题目内容

【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有一项为多余选项

Littering is a big problem in cities around the world. People know it does harm to the environment, but few do something for years to make a difference. However, "Butt Lady" sets an example to all.

The true name of "Butt Lady" is Sally Dawly. She lives in Auburn, a city in California, US.1 because she had spent most of her free time picking up cigarette butts (香烟头) from the streets of her city. After picking up one million cigarette butts in three and a half years, she has set a new goal for herself-two million cigarette butts.

Dawly got tired of going on her walks and seeing cigarette butts everywhere, so in 2014 she started to take action. Armed(装备)with a broom(扫帚), dustpan and a pair of tongs, the anti-littering activist walked down the streets in search of cigarette butts, picked them up and threw them in the trash can. To see how many butts she picks up, the Butt Lady has been using a counting device (装置).2 after picking up as many as 3,000 butts a day. She said she wanted to shout "Come on people. Don't throw your butts.3."

Dawly knows it's not easy to completely solve her city's cigarette butt littering problem in no time, but she hopes her efforts will help smokers think twice before throwing away butts on the street.4 as she has got more and more supporters in the city.

A. She sometimes felt really bad

B. In fact, her efforts have paid off

C. Better yet, stop smoking

D. She was so great

E. She got a nickname

A. She sometimes felt really bad

B. In fact, her efforts have paid off

C. Better yet, stop smoking

D. She was so great

E. She got a nickname

【答案】

1E

2A

3C

4B

【解析】

文章大意:乱扔垃圾是世界各地城市的一个大问题。人们知道它对环境有害,但多年来很少有人能做些改变。然而,“臀部女士”为所有人树立了榜样。Dawly知道要在短时间内彻底解决她所在城市的烟蒂乱丢问题并不容易,但她希望她的努力能帮助吸烟者在把烟蒂扔到街上之前三思而后行。

1细节理解题。根据空前The true name of "Butt Lady" is Sally Dawly. She lives in Auburn, a city in California, US. 臀部女士”的真名是莎莉·道利。她住在美国加利福尼亚州的奥本市和空后because she had spent most of her free time picking up cigarette butts (香烟头) from the streets of her city. 因为她大部分的空闲时间都是在自己城市的街道上捡烟头。可知,此空应填She got a nickname,故选E

2细节理解题。根据空后after picking up as many as 3,000 butts a day. 每天捡3000个烟头之后。可知,此空应是她有时觉得很不好,故选A

3细节理解题。根据空前Come on people. Don't throw your butts. 来吧,伙计们。别扔屁股。可知,此空应是更好的是,戒烟,故选C

4细节理解题。根据空后as she has got more and more supporters in the city. 因为她在这个城市得到了越来越多的支持者。可知,事实上,她的努力得到了回报,故选B

阅读理解是最能体现学生的英语能力的题型,分值较高。如何通过掌握解题方法来提升自己解答阅读理解题的速度和准确率是学生最关心的问题。初中阅读理解一般考查学生的细节理解能力、主旨理解能力和推理判断能力。做阅读理解题,首先要准确理解题意,然后根据题意和短文内容选出正确的答案。(1)考查细节理解能力,此类型题较简单,学生准确理解题意后,直接到文中找出答案。(2)考查猜词能力。做这种题型时,学生要根据上下文意思准确猜出词义。3)考查推理判断能力,此类题型较难,学生要准确理解题意后,在文中找出相关的内容做出合理的推断。本文主要考查学生的细节理解能力。准确理解题意后,到文中找出相关的叙述,做出正确的判断。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成句子。

Once upon a time a hippo (河马)lived in a river next to a big tree. One day, a bird came and nested (筑巢)in the tree. The songs of the bird filled the hippo with so much envy (羡慕) that he couldn't think of anything else. Every day he would think why he wasn't born to be a bird even though the bird told him many times he was so lucky to be so big and such a good swimmer.

Finally, the hippo made up his mind that he would come out of the river, climb the tree and start singing. However, when he tried to climb the tree, it was very clear that the hippo didn’t have wings nor claws (爪子)to climb with.

Realizing that he would never climb up the tree, he angrily hit the tree until it came crashing (坠落)to the ground. Then he stepped onto the leaves of the fallen tree,and began singing.

Unfortunately (不幸地)all that came from his mouth were terrible noises and when the other animals heard this, they all came around to make fun of the hippo.

He was so ashamed by this. He also felt bad about having knocked the tree over. He used all his strength (力气)to raise the tree back up again and looked after it until it completely recovered (康复).

1The hippo envied the bird because the bird __________.

2The hippo tried to climb the tree, but finally he __________.

3Then he was so angry that __________ and began singing on the leaves of the fallen tree.

4Unfortunately, the sound he made was so __________ that the other animals all laughed at him.

5At last he felt __________ about what he had done.

【题目】What’s the most important thing for you to have in your life? Somebody mentions hard-work, others suggest knowledge, love and luck.

If you arrange the 26 English letters alphabetically(按字母表的顺序)and use numbers to represent each of them, for example, 1 for a, 2 for b, 3 for c… you can change an English word into a number. So hard-work becomes 8+1+18+4+23+15+18+11=98, meaning 98 is its mark; knowledge: 11+14+15+23+12+5+4+7+5=96, while love: 12+15+22+5=54, and luck: 12+21+3+11=47, a small mark. None of these words can give us a full mark. What about money or prayer(祈祷)? They can’t, either.

Then what else? Don’t be worried. You can always find an answer to a problem in your life, when you change your way of looking at things or doing things, or your attitude. Yes, attitude is the word. See for yourself: attitude: 1+20+20+9+20+21+4+5=100a full mark.

Different attitudes lead to different courses of life. Most times people hope for a better life. It is possible that one will have a change for the better after one has changed one’s attitude.

When you change your manner and became friendly towards others, you’ll meet more smiling faces towards you. In the same way, if you take a positive attitude towards failure, you’ll find it’s also rewarding though it has caused you losses.

1How can we solve a problem in our life according to the writer?

A. Change the way how we look at things.B. Have different attitudes.

C. Study math.D. Learn from others.

2Which of the following is TRUE?

A. None of the words in English can give us a full mark.

B. Failure can also be rewarding.

C. The word “hard-work” has the highest mark.

D. Nobody thinks attitude is the most important.

3It is possible that you will have a change for the better if you _______________.

A. can work out the mark of every wordB. have hard-work, knowledge, money and luck

C. are friendly to othersD. have a more positive attitude

4If we use numbers to represent “money” according to the text, what mark can we get?

A. 70B. 71C. 72D. 73

5What’s the main idea of the passage?

A. Failures lead to success.B. People hope for a better life.

C. Your life will be changed if you change your attitude.D. Knowledge is power.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网