题目内容

【题目】Many boys and girls love to watch TV. They spend many hours a day in front of the TV sets. But many parents let their children watch TV only in special (特定的) time.

TV shows are like books or movies. There are many kinds of TV shows, such as sitcoms, soap operas, sports shows, fashion shows, etc. A child can learn good things and bad things from them. Some shows help children to know the news all over the world. Children don’t have to go to the zoo to see animals. Boys and girls can see sitcoms, sports shows and game shows at home. Some shows teach children how to cook or how to use tools(工具).

Many boys and girls think it is fun to watch TV, but it is also fun to read books, to play games or to visit friends.

1Many boys and girls spend ______.

A. 4 hours on TV shows on Sunday

B. 6 hours on TV shows every day

C. many hours a day in front of the TV sets

D. 8 hours on TV shows every day

2Many parents _____.

A. don’t let their children watch TV

B. ask their children to watch TV

C. let their children watch TV in special time

D. want their children to do homework

3From TV, boys and girls can ______.

A. learn good things and bad things B. learn nothing

C. learn good things D. do bad things

4Kids like to watch TV, because ____.

A. it is fun B. they have nothing to do

C. it is exciting D. it is good

5How does the writer like the TV shows? ____.

A. They are good for children.

B. They are bad for children.

C. Some of them are good for children. Others are not.

D. They are kind to children.

【答案】

1C

2C

3A

4A

5C

【解析】

本文主要介绍电视节目对孩子的影响。许多男孩和女孩喜欢看电视。他们一天要在电视机前呆上好几个小时。他们认为看电视很有趣。但许多父母只允许他们的孩子在特定的时间看电视。电视节目有很多种。孩子可以从中学习好东西和坏东西。有些节目帮助孩子们了解世界各地的新闻。有些节目教孩子如何做饭或如何使用工具。

1题意:许多男孩和女孩___________。考查细节理解。A. 4 hours on TV shows on Sunday周日看4小时电视节目;B. 6 hours on TV shows every day每天看电视6小时;C. many hours a day in front of the TV sets每天在电视机前花几个小时;D. 8 hours on TV shows every day每天8小时看电视节目。根据第一段第二句They spend many hours a day in front of the TV sets.(他们一天要在电视机前呆上好几个小时。)可知许多男孩和女孩每天在电视机前花几个小时;选C

2题意:许多父母____________。考查细节理解。A. dont let their children watch TV不让他们的孩子看电视;B. ask their children to watch TV让他们的孩子看电视;C. let their children watch TV in special time让他们的孩子在特殊的时间看电视;D. want their children to do homework希望他们的孩子做家庭作业。根据第一段第三句But many parents let their children watch TV only in special time.(但是很多父母只在特殊的时间让孩子看电视。)可知许多父母让他们的孩子在特殊的时间看电视;选C

3题意:从电视上,男孩和女孩可以______________。考查细节理解。A. learn good things and bad things学习好东西和坏东西;B. learn nothing什么也不学习;C. learn good things学好事;D. do bad things做坏事。根据第二段第二句There are many kinds of TV shows, such as sitcoms, soap opera, sports shows, fashion shows, and so on. A kid can learn good things and bad things from them (电视节目种类繁多,如情景喜剧、肥皂剧、体育节目、时装秀等。孩子可以从中学到好东西和坏东西。)可知从电视上,男孩和女孩可以学习好东西和坏东西;选A

4题意:孩子们喜欢看电视,因为______________。考查细节理解。A. it is fun这很有趣;B. they have nothing to do他们什么都不做;C. it is exciting这令人兴奋;D. it is good这是好的。根据第三段第一句Many boys and girls think it is fun to watch TV(许多男孩和女孩认为看电视很有趣)可知孩子们喜欢看电视,因为他们认为看电视很有趣;选A

5题意:作家认为电视节目怎么样?考查细节理解。A. They are good for children.它们对儿童有益;B. They are bad for children. 它们对儿童有害;C. Some of them are good for children. Others are not. 其中一些对儿童有益,其他的则没有好处。D. They are kind to children.他们对孩子们很好。根据第二段三句A child can learn good things and bad things from them.(孩子可以从中学习好东西和坏东西。)可以知道作家认为电视节目其中一些对儿童有益,其他的则没有好处。故选C

对于阅读理解题,首先要粗读文章了解大意,其次通过细读,理解全文。在粗读的基础上,仔细阅读题后所给的题目,根据题目要求,再有重点地返回来仔细阅读。在阅读理解的题目中,所设问题主要有以下几种方式:找主题或概括文章的中心思想、就文中的具体事实和情节进行提问、根据文章的表层意思进行深层次的推理判断等,在细读时,要根据设问的方式,进行有侧重地阅读。1、概括文章中心思想。1)文首呈现主题句。2)文尾出现主题句。3)首尾呼应展现主题。4)文中表述主题。前面提出问题,文中的主题由随之陈述的细节或合乎逻辑的引申在文中导出,而后再做进一步的解释。5)文章没有主题句。在这种情况下,考生要把所有的细节综合起来。进行逻辑推理,概括归纳出文章的主题句。2.掌握文章的具体事实和重要情节。在考题中,经常会见到就文章中某一具体事实和重要情节进行测试的题目。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Just 28years ago,Berlin was a city divided into two by the Berlin Wall.How excited people were as the Berlin Wall came down.Since then,Berlin has become one of the coolest cities in Europe.Here are the main reasons why I think Berlin is cool.

First,Berlin has cheap hotels and everyday objects (物品).You needn't worry about spending too much money when visiting Berlin.

Second,Berlin knows how to give parties,and there is a festival here every month of the year.Perhaps the most famous is the Berlin International Film Festival (the BIFF).

Third,Berlin has beautiful buildings of its own.The Brandenburg Gate is one of the city's most famous buildings.It's the symbol (象征) of more than 200years of history.The TV Tower is as good as the Eiffel Tower in Paris and the London Eye.

Lastly,Berlin is a city of living art.Artists can create works of art on the sides of buildings.

If you want to visit a European city with culture,cheap objects and lots of colours,Berlin is the place to be.What are you waiting for?Get to Europe's coolest city before anyone else discovers it

1The Berlin Wall came down in

A. 1 969. B. 1979 C. 1989 D. 1999.

2The writer does NOT tell us that in Berlin.

A. everyday objects are cheap

B. how often a festival is held

C. people know how to give parties

D. in which month the BIFF is held

3According to the 4th paragraph(段落 ), great buildings of Berlin are mentioned.

A. two B. three. C. four D. five

4The writer suggests that we

A. create works of art

B. choose Berlin as the city to visit

C. build some towers like the Eiffel Tower

D. discover a cooler city than Berlin to visit

5Which is the best title (题目)for the passage?

A. Berlin's festivals

B. Berlin﹣a really cool city

C. Berlin's beautiful buildings

D. Berlin﹣a city of living art.

【题目】Hello, everyone!

Thank you very much for coming to this concert. I hope you have enjoyed the performance. As you may know, all the performers have given their time to help us.

This concert is to raise money for children in Africa. Every day hundreds of children in Africa die because they don’t have enough to eat. There are two reasons. First, there is no work for the children’s parents. Second, the governments in many African countries do not have the money to help the poor.

Most African countries are poor. The land is not good for growing food and the weather is also bad for farming. The Feed Africa Fund spends millions of dollars every year on food for poor people in Africa. This money comes from people like you---- kind, generous people who do not want to see children die from hunger.

Every dollar you give this evening will go to the Feed Africa Fund. Just one dollar can buy enough food to feed a family of four for three days. Think about it: only one dollar can feed four people for three days.

How much do you spend on food every day? Ten dollars? Twenty dollars? I am sure you can spend a little less on your own food so that you have a few dollars for the Feed Africa Fund.

Please be kind and generous! Give your money with a helping hand. Your money can make a difference in others’ life and yours. Thank you!

1In the speech, the biggest problem in many African countries is______.

A. hunger B. the poor land C. the bad weather D. water pollution

2The Feed Africa Fund is a(n)_______.

A. group that travels in Africa

B. program at the concert to help the poor

C. organization that offers food to African countries

D. activity to help poor children to go to school

3If a person gives five dollars, the money will be able to feed four people for ____.

A. three days B. six days C. ten days D. fifteen days

【题目】Sixteen years ago a boy gave me an important gift. It was a smile.

It was the early autumn of my first year at a middle school, and my old school was far away. As a result, no one knew who I was. I was very lonely, and afraid to speak to anyone.

Every time I heard the other students talking and laughing, I felt my heart break. I couldn’t talk with anyone about my problems.

Then one day, when my classmates were talking happily with their friends, I was sitting at my desk unhappily as usual. At that moment, a boy entered the classroom. I didn’t know who he was. He passed by me and then turned back. He looked at me, with a smile.

Suddenly, I felt the touch of something bright and friendly. It made me feel happy and warm. That smile changed my life. I started to talk with other students and made friends. Day by day, I became closer to everyone in my class. The boy with the lucky smile has become my best friend now.

One day I asked him why he had smiled, but he couldn’t remember doing so!

It doesn’t matter because all the dark days have gone. I believe that the world is what you think it is. If you think it is lonely, you might always be alone. So smile at the world and it will smile back.

1When did the writer get the gift?

A. At the age of 16.

B. After making friends with the boy.

C. In the first year at a middle school.

D. After becoming closer to everyone in the class.

2Why was the smile an important gift?

A. Because the writer’s old school was far away.

B. Because the writer didn’t know who the boy was.

C. Because the smile didn’t mean anything to the boy.

D. Because the writer felt lonely and had no friends and it made her feel happy and warm.

3Why didn’t the writer talk to anyone in her new school about her problems?

A. Because she was always unhappy.

B. Because she didn’t know anyone at the time.

C. Because she was in the first year at the junior high school.

D. Because she didn’t want her parents to worry about her.

4How did the smile change her life?

A. She started to make friends.

B. She became the best friend of the boy.

C. Her parents didn’t worry about her any more.

D. She realized that she was lonely.

5Where does she now think her feeling of unhappiness came from?

A. From her old school. B. From her parents.

C. From herself. D. From her classmates at the new school.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网