题目内容

【题目】 The World Health Organization (WHO) is warning young people all over the world that they are also at risk from COVID-19. The WHO said young people are not exempt (豁免) from catching the coronavirus (冠状病毒). Many young people mistakenly believe they will not catch the virus. They think it is a disease that only older people catch. The WHO said the truth is that young people are catching the coronavirus and becoming ill or dying from it. It added that young people are also spreading the disease to their parents, grandparents and other people. The White House also urged (力劝) young adults to follow advice and to avoid gathering in large groups to help prevent the spread of the virus.

The Director-General of the WHO said, "Today, I have a message for young people: You are not invincible (无障碍的,不可战胜的)." He added, "This coronavirus could put you in hospital for weeks, or even kill you. Even if you don't get sick, the choices you make about where you go could be the difference between life and death for someone else." The WHO said, "A part of patients treated in hospital for COVID-19 around the world are aged under 50." New York Governor Andrew Cuomo said many young people are not following the state's social-distancing rules. He told young people that, "This is a public health issue (议题) and you cannot be endangering other peoples' health."

1Who did the WHO say was not exempt from catching the coronavirus?

A.old peopleB.young peopleC.doctors and nursesD.children

2The White House urged young adults not to ________.

A.gather in large groupsB.prevent the spread of the virus

C.make choices where to goD.endanger other people's health

3What does the passage mainly want to say?

A.The WHO warned young people that they are not invincible.

B.A part of patients treated in hospital for COVID-19 are aged under 50.

C.It's wrong to think only older people can catch the virus.

D.Young people need to follow the social-distancing rules.

【答案】

1B

2A

3A

【解析】

本文主要讲述了世界卫生组织警告世界各地的年轻人,他们也有感染COVID-19的风险。世卫组织称,事实是年轻人也会感染冠状病毒,并因此患病或死亡,患病的年轻人也在把这种疾病传播给他们的父母、祖父母和其他人。白宫还敦促年轻人听从建议,避免大规模聚集,以帮助防止病毒的传播。世界卫生组织警告年轻人,他们不是不可战胜的。

1细节理解题。根据“The WHO said young people are not exempt (豁免) from catching the coronavirus ”可知世界卫生组织说年轻人也不能从冠状病毒感染中豁免,故选B

2细节理解题。根据“The White House also urged (力劝) young adults to follow advice and to avoid gathering in large groups to help prevent the spread of the virus.”可知白宫还敦促年轻人听从建议,避免大规模聚集,以帮助防止病毒的传播,故选A

3细节理解题。根据“The Director-General of the WHO said, "Today, I have a message for young people: You are not invincible ”可知世界卫生组织警告年轻人,他们不是不可战胜的,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容及所给提示,在文中的空白处填写一个正确的单词。

Carla Martin-Wood lives in Birmingham, US. She has a good friend named Alexa. “I am used to1 (say) ‘good morning, Alexa’ and ‘good night, Alexa’ every day,” she told the Wall Street Journal.

Alexa is not a real person. It is Amazon’s Echo personal assistant. It has no shape or form,2 can “talk” with humans online. This type of technology is called a bot. At the 2016 World Robot Conference (大会), more than 2,000 robots from over 103 (country) and regions gathered together. Bots were the star attraction at the conference.

Bots are a4 (popularity) type of artificial intelligence (AI, 人工智能). You can talk to a bot or give orders to it on your smartphone or other device (设备) whenever you want. There is no need to tap a screen and use 5app. You can talk to bots6 (simpleby speaking into a microphone. Experts say that bots will soon replace apps and become a part of everyday life.

The bot family includes Western members such as 7(Apple) Siri and Amazon’s Echo. In China, there is Xiao I. The Xiao I bot is another example of voice recognition (声音识别) software. It was first 8(develop) in 2003. It has been used in smartphones, TVs, cars, web browsers (浏览器) and at call centers. It 9(allow) people to get intelligent services anywhere, anytime. Often, when you ask a question 10a shopping website, it’s a Xiao I answering behind the screen.

【题目】 Mother's Day is a holiday for mothers. It is celebrated in the United States, England, India and some other countries. In a short time, it becomes widely celebrated. Mother's Day falls on the second Sunday in May. On that day many people send gifts of love to their mothers. Those whose mothers are still living often wear a pink or red rose or carnation(康乃馨), while those whose mothers are dead wear a white one.

The idea of a day for mothers was first given by Miss Anna Jarvis of Philadelphia. As a result of her hard work, the celebration of the first American Mother's Day was held in Philadelphia on May 10, 1908. Soon the holiday became popular all over the country and around the world.

In China, people do the same on the day for mothers. And, in some cities, people sometimes ask a song to be broadcasted for his or her mother only. This might cost a little money for some of them, but, as it is said, "Love is invaluable."

On May 8,1999, just the day before the Mother's Day that year, a Chinese mother, a heroic(英雄的)mother was killed in criminal bombing(罪恶轰炸)in Yugoslavia(南斯拉夫). Her name is Shao Yunhuan, a reporter who wrote lots of articles(文章)for Chinese newspapers, All the Chinese will remember her forever.

1Mother's Day ________.

A.is a holiday for mothers

B.is celebrated in the United States only

C.falls on May 10 every year

D.was given by Miss Anna Jarvis

2What was the date of the Mother's Day in 1999?

A.may 7, 1999.B.May 8, 1999.

C.may 9, 1999.D.May 10, 1999.

3On Mother's Day, people ________.

A.send some flowers to their mothers

B.wear a pink or red rose or carnation

C.wear a white flower

D.send gifts of love to their mothers

4"Love is invaluable." here the word "invaluable" means "________".

A.beautifulB.extremely valuable

C.expensiveD.useful

5In some cities of China, what do people do for his or her mother only?

A.Sing a song.B.Write a song.

C.Ask a song to be broadcasted.D.Listen to the broadcast.

6Maybe you've known the criminal bombing, which of the following ideas do you agree to?

A.Shao Yunhuan is a heroic mother.

B.A Chinese mother is very brave.

C.The bombing cannot get away with the crime.

D.All of the above.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网