题目内容
【题目】 Jeanne Johnson lives near the ocean (海洋) in the USA. She is worried about the danger of tsunamis (海啸), so she bought a tsunami escape pod (逃生舱).
The pod is a bright orange ball. It is not very big, just 1.37 metres across. Two people can fit inside. It has a watertight (不漏水的) door and some windows. The pod can even provide air for the people inside and show where they are.
Julian Sharpe made the pod. He got the idea after a tsunami in 2004 in the Indian Ocean. It killed more than 226,000 people. He was on vacation near the ocean with his family. His kids were very young. Sharpe wondered how he could keep them safe if a tsunami happened. Then in 2011, a tsunami killed about 16,000 people in Japan. This was when Sharpe really started designing and making an escape pod strong enough to protect people from a tsunami.
Jeanne spent $13,500 on the pod. She has put some water, food, warm clothes and a radio in it. And she is practising getting into it quickly.
“The pod is really not comfortable,” said Jeanne. “But it’s better than nothing. I don’t think too much about tsunamis now. I can sleep well at night.”
【1】The tsunami escape pod ________.
A.is a bright orangeB.is less than 1.3 metres across
C.has no doors or windowsD.cost Jeanne more than $13,000
【2】After buying the pod, Jeanne ________.
A.thought much about tsunamisB.put food, clothes and a radio in it
C.didn’t practise getting into itD.worried a lot and couldn’t sleep well
【3】In 2004, Julian Sharpe ________.
A.made a tsunami escape podB.was on vacation near the ocean
C.sold the pod to JeanneD.had no children
【4】A tsunami in ________ killed over 226,000 people.
A.2004B.2005C.2011D.2017
【5】Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Jeanne lives in the UK.
B.Only one person can fit inside the pod.
C.Jeanne Johnson likes the pod because it is comfortable.
D.Sharpe hopes his pod can protect people from a tsunami.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】B
【4】A
【5】D
【解析】
珍妮·约翰逊住在美国的海边。她担心海啸的危险,所以她买了一个海啸逃生舱。
【1】细节理解题。根据倒数第二段中的句子“Jeanne spent $13,500 on the pod.”,可知选项D是正确的,故选D。
【2】细节理解题。根据倒数第二段的第二句“She has put some water, food, warm clothes and a radio in it.”,可知她在里面放了水、食物、暖和的衣服以及一台收音机。故答案选B。
【3】细节理解题。根据文中的句子“He got the idea after a tsunami in 2004 in the Indian Ocean. ……He was on vacation near the ocean with his family.”,可知她和家人在海洋附近度假。故选B。
【4】细节理解题。根据第三段的第二句话“He got the idea after a tsunami in 2004 in the Indian Ocean. It killed more than 226,000 people.”可知是在2004年。故选A。
【5】细节理解题。根据最后一段,珍妮·约翰逊对海啸不考虑的太多,晚上能睡好觉的原因:是买了一个海啸逃生舱。可推测她希望海啸逃生舱能够保护她。故选D。