题目内容

【题目】Every day since March 8, people all over the world keep asking the same question: Where did Malaysia Airlines Flight MH370 go? It turns out to be the biggest mystery in modern aviation (航空) history.

In the early hours of March 8, a Boeing 777 took off from Malaysia’s capital Kuala Lumpur (吉隆坡). It was heading to Beijing. But about two hours into the flight, the plane lost contact. There were 239 people on board the Malaysia Airlines flight, including 154 Chinese.

About 12 countries, including China, the US and Australia, have joined the search for the missing plane and passengers. The plane’s disappearance was a “mystery”, said officials. The plane was flying at a height of more than 10,000 meters when it suddenly lost contact. The weather was clear. The pilots didn’t make any distress calls (求救信号). When a plane crashes, broken parts are usually recovered. But up to April 2, officials have not found anything.

People are also talking about a possible hijacking. Interpol (国际刑警组织) said that two people on the flight used stolen passports. But that information alone isn’t evidence(证据) of a hijack.

The investigation (调查) is still going on. It could take months or even years to find out what happened to the flight.

“We are looking at all possibilities,” said Malaysian Transport Minister Hishamuddin Hussein. “The most important thing now is to find the plane.”

On March 24 came a piece of sad news. Malaysian Prime Minister Najib Razak said that the plane “ended in the southern Indian Ocean”. Everyone on the plane died. But the mystery is still not solved. Nobody is giving up. China has said it will work hard to find out the truth at all costs.

【1】Which country was the Flight MH370 flying to ?

A. Malaysia. B. China.

C. Australia. D. the US.

【2】How many Chinese were on the plane according to the article?

A. 239. B. 393.

C. 154. D. 12.

【3】What does the underlined word “hijacking” mean in this article?

A. 你好,杰克。 B. 偷渡。

C. 劫机。 D. 偷盗。

【4】From the article above, it is clearly that __________.

A. two passengers (乘客) didn’t use the passports of their own.

B. the plane was hijacked by two people.

C. Interpol has known what happened to the flight.

D. broken parts has been found by April 2.

【5】Where can you probably read the article?

A. In a travel guide. B. In a history book.

C. In a novel book. D. In a newspaper.

【答案】

【1】B

【2】C

【3】C

【4】A

【5】D

【解析】

试题分析:自从三月八日之后的每一天,全世界的人们都在问一个问题:马航370到底去哪了?它也是现代航空公司最大的迷团。飞机是从吉隆坡飞往北京的,飞机上有239人,其中中国人有154名。现在为了找到这次航班,许多国家都参与调查,现在依然没有找到这次航班。

【1】细节理解题。问题:马航370航班当时正飞往哪个国家?联系原文的介绍:It was heading to Beijing. 句意:它是开往北京的。北京是中国的首都,因此选择第二项,中国。故选:B

【2】细节理解题。问题:根据短文的介绍,在这个航班上有多少中国人?联系原文:There were 239 people on board the Malaysia Airlines flight, including 154 Chinese.句意:在马来西亚的航班上有239人,其中有中国人154名。明确了中国人有154名。故选:C

【3】细节理解题。问题:文章中划线词的意思是什么?联系原文:People are also talking about a possible hijacking. 句意:人们也谈论可能是劫机。联系上下文更加明确是劫机之意。故选:C

【4】细节理解题。问题:通过上面的短文,它清楚地告诉我们什么?结合原文,分析选项:第一项:两名乘客没有用自己的护照。正确。第二项:飞机是被两个人劫机了。不正确。因为现在并不清楚失联的原因。第三项:国际刑警组织已经知道航班发生了什么。不正确。了解短文内容,国际刑警还在调查此事。第四项:飞机的破损部在四月二日被找到了。不正确。现在依然不知道飞机的下落。故选:A

【5】细节理解题。问题:在哪里你能读到这篇报道?结合短文介绍的内容,明确是新闻报道类文章,因此联系下面的选项,只有第四项符合,在一份报纸上可以读到此类文章。故选:D

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文, 从每题所给选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

When I was a junior high school student in 1980, God gave me a gift, it was happiness.

One weekend, I went to visit my grandparents in the countryside.On my way home a car ran over me and cut off my because of its high speed.

Several days later when I woke up at the hospital, I realized I had to spend the rest of my life arms.How sad I felt at that time! Even I was full of fears. slowly I knew I had to face the fact and got over it.I couldn’t get my arms back even though I every day.

However, it’s easier to than to do.It me nearly half a year to get out of the sadness completely.I got so much from my story.From then on, I could treat my life with a normal(正常的) mind.But in our daily life, I often see my classmates get about little things: They get a bad grade on a test; their bus comes ; they don’t have a mobile phone but have, and so on.But I only life.I was lucky to realize from an accident: It is a waste of our life to focus on(关注)what you have .We should always think of what we have.So why are so many people unhappy? Someone may say, “My whole life would improve

I have a new car.” But when you get the car and what ? For a whole week you are walking on air.Then you go right back to being unhappy.

Happiness depends on(取决于) what we have! It’s in our heart.It’s a state of mind, even though you own the whole world, you may still feel .Happiness comes from mastering the art of appreciating(感激) and taking pleasure in what you really have.

【1】A.feet B.legs C.arms D.ears

【2】A.with B.without C.for D.on

【3】A.Or B.But C.So D.Once

【4】A.cried B.laughed C.sat D.stood

【5】A.dream B.act C.call D.say

【6】A.cost B.spent C.took D.gave

【7】A.present B.past C.new D.last

【8】A.excited B.nervous C.serious D.worried

【9】A.early B.first C.fast D.late

【10】A.the other B.one another C.other D.others

【11】A.hate B.dislike C.enjoy D.save

【12】A.lost B.had C.found D.spent

【13】A.because B.as C.if D.whether

【14】A.happens B.takes place C.used D.uses

【15】A.funny B.happy C.excited D.unhappy

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网