题目内容

【题目】 There are many problems between parents and their children. Some parents don't understand their______, and many of them even argue with each other. If I am a parent, how will I______ my childWell, I think there are many ways.

______, I'll encourage my child to do things he or she likes. The things should be good______him or her. If it is not good for my child, I'll talk to him or her about the disadvantages of the thing in a(n)______ way.

Second, I will always take pride in everything good that my child______For example, if he or she gets good grades, I'll say something like______, “Well doneI'm very proud of you.” These words will both make my child and me very______

Third, I will spend______ time staying with my child than my parents did with me. I'll chat and go shopping with my child.

I am______ these things will make parents and their kids get on well.

1A.classmatesB.kidsC.friendsD.parents

2A.give lessons toB.get along withC.talk toD.show love to

3A.FirstB.NextC.LaterD.Last

4A.forB.aboutC.toD.with

5A.silentB.lazyC.patientD.exciting

6A.will doB.is doingC.has doneD.do

7A.itB.thisC.themD.that

8A.happyB.strangeC.sadD.angry

9A.littleB.lessC.moreD.much

10A.afraidB.sureC.surprisedD.glad

【答案】

1B

2B

3A

4A

5C

6C

7B

8A

9C

10B

【解析】

这篇短文中作者主要谈到了父母和孩子们相处的问题,并以一位家长的身份向广大家长们提出了三条如何孩子们相处的建议。

1句意:有些父母不理解他们的孩子,他们中的许多人甚至互相争吵。

考查名词及语境的理解。A. classmates同班同学;B. kids孩子们;C. friends朋友们;D. parents父母们。根据“There are many problems between parents and their children. 父母和孩子之间有许多问题。”,可知此处指一些家长不理解他们的孩子,故选B

2句意:如果我是一个家长,我将如何与我的孩子相处?

考查动词短语及语境理解。A. give lessons to给…上课;B. get along with与…相处;C. talk to与…交谈;D. show love to向…表达爱。由下文的建议可知此处是说如何与孩子相处,故选B

3句意:首先,我会鼓励我的孩子做他或她喜欢的事情。

考查副词及语境的理解。A. First首先;B. Next接下来;C. Later后来;D. Last最后。由第三段和第四段开头的SecondThird,可知此处应用First,故选A

4句意:事情应该对他或她有好处。

考查介词及语境的理解。A. for为了;B. about关于;C. to到;D. with和。由后面的“If it is not good for my child”,可知是be good for,意为“对……有好处”,故选A

5句意:如果这对我的孩子不好,我会耐心地和他或她谈谈这件事的缺点。

考查形容词及语境的理解。A. silent沉默的;B. lazy懒惰的;C. patient耐心的;D. exciting激动的。此处指的是“我”会以一种耐心的方式来与孩子沟通,应用patient,故选C

6句意:第二,我会为我的孩子所做的一切感到骄傲。

考查动词短语及语境理解。A. will do将要做,一般将来时;B. is doing正在做,现在进行时;C. has done已经做了,现在完成时;D. do经常做,一般现在时。文中提到“我”将总会为孩子做过的每件好事而感到自豪,由此可知事情已经做过,并对现在造成影响,所以应用现在完成时has done,故选C

7句意:例如,如果他或她取得好成绩,我会这样说:“干得好!我为你感到骄傲。”

考查代词及语境的理解。A. it它,指代上文提到过的同类事物,单数形式;B. this这样,指代下文中的事物;C. them他们,指代上文提到过的同类事物,复数形式;D. that那样,通常指代上文中的事物。此处是指“我会这样说”,下文举出了作者将要说的话,所以用this指代后面说的话,故选B

8句意:这些话会让我和我的孩子都很高兴。

考查形容词及语境的理解。A. happy高兴的;B. strange陌生的;C. sad伤心的;D. angry生气的。根据句意指这些鼓励的话可以使父母和孩子都感到很高兴,故选A

9句意:第三,我会比我的父母花更多的时间陪伴孩子。

考查形容词及语境的理解。A. little少的;B. less更少的;C. more更多的;D. much多的。由关键词than可知此处表示比较,应用比较级形式,排除AD;又由下文“I'll chat and go shopping with my child. 我会和我的孩子聊天和购物。”,可知作者会花更多的时间和孩子待在一起,故选C

10句意:我确信这些事情会让父母和孩子相处得很好。

考查形容词及语境的理解。A. afraid害怕的;B. sure确信;C. surprised惊奇的;D. glad高兴的。本文列举了三种与孩子相处融洽的方式,最后是总结性的话,由此可知此处是指“我确信这些事情会让父母和孩子相处得很好。”,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you know who Lewis Carroll is ? Yes! You are right . He is the writer of the famous story ----Alice’s Adventures in Wonderland. Many people described Lewis Carrol as shy . He wasn’t very good in social situations. He didn’t talk much . One of his college students even said his classes were extremely __________. But children thought very differently of him . When he was with children , he was funny and imaginative . He __________puzzles and games , and created stories that children loved . Those children included Alice , the daughter of a colleague , and her two sisters , Lorina and Edith .

It seems that Lewis Carrol was a wild flower that only bloomed when children were around “ Tell us a _________, please , Mr. Dodgson,” the three girls asked . ‘ Alice was beginning to get very _________-sitting by her sister on the side of the river and of having nothing to do . She wanted to do something new and happy . Suddenly , a white rabbit with pink eyes ran close by her .,’ he began . He continued for a few minutes , and then stopped . That’s all until next time.

The girl complained ,so he offered to go on . That day the stories came out _________. He seemed relaxed in his role as storyteller and told many stories.

Lewis Carroll included Alice and her sister in the stories with Alice as the most important character . The other character included an Englet(named for Edith) and a lorry ( a kind of parrot ) named after Lorina. That day , in particular , Lewis Carroll’s stories were really interesting .

Later , Alice begged Lewis to write the stories down , and he agreed .____________, it wasn’t until two and a half years later that Lewis finally gave her a dark ,green leather notebook ----Alice’s Adventures in Wonderland.

1A.simpleB.boringC.pleasantD.helpful

2A.inventedB.playedC.solvedD.found

3A.poemB.songC.bookD.story

4A.angry withB.excited aboutC.tired ofD.fond of

5A.one after anotherB.again and againC.with great careD.sooner or later

6A.EspeciallyB.InsteadC.ImmediatelyD.However

【题目】Choose the best answer(根据海报内容,选择最恰当的答案)

Are you interested in doing some voluntary work this summer holiday? Ms. Lee shows you some posters that she has found.


Fun Day Helpers Wanted

Children’s Play is a local charity for children. We’re looking for student volunteers to help set up and run game stalls at our Fun Day for Children aged between 3 and 12. The Fun Day will be held on 5th July.

Requirements:

Well-organized

A term player

If you are interested, you may send a letter of application to the Human Resources manager, Children’s Play,20 Lok Man Road.


Care for the Elderly

We are looking for volunteer aged-care assistants during the summer holidays. Volunteers will play games, sing songs and chat with the elderly people.

If you are in Secondary 3 or above, are patient, enjoy working with the elderly and have good communication skill, please send your application to:

Director

Care for the Elderly

11/F, Wing Hing House


St Peter’s Hospital Art project Helpers Needed

We are looking for volunteers to help decorate the hallways and public areas of our new children’s wing with cheerful and exciting artwork.

If you are creative and a team player, please join us during the summer holidays, As you will be working with some of our young patients, it’s also important that you are good with children.

Send your application to:

Art Project Director St Peter’s Hospital 102 Castle Road


Green Planet

Volunteers are needed to conduct recycling survey if you ...

√ want to help raise awareness of city’s waste problem

√can communicate with members of the public in a friendly and confident manner

√speak fluent Putonghua and good English

...apply now

Please send a letter of application to:

Chairman, Green Planet ,23/F City Centre ,96th street

1We can probably read the four posters in the .

A.reviewB.newspaperC.science fictionD.story book

2You can send your application to 20 Lok Man Road to apply for helpers in .

A.Fun DayB.Care for the elderlyC.St Peter’s Hospital Art ProjectD.Green Planet

3If you want to apply to care for the elderly, you should .

A.create games and play wellB.be good at communicate and dancing

C.be patient and study in secondary 3D.chat with the elderly every day

4According to the posters, we need volunteers except those who .

A.do a survey about recycling in streetsB.take care of the elderly during the summer holidays

C.teach children between 3 and 12D.make decorations in Children’s hospital.

5Which of the following has the closest meaning with the underlined part in the poster?

A.You do something good for children.B.You get along well with children.

C.You are pleased with children.D.You are the head of children.

6The purpose of conducting a survey for Green Planet is to tell the public .

A.how to be friendly and confidentB.how to deal with the waste

C.to speak fluent Putonghau and good EnglishD.the importance of recycling.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网