题目内容

【题目】Celebrities(名人) are everywhere nowadays: on TV, in magazines, online. People think and talk about them a lot. Is this harmless fun or is it bad for us? How many people are truly crazy about modern idols(偶像)? And on the other side of the coin, is being famous harmful to the celebrities?

Studies suggest that most of the teenagers do not really idolize celebrities. Researchers have found three kinds of fans.

About 15% of young people have a social interest. They love chatting about their favorite celebrities with friends and this does not appear to do any harm.

Another 5% feel that they have a strong-personal relationship with a celebrity. Sometimes they see them as their soul-mates(心灵伴侣) and find that they are often thinking about them, even when they don't want to. These people are easy to feel depressed. If girls in this group idolize a woman star with a body they consider to be perfect, they are more likely to be unhappy with their own bodies.

That leaves 2% of young people with an unreasonable interest. They might spend several thousand pounds on a paper plate the celebrity had used, or they would do something lawbreaking. These people are in most danger of being seriously upset.

What about the celebrities themselves? Some researchers in the USA did a study to find out the effect of being famous on these people. The study showed celebrities showed off too much and they were very narcissistic(自恋的). The researchers looked at 200 celebrities, 200 young adults with MBAs (Masters in Business Administration), who were a group known for being narcissistic, and some general population. As the researchers expected, the celebrities were much more narcissistic than the MBAs and both of these two groups were a lot more narcissistic than the general population.

Four kinds of celebrities were included in the study. The most narcissistic were the ones who had become famous through reality TV shows. Next came comedians(喜剧演员) and then actors.

The least narcissistic were musicians. One interesting result was that there was no connection between narcissism and the length of time the celebrity had been famous.

So, what can we learn from this? Most people who are very successful or famous are usually self-centered and are likely to act only for their own benefits. As we can see from celebrity magazines, they also often feel lonely and even hopeless. They make harmful role models.

【1】The underlined word "depressed" in Paragraph 3 probably means .

A. sad B. afraid C. pleased D. hopeful

【2】 According to Paragraph 5, who are the most narcissistic?

A. Celebrities.

B. The general population.

C. Young adults with MBAs.

D. Teenagers who admire celebrities.

【3】What can we learn from the passage?

A. Most fans of celebrities want to become famous.

B. Talking about celebrities does harm to teenagers.

C. Narcissism increases with the length of time of being famous.

D. Only a very small group of teenagers are crazy about celebrities.

【4】What's the purpose of this passage?

A. To make us understand celebrities better.

B. To direct teenagers to become celebrities.

C. To compare different people with celebrities.

D. To discourage teenagers from taking celebrities as idols.

【答案】

【1】A

【2】A

【3】D

【4】D

【解析】

试题分析:短文大意:名人如今无处不在研究表明大多数的青少年并不真正崇拜明星。大多数非常成功的或著名的人通常以自我为中心。从名人杂志我们可以看到他们也常常感到孤独甚至绝望。

【1】A 词义猜测题。根据下一句If girls in this group idolize a woman star with a body they consider to be perfect, they are more likely to be unhappy with their own bodies.(如果在这群女孩崇拜的女明星的身体他们认为是完美的,他们更有可能对自己的身体感到不满。)的描述可推知划线词的意思是“悲伤,不愉快”,所以选A。

【2】A 细节理解题。根据文中The most narcissistic were the ones who had become famous through reality TV shows.可知最自恋的人那些通过电视真人秀已经著名的。所以选A。

【3】D 细节理解题。根据文中Studies suggest that most of the teenagers do not really idolize celebrities.和That leaves 2% of young people with an unreasonable interest. They might spend several thousand pounds on a paper plate the celebrity had used, or they would do something lawbreaking. These people are in most danger of being seriously upset.的描述可知大多数的青少年并不真正崇拜明星,只有很的一伙青少年对名人疯狂痴迷,所以选D。

【4】D 主旨大意题。仔细读短文可知作者旨在告诉青少年不要把名人当作偶像。所以选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Earthworms(蚯蚓)are friends of farmers in many countries. They can make 1 in the soil(土壤),so rain and air can get through.That helps plants grow. But now in the United States, some earthworms are causing 2.

The earthworms are called Asian jumpers. They first came to the US from Asia. They are big and strong. They can jump off the ground. They can also grow as long as 15 cm. The strong worms can get into very hard 3. So in the 1980s, American farmers used them a lot. Now these worms are everywhere in some American forests.

However, Asian jumpers are big eaters. They also like to live in very big grounds. When they get into the forest, they eat the leaf litter (落叶层)on the forest floor very quickly.

It is not 4 for the forest. Many plant seeds(种子)need the leaf litter to grow. Some other animals also eat the litter as food. Asian jumpers take their food away. The leaf litter also protect the soil. The Asian jumpers eat the litter and open up the forest to danger.

A 100-year-old woman from New Jersey has become the oldest competitor in the 5 of the United States Bowling Congress Women's Championships(保龄球联盟妇女杯冠军赛).

Emma Hendrickson was presented with a medal to celebrate her 50th appearance in the championships. She also 6 a gift in recognition of her status(身份)as the oldest participant(参赛者).

The great-great-grandmother did well during team competition at the National Bowling Stadium. Hendrickson, who celebrated her 100th birthday less than a month ago, says her teammates sometimes help her line the pins(保龄球等的木瓶)up, 7 her eyesight has weakened over the years.

"I can see the ten pins clearly when they're standing, but it's difficult to see which pins are standing for spares(被击倒), ”she says. Hendrickson's bowling activity is supported by her 27 grandchildren, great-grandchildren, and great great children. She has no 8 to stop and has already signed up to compete in the 2020 event.

【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。

Music for the Clouds

Once upon a time, there was a country. It didn’t rain for a long time. The people there started to go hungry because the crops died during the long drought(干旱).

A group of musicians were travelling the country, trying to make a living from their music shows. 1.Because there were so many problems in the land.

“We believe music can help solve all the problems,” said the musicians. But no one paid any attention. 2. It was very strange, because the sky was cloudy.

“It has been cloudy like this for many months, but not a single drop of rain has fallen,” people there told them.

3 ,” the musicians said, and they began practicing for the concert on the top of the mountain. Everyone who heard the music was surprised and went up the mountain. 【4】.There were tiny and interesting notes(音符) from their instruments. They rose and rose into the clouds. The music was so beautiful, happy and fun.

And the notes started playing with the clouds and the whole sky turned into an amazing amusement park. Before long, the large clouds were thundering with laughter.

The musicians continued playing, and a few minutes later the clouds started crying with laughter. 【5】, and they brought great happiness to all.

And in memory of that musical rain, everyone in the land learned how to play an instrument. They took turns to go up the mountain, and bring joy to the clouds with their beautiful songs.

A. o the musicians wanted to do something for help

B. When they got there, the musicians began to play

C. Dont worry, well bring rain to the country

D. But no one felt like listening to music

E. The country was full of tears of joy

【题目】阅读下列短文,根据短文内容,从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选择最佳选项。

Forgetful Nick

After school on Friday, when Nick got home, he saw Grandpas car! Nick smiled and walked quickly up the front sidewalk.

He reached the door and said hello to Grandpa. Then Mom called from the kitchen. Put away your schoolbag first.

Nicks smile vanished(消失). Oh, no, he said, I forgot to bring my schoolbag home.

Mom was angry. Nick, you forgot your schoolbag again! You need to be more careful!”

Grandpa turned to Nick and winked(眨眼), “I’m afraid you inherited(遗传) your forgetfulness from me, Nick. Your grandma used to call me Forgetful Jones’.

Grandpa’s words made Nick feel a little better. But he still felt mad at himself.

After dinner, Grandpa suggested going for a walk. As they walked around the corner, Grandpa said, “I’ll tell you a little secret, Nick. Were the same. We like to do things, make things and have fun! That’s why we sometimes forget things.

But Grandpa, how did you stop forgetting? How can I stop forgetting? Nick asked.

“Well,” said Grandpa, “I know a few tricks(窍门). I use them to help me remember important things. For example, it’s important to turn off my car lights when I park the car. So every time I get in the car, I put my notebook in my lap(大腿).”

“I saw it! said Nick. “I always wondered why you did that!”

Now you know my secret,” said Grandpa, Its a simple little trick, but it works. Why don’t we put our heads together and come up with a schoolbag-remembering trick?

【1】Nicks smile vanished when he knew .

Ahis grandpa came Bhis mom was in the kitchen

Che forgot his schoolbag Dhis mom was angry

【2】Who used to call Nicks grandpa Forgetful Jones?

ANick. BNicks mom.

CNicks dad. DNicks grandma.

【3】What did Nick and his grandpa do after dinner?

AThey went for a walk.

BThey turned off the car lights.

CThey bought a notebook.

DThey looked for Nicks schoolbag.

【4】From the story, we can know Nicks grandpa is .

A strange Bhelpful

Cstrict DProud

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网