 8,844.43 meters high可知,这里表达的是“危险的”,英语是dangerous,放在be动词后面做表语,故答案为dangerous。
【3】句意:1960年,第一支中国队登顶。
根据句意理解可知,这里表达的是“到达顶部”,英语中“到达”是reach,而句中时间是in 1960,所以这里应该用过去时,所以动词用过去式,故答案为reached。
【4】句意:一个主要的原因是人们想在困难面前挑战自己。
根据句意理解及前句Why do so many climbers risk their lives?可知,这里表达的是“原因”,英语是reason,且在这里是表达“最……之一”,英语是“one of the+最高级+复数名词”,所以这里应该用复数形式,故答案为reasons。
【5】句意:这些登山者的精神告诉我们,我们不应该放弃实现梦想的努力。
根据句意理解可知,这里表达的是“努力实现自己的梦想”,英语是try to do sth,而句中表达的是“放弃做某事”英语是give up doing sth,所以这里空格应该用doing形式,故答案为trying。
【题目】 Here are this month’s best magazines for you! Ready for you, Now!
Parents The most popular magazine for those who want to raise smart and loving children. It has a complete child development plan, the advice on your child’s health and safety, and the best way to encourage your child’s learning. Its cover price is $26.00. Our price is $12.00. |
Fashion Guide The shopping magazine with the best buys, and the fashion advice. You’ll need them before you go to the stores. What makes it really special is that it gives you the information you need before anyone else has it. Its cover price is $18.50. Our price is $15.50. |
Best Weekend Projects The projects are chosen from 80 special ideas to create an unusual living space. They will change your home and yard and can be made on weekends. And the most important of all, they are easy to follow. Its cover price is $17.95. Our price is $13.90. |
Off the Beaten Cart Path The best – selling travel book which includes over 200 new places of interest, over 200 new full – color photos, and all – new, up – to – date maps. It includes over 1,000 of the United States most must – see destinations(目的地). Its cover price is $30.00. Our price is $19.80. |
根据语言材料内容选择最佳答案。
【1】Which of the magazines has the lowest cover price?
A.Off the Beaten Cart Path.B.Best Weekend ProjectsC.Fashion Guide
【2】After reading Parents, you will get advice on ___________.
A.children’s best weekend
B.how to take parents on a trip
C.children’s health and safety
【3】The projects in Best weekend Projects will change your ________.
A.living spaceB.fashion ideasC.learning plans
【4】If Mr. Huang wants to buy each one of these four magazines, how much should he pay?
A.$92.45B.$61.20C.$70.90
【5】What can we know from the passage?
A.Fashion guide gives you advice on opening stores.
B.Parents offers you the best ways to encourage your children to travel.
C.There are lots of photos and maps in Off the Beaten Cart Path.