题目内容

【题目】 Are you good with money? Do you get pocket money from your parents or do you work to make money? Read on to find out about British teenagers and their money!

Pocket money

Most teenagers in Britain receive pocket money from their parents. They might have to do the housework to get their pocket money. The housework can include cleaning, cooking, washing dishes and ironing.

Part-time work

A part-time job is a choice for teenagers don't have pocket money or who want to make extra(额外的)money. About 15 percent of teenagers have a job. Only children over the age of 13 can work. Popular part-time jobs for teens include babysitting, delivering(投递)newspaper, shop work and restaurant work.

Children in Britain can work at most two hour a day on a school day but not during school hours. During weekends and school holidays, they can work longer hours.

Bank account(账户)

Some children and teenagers have a bank account. A bank manager can decide whether to open an account for a child or young person. Parents can put pocket money directly into their child's bank account. Most banks have a prepaid(预付的)bank card designed for young people.

So, many teenagers are getting experience working part-time, dealing with banks and deciding whether to save or spend their money. These are all steps towards becoming a financially(财政上) independent person and making and looking after your own money.

1The best title to describe the main idea of the article is " ".

A.Getting pocket moneyB.Making extra money

C.Saving and spending moneyD.Opening bank account

2Most teenagers In Britain get pocket money by .

A.working in a restaurant with their parentsB.helping their parents do the house work

C.delivering newspapersD.looking for a part-time job

3How long are teenagers in Britain allowed to work on Sunday?

A.Two hours.B.At most two hours.

C.Less than two hours.D.More than two hours.

4The person who can make a decision to open an account for a child is .

A.a bank managerB.the child's parent

C.the child himselfD.the child's teacher

【答案】

1C

2B

3D

4A

【解析】

文章大意:文章主要介绍了英国青少年为了得到零花钱,许多年轻人不得不做家务,他们打扫卫生、洗碗和倒垃圾;空闲时间,他们也会出去做兼职。以及如何使用这些零花钱。

1

标题归纳题。通读全文可知,本文主要是介绍了英国青少年零花钱的来源,以及如何使用这些零花钱。结合选项,可知C选项符合题意,故答案选C

2

细节理解题。根据Most teenagers in Britain receive pocket money from their parents. They might have to do the housework to get their pocket money. The housework can include cleaning, cooking, washing dishes and ironing. 在英国,大多数青少年从父母那里得到零用钱。他们不得不做家务来得到零花钱,家务活包括打扫卫生、做饭、洗碗和熨衣服。由此可知,在英国,大多数青少年通过帮助父母做家务获得零用钱,故答案选B

3

细节理解题。根据Children in Britain can work at most two hour a day on a school day but not during school hours. During weekends and school holidays, they can work longer hours. 在英国,孩子们在上学日每天最多只能工作两小时,但在上学期间不能工作。在周末和学校放假期间,他们可以工作更长时间。由此可知,英国的青少年在星期天允许工作两个小时以上,故答案选D

4

细节理解题。根据A bank manager can decide whether to open an account for a child or young person. 银行经理能决定为孩子还是年轻人开立账户。由此可知,决定为孩子开户的人是银行经理,故答案选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的材料,然后根据材料内容回答所提问题。

A lady and her husband walked into the president of Harvard’s outer office. “We want to see the president,” the lady said softly. Looking at the couple who wears usual clothes, the secretary said, “He’ll be busy all day.” “We’ll wait,” the lady replied.

For hours, the secretary did nothing for them, hoping that they would finally go away. They didn’t. “Maybe if they just see you for a few minutes, they’ll leave,” the secretary finally told the president.

The president looked down at the couple. The lady told him, “We had a son that had studied in Harvard for one year. He loved Harvard. But he was accidentally killed. And my husband and I would like to build something for him in Harvard. “Madam,” the president said angrily, “we can’t put up a statue(雕像) for every person who attended Harvard and died.”

“Oh, no,” the lady explained quickly, “we mean we would give a building to Harvard.” The president looked at their usual clothes, and then said, “A building! Do you know how much a building costs? It took us over seven and a half million dollars to build Harvard.”

The lady turned to her husband and said quietly, “Is that all it costs to start a university?” Her husband nodded. Mr. and Mrs. Leland Stanford walked away, traveling to Palo Alto, California where they built a university with their name—a memorial to a son that Harvard no longer cared about.

How are we supposed to treat others who can do nothing for us? Don’t judge a person by his appearance.

1Why did the secretary do nothing for the couple at first?

___________________________________________

2Was the president of Harvard friendly to the couple?

___________________________________________

3According to the story, how much did it cost to start a university?

___________________________________________

4What did the couple do with their money in the end?

___________________________________________

5What can we learn from the passage?

___________________________________________

【题目】 Do you “worship” your parents?

After I came to China, I started hearing the word “xiaoshun” a lot. It is often translated into English as “filial piety”. However, I think the translation “parent worship” is easier to understand. The basic idea behind “parent worship” is that children should always listen to their parents and do everything they can to make their parents happy.

I think many Chinese people I know would agree with the idea. I guess it is a nice idea, in theory(理论上). But I also have some Chinese friends who would disagree.This is because they have had to do things they didn’t want to, just because their parents told them to_______For example, one of my good friends had to break up with her boyfriend because her parents thought he didn’t make enough money. 孝顺似乎有时候也是不公平的

Most kids in the US, especially teenagers, would probably disagree with “parent worship”, too. In fact, arguing with one’s parents and being rebellious (叛逆的) is common for US teens. 我经常与我的父母就家规进行争论,而且我也不总是遵守那些规矩

I think the best way is somewhere in the middle. Most, if not all of us, love our parents and try our best to respect(尊重) them. So of course we should follow their rules and try not to stress them out (使紧张). On the other hand, parents should respect their kids as well and give them some reasonable freedom and independence.

1The basic idea behind “parent worship” is that children should always listen to their parents and do everything they can to make their parents happy.

2This is because they have had to do things they didn’t want to, just because their parents told them to.

3孝顺似乎有时候也是不公平的

4 我经常与我的父母就家规进行争论,而且我也不总是遵守那些规矩

5 On the other hand, parents should respect their kids as well and give them some reasonable freedom and independence.

【题目】阅读短文,并按要求完成文后各题。

Cooking was once regarded as a necessary part of education. But in recent years, it has become less important in schools. As a result, basic cooking and food preparation skills are being lost. It is also making more children overweight, as parents use too much fast food is harmful to their health.

The government is worried and is looking for ways to solve the problem. A new law has been made. It requires all secondary schools (中学)to offer cooking lessons to students aged from 11 to 14 years old. They hope that this will encourage people to cook instead of eating ready meals, fast food and snacks.

Students will learn to cook twice a week. They will learn to use simple and fresh ingredients to prepare healthy, tasty food, following instructions. Schools are also setting up cooking clubs all over the country. The clubs will provide more children with the chance to learn to cook. The children can learn to cook many kinds of food in the clubs.

There are still difficulties. Head teachers are worried about the things they will need for the cooking. And about 15% of schools do not have kitchens and there are not enough teachers.

The speaker from the government promises to train 800 teachers and to give schools million pounds a year to help children from poorer families to pay for ingredients.

1完成句子In recent years, cooking has become ___________in UK schools.

2完成句子UK secondary schools should offer cooking lessons to students according to a ___________.

3简略回答问题How often will students learn to cook in UK secondary schools?

__________________________________________________________________________

4找出并写下第四段的主题句 _______________________________________________________________________

5将文中画线句子译成汉语。________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网