题目内容
词语运用
根据短文内容及所给提示,在文中的空白处填写一个正确的单词。
June 15,2018
This morning I took a bus to school. The traffic was 7 1. (busy) than usual and there were more people on the bus. At Xinhua Stop, I saw 2. old man get on the bus. He looked very weak. I stood 3. and gave my seat to him. He thanked me and asked me about my name and my school. We talked 4. (happy).
Later in the 5. (three) class, Mr. Du came in and asked me to go to the front. I didn’t know w6., so I was a little afraid. Everyone was looking at me. Then he told 7. (they) what I did on the bus this morning. He 8. (know) it because he got a phone call from the old man. Mr. Du said I could be a good example to my 9. (classmate). It was really a good day f10. me! I was so proud.
1.busier 2.an 3.up 4.happily 5.third 6.why 7.them 8.knew 9.classmates 10.for 【解析】试题本文主要讲述作者给老人让座,老人给学校打电话表扬作者的行为以及作者受到表扬后的心情。 1.句意:交通比平常繁忙,公共汽车上还有更多的人。than比,用于比较级;根据句意...—How long have you _______________ the motorbike?
—For about two weeks.
A.bought | B.had | C.borrowed | D.lent |