题目内容
【题目】假如你是Jack, 一天上午在去看望老师的途中遇见了UF0, 从UF0里走出来一个外星人, 你跟随外星人进入了一家商店, 商店里的女店员看见外星人受到了惊吓, 最后店员报警, 外星人听到警笛声迅速登上UF0飞离了地球。根据图片提示展开合理想象, 以Meeting an Alien为题写一篇80词左右的短文。![]()
Meeting an Alien
One morning I got up very early, I wanted to see my teacher. ……
【答案】One morning I got up very early. I wanted to go to see my teacher. I was walking along the street when I heard a strange sound coming from the sky. I held up my head and saw a strange animal with a big head and small body flying around. It looked ugly, its skin was black, its eyes were as big as a bulb, its mouth was like a pan, and its nose was too small to be seen. "It must be an alien" I said to myself, "Great! Great!" I was so curious and excited that I stopped to watch it carefully. The alien walked into a shop, the assistant in the shop was very scared. Then she call the police. The alien heard the police whistle rushed out of the shop and ran away. The UFO flew away quickly.
【解析】从题目要求与图片可知是写一篇遇见外星人经过的记叙文。故事发生的时间是一天上午,地点是去看望老师的途中以及商店,人物是作者与外星人,女店员。经过是UFO中走出了一个外星人,进入一家商店,最后听到警笛声登上UFO飞离地球。再结合图片描述下外星人的外貌即可,如课本中有相关描述a big head and small body,ugly, its eyes were as big as a bulb, its mouth was like a pan, and its nose was too small to be seen.等等。全篇都用一般过去时。
【题目】Have you ever had the feeling that no one can understand you? Well, here comes “Pepper”, it could be about to change all that. Pepper is the first robot to read human feelings. Using its emotion recognition functions
(情感识别功能), Pepper can make jokes, dance and even sing to people when they are around it.
The robot looks like a lovely girl. It is four feet tall with a tablet computer in its chest. It has human-like hands, a girl-like body and baby-like voice. It was shown to attract people at stores on Friday.
Pepper can tell facial expressions, human voice and signs, then make an answer. Pepper is designed to be a family robot, but it isn’t like the household robot on the cartoon. Pepper is used at home or store, where we enjoy pleasure and entertainment.
At home, not only can it tell jokes, it also helps people in trouble. If a natural accident happens, it can encourage them, make them laugh and feel relaxed.
Pepper will be on sale at the price of $2,000 in August, 2015. At present, several Peppers are on show at stores for people to visit. Before selling Peppers, the creators want them to store more knowledge in order to get better along with human beings.
![]()
请根据短文内容完成所缺信息。
Pepper—A Robot Of Human Wisdom | |
Basic feature (特征) | ◆The first robot to read 【1】 with its emotion recognition functions. |
Description of appearance | ◆It’s four feet tall with a 【2】 in its chest. ◆It has human-like hands, girl-like body and baby-like voice. |
Brief introduction | ◆The creators designed it to be used at 【3】 . ◆It can not only make an answer by telling facial expressions, human voice and signs, but also can help people who are 【4】 . |
Preparations for sale | ◆Peppers are now still at stores for people to visit. ◆When 【5】 is stored in Peppers, the more perfect robots will be on sale soon. |