题目内容

【题目】请阅读下列五个人的糟糕经历将其与上面对应的图片相匹配。其中有一项为多余选项。

A.B.C.D.E.F.

Yesterday was Monday.Class Eleven had a special meeting in the afternoon.The topic was about their terrible experiences last week.Here are some of them.

16.Cindy:I left home at half past six.I thought I could get to school on time.However,my bike broke down halfway.I fell down and hurt my left arm.I also left my homework at home,which made my teacher very angry.I thought it was my worst day.

17.Bob:We had a math test.When I finished my paper,I carelessly dropped it onto the ground.There was some dirty water,and my paper got dirty.Although I was given another clean paper,half of the test time had passed.Finally I only got a D in my math test.

18.Jackson:I played volleyball with some of my classmates against the students from No.5 Middle School.Although we didn't have good players,we had teamwork.However,I fell down and hurt my right leg in the game.As a result,we lost the game.

19.Helen:I hurried home with my heavy schoolbag.When I got near to the door,my schoolbag broke and dropped onto my right foot.It was so painful that I cried at once.No matter how sad I felt,nobody came to cheer me up.My parents were both out.

20.David:Last night,I came back home from school and my parents weren't at home.So I decided to cook for myself.Unluckily,I was hurt by the splashing oil from the pot.Then I went to get some medicine from my neighbor.What's worse,I found I couldn't go back home because I didn't take the key.

1_____

2_____

3_____

4_____

5_______

【答案】

1D

2C

3E

4F

5B

【解析】

本文主要描述了5位同学昨天遭遇的不幸的事情。

1根据文中However, my bike broke down halfway. I fell down and hurt my left arm.可知半路我的自行车坏了,我摔下来,并摔伤了胳膊,故选D。

2根据本段:We had a math test.可知这是一个考试的场景,故选C。

3根据本段However,I fell down and hurt my right leg in the game.可知在比赛中我摔倒了并伤到了腿,且Jackson 是男孩,故和E图片是对应的,故选E。

4根据本段When I got near to the door,my schoolbag broke and dropped onto my right foot.可知伤了右脚,且Helen 是女孩儿,故对应图片F,故选F。

5根据本段So I decided to cook for myself.可知是和做饭有关的内容,故对应图片B,故选B。

内容和图片对应时,找出重点语句及重点词语是关键,例如第2小题通过找出文中的We had a math test.即可确定是一个考试场景,故选C。例如第5小题,通过cook这个单词即可知道是和做饭有关的,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】When my daughter, Sophie, was admitted to a college we were very happy, but a little worried about becoming empty nesters(空巢老人). I knew I had to do something, starting with the summer before she was away from home.

Sophie had a pack of colourful blouses. I knew she wouldn’t wear them anymore, so I decided to make a quilt(被子) out of them. I tried to work on the quilt when Sophie ____________ – which turned out to be often. She was very busy with her friends. Even when she was at home, her door was shut more than usual. This made me feel a bit hurt. ____________, we didn’t have much time together before she went to college.

When we arrived at the college, a wave of emotion flooded me. Sophie saw it in my face. She took a beautiful ____________ from her bag. “I made this for you, Mom,” she said. Then I knew why she had been staying behind a ____________ door that summer. It was an album of photographs recording the life of our family over the last 17 years.

I broke into tears. Some of it was sadness at having to let her go, but some of it was ____________. I knew that our connection was more ____________ than ever as we would always be connected by the strongest link, the love that went into every stitch(针脚) of her quilt and every photo in my album.

In Sophie’s dormitory room I unfolded the quilt on her bed. For a moment she was speechless. Then she threw her arms around me. “Mom, I love you,” she said. One of her new friends was calling her outside. Sophie turned, and I let her go.

1A. felt tired B. went out C. had time D. fell asleep

2A. By the way B. What’s more C. For example D. After all

3A. model B. dress C. book D. card

4A. heavy B. broken C. closed D. narrow

5A. joy B. surprise C. desire D. fear

6A. important B. powerful C. serious D. difficult

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网