题目内容
【题目】
![]()
How can we stay away from telecom fraud(电信诈骗)? Chinese actor Tong Dawei, 37, gave useful suggestions in a video on CCTV on September 8. It soon became popular online. Tong is the spokesperson in the program of fighting against telecom fraud in Liaoning, his hometown. In the video, Tong wears a policeman's uniform and talks about how to stay away from fraud. Tong grew up in a police family as his father and uncle are both policemen. As a child, he once dreamed to wear a policeman's uniform. Now, it has come true!
![]()
How can we stay away from telecom fraud(电信诈骗)? Chinese actor Tong Dawei, 37, gave useful suggestions in a video on CCTV on September 8. It soon became popular online. Tong is the spokesperson in the program of fighting against telecom fraud in Liaoning, his hometown. In the video, Tong wears a policeman's uniform and talks about how to stay away from fraud. Tong grew up in a police family as his father and uncle are both policemen. As a child, he once dreamed to wear a policeman's uniform. Now, it has come true!
【1】Who are policemen in Tong's family?
A. His father and uncle.
B. Tong Dawei and his uncle.
C. Both his parents.
【2】From the passage we can know that .
A. Tong Dawei dreamed to be an actor when he was a child
B. Tong Dawei didn't like wearing a policeman's uniform at all
C. Tong Dawei is helping people fight against telecom fraud in his hometown
【3】Where is the passage most probably from?
A. A talk show.
B. TV news.
C. A story book.
【答案】
【1】 A
【2】 C
【3】 B
【解析】
本文主要介绍了37岁的中国演员佟大为在9月8日的中央电视台视频中提出了一些打击电信欺诈的有用建议。 佟大为在视频中穿着警察的制服,谈论如何避免欺诈。这是他小时候的愿望,现在实现了,他希望我们远离诈骗。
【1】细节理解题。题干句意:佟家的警察是谁?选项A. His father and uncle.他的父亲和叔叔。B. Tong Dawei and his uncle.佟大为和他的叔叔。C. Both his parents.她的父母双方。结合原文信息,根据倒数第三行Tong grew up in a police family as his father and uncle are both policemen. 佟在一个警察家庭长大,他的父亲和叔叔都是警察。可知正确答案为:A
【2】细节理解题。题干句意:From the passage we can know that .从文章中我们可以知道 。选项A. Tong Dawei dreamed to be an actor when he was a child.佟大为从小就梦想成为一名演员。B. Tong Dawei didn't like wearing a policeman's uniform at all.佟大为一点也不喜欢穿警察的制服。C. Tong Dawei is helping people fight against telecom fraud in his hometown.佟大为正在家乡帮助人们打击电信诈骗。结合原文信息,根据第四行Tong is the spokesperson in the program of fighting against telecom fraud in Liaoning, his hometown. 佟大为是他家乡辽宁打击电信诈骗项目的发言人。可知正确答案为:C
【3】文章来源题。题干句意:Where is the passage most probably from?这段话最可能出自哪里?选项A. A talk show.一个谈话节目。B. TV news.电视新闻。C. A story book.一本故事书。结合原文信息,根据第三行in a video on CCTV 在中央电视台的一段视频中,可知正确答案为:B
文章来源类题目,建议回到原文,找出关键词、短语或者句子、段落等,再结合选项选出最佳答案。
【题目】阅读理解。
Here are three pieces of information about summer camps in 2016.
Kids’ Fleet Camp 2016 Kids’ Fleet Camp is exciting with rock climbing, golfing, swimming and creative activites. Camp Dates: June 20-24 Age: 6-16 years old Cost: $ 135 More information:
Please call at (619)238-1233 for any questions. See more at: http://www.rhfleet.org/events/summer-camp. |
Art It Out Social Skills Camp 2016 We use art to teach children social skills in group, such as: listening and following instructions; making and keeping friends, improving self-confidence, etc. Campe Dates: June 13-17 Call at 770-726-9589. For pricing information and details visit our website.
1640 Powers Ferry Rd, Atlanta, GA 30067 |
Gwinnett Young Singers Music Camp 2016 Summer camp is a lot of fun! Come and join in new and fun musical activitites! Children can learn so many kinds of musical instruments here. Camp Dates: July 18-29 Camp hours are 10:00 a.m. to 4:00 p.m. $150 each week
Please call at 770-935-6657 or visit our website. |
【1】If you like sports, you can join ________.
A. Art It Out Social Skills Camp
B. Kids’ Fleet Camp
C. Gwinnett Young Singers Music Camp
【2】In Art It Out Social Skills Camp kids can learn how to ______.
A. get on with others
B. climb rockes, swim and play golf.
C. improve their language skills
【3】To spend one week learning music in the camp, you’ll pay ______.
A. $150 B. $135 C. $300
【4】You can visit their website or call them up to ________.
A. make and keep friends
B. see the manager in person
C. get further information about camps
【5】Kids will probably find summer camps ________.
A. safe and cheap
B. boring and dangerous
C. exciting and enjoyable