题目内容
【题目】完形填空
For most of the Tibet trip, things went all right for Yang, but there was one moment when he felt embarrassed and uneasy.
"That was at Nam Co," he says. "A girl and I wanted to go back to Lhasa, but we couldn't get a free 1until 3 or 4 o'clock in the afternoon when a pickup truck came and 2to take us." But there was only one 3for them. Yang is a gentleman, so he gave the seat to the girl, but he 4all of his things on the truck.
When he realized his mistake, it was already too late. He couldn't 5up with the truck, and he didn't have a cell phone to call the police or the girl. He had to walk alone 6_ the road. "I walked for hours on the road, and I 7worried about the worst result 8that I may die of thirst or freeze to death," he says. He was 9enough to finally catch a bus to Lhasa, where he met the girl again and got what he had left on the truck.
The trip didn't only 10Yang good memories and friends but also beautiful photos. He used these photos to make postcards andthem on his campus. "I earned some money from this business, which will be enough for my next trip, "Yang says.
(1)A.trip B.ride C.ticket D.opportunity
(2)A.advised B.promised C.agreed D.supported
(3)A.seat B.truck C.person D.thing
(4)A.took B.carried C.forgot D.left
(5)A.keep B.put C.come D.catch
(6)A.at B.across C.along D.through
(7)A.ever B.even C.still D.also
(8)A.sad B.pleased C.lucky D.late
(9)A.bring B.make C.offer D.impress
(10)A.show B.sell C.send D.post
【答案】(1)、B
(2)、C
(3)、A
(4)、D
(5)、D
(6)、C
(7)、B
(8)、C
(9)、A
(10)、B
【解析】文章大意:这篇短文讲述的是杨去西藏旅行的时候发生的一件事情,这次旅行给他带来了美好的回忆,还带来了友谊。
(1)句意:我和一个女孩想要回到拉萨,但是我们直到三点或者是四点才搭到免费的车,一辆小货车过来了,同意带我们走。trip 旅行;ride 乘车,搭车;ticket 票;opportunity机会。根据下句话when a pickup truck came and ___2___ to take us可知,一辆卡车来了,带他们走,因此这里说的是杨和那个女孩想要搭车,get a ride是固定短语,顺道搭车。故应选B。
(2)句意:我和一个女孩想要回到拉萨,但是我们直到三点或者是四点才搭到免费的车,一辆小卡车过来了,同意带我们走。advised 建议;promised 承诺,答应;agreed 同意;supported支持。根据下文的意思可知,那辆卡车愿意带他们走,故应选C。
(3)句意:但是只有一个座位。seat 座位;truck 卡车;person 人; thing东西。根据下句话Yang is a gentleman, so he gave the seat to the girl, but he ___4___ all of his things on the truck可知,杨把座位让给了那个女孩,因此车上只有一个座位,故应选A。
(4)句意:杨是一个绅士,所以他把座位让给了那个女孩,但是他把他所有的东西都忘在了卡车上。took 带走; carried 搬运,携带;forgot 忘记;left离开;把某物忘在某地。根据文意可知,杨把自己的东西忘在了卡车上,leave sth.+介词短语,表示把某物忘在某地,故应选D。forget后面只能跟宾语,不能跟介词短语做宾补。
(5)句意:他追不上卡车,他也没有电话报警或是打给那个女孩。keep 保持,保存; put 放下; come 来;catch抓住,赶上。根据上文but he ___4___ all of his things on the truck可知,杨的东西忘在了车上,所以他想追赶卡车,这里catch up with是固定短语,追上,赶上。故应选D。
(6)句意:他不得不一个人沿着路走着。at 在具体地点;across 穿过;along 沿着;through穿过,从物体的中间穿过。根据句意可知,这里是说杨沿着路走,故应选C。
(7)句意:我在路上走了好几个小时,我甚至担心最坏的结果—那就是我可能会渴死或者冻死。ever 曾经;even 甚至;still 仍然;also也。根据句意可知,杨想到了最坏的结果,所以这里表示递进的关系,故应选B。
(8)句意:他很幸运,最后赶上了一辆去拉萨的车,在那里他又遇到了那个女孩,拿回了他忘在卡车上的东西。sad 伤心的; pleased 高兴的;lucky 幸运的;late迟到的。根据文意可知,杨想会拉萨,但是没有车,一个人走了好几个小时,所以赶上了一辆去拉萨的车,他是很幸运的。故应选C。
(9)句意:这次旅行不只是给杨带来了美好的回忆和友谊,还有美丽的照片。bring 带来;make 制作;offer 提供;impress留下印象。根据句意可知,美好的回忆、友谊、照片都是这次旅行带给他的,故应选A。
(10)句意:他用这些照片制成明信片,在他的校园里出售。show 展示,说明;sell 卖,销售;send 发送;post张贴,邮递。根据下句话I earned some money from this business,可知,杨从中赚了一些钱,由此可知他是把明信片卖掉,故应选B。
【题目】补全对话
A: Hi, Bill. I notice you are reading the novel again. How many times have you read it?
B: Three times. Each time I read it, I learn something new.
A: Really? Who wrote it?
B: Richard Adams. . I like writers who have special opinions.
A: Me, too. Could you please tell me more about him?
B: OK. Richard wrote a book for his daughters in the early time.
A: Sounds interesting. Where did you buy this book?
B: In the Rose Bookshop.
A: Is it far from here?
B: No. Just next to the People's Cinema.
A: Oh, I see. Thank you!
A. Only 10 minutes' walk from here. |
【题目】阅读理解
Bike Rentals (租赁)
Welcome to Arcadian Shop. We offer different kinds of bikes that can be rented.
Places | Place 1: Zoo Station | |
Open Hours | 9 : 30—18 : 00 | |
Rental | 1/2 Day | $7 |
One Day | $12 | |
2relDay | $10 | |
Deliveries | If you live near our shop and you don't have time to rent bikes from our shop in person,we can send one to your home. The delivery fee(传送费用) is $8 for each bike. We also offer some deliveries outside of our normal delivery area. But you need to pay more for the deliveries. | |
Please call 650-968-3575 for bike rentals. | ||
(1)What is Arcadian Shop?
A.A shop where people can buy bikes.
B.A shop where people can rent bikes.
C.A shop where people can mend bikes.
D.A shop where people can paint bikes.
(2)Where is Alexanderplatz?
A.At the train station.
B.Under the TV tower.
C.In the parking area.
D.Near the Zoo entrance.
(3)When can we rent a bike?
A.At 6:30.
B.At 8:00.
C.At 14:00.
D.At 21:00.
(4)How much is it if you keep the bike for two days?
A.$7.
B.$10.
C.$12.
D.$22.
(5)Which statement is TRUE?
A.If you want to rent bikes, you can call 650-968-3575.
B.If you live near our shop, we offer some deliveries for free.
C.If you rent more than one hike, you can save money for the second one.
D.If you live outside of the shop's delivery area, you should pay $8 for delivery.