题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
C
Dear Ms. Li,
I'm very glad to write to you. I'm a junior student. I have a lot of troubles these days. Every day I have a lot of homework to do at school. I don't have enough time to sleep. I nearly have no time to do sports. My friends and I can hardly find time to talk or play together. When I get back home from school, I have to do my homework. I'm not allowed (不被允许) to watch TV, surf the Internet or listen to my favorite music. I feel worried. I miss those old days when I was in primary school. At that time, I had a lot of time to have fun. I don't know what I should do. Could you please give me some suggestions?
Best wishes
Daisy
(1)Daisy is a _______.
A.pupil
B.senior student
C.junior student
D.college student
(2)She is _______.
A.happy
B.unhappy
C.free
D.lazy
(3)Daisy wants to get ______·
A.money
B.suggestions
C.a penfriend
D.homework
(4)When she is at home,she has to ______.
A.watch TV
B.Surf the Internet
C.listen to music
D.do homework
【答案】
(1)C
(2)B
(3)B
(4)D
【解析】短文大意:这是 Daisy写给 Mrs. Li 的一封信,在信中诉说了自己的一些烦恼。每天有许多家庭作业,没有足够的睡眠,没有时间进行体育锻炼,回家以后不能看电视、上网或是听音乐,为此感到很烦恼,寻求 Ms. Li, 的帮助。
(1)细节理解题,根据信中的内容 I'm a junior student. 可知 Daisy是个中学生,故选C。
(2)细节推理题,根据信中所描述的Daisy因家庭作业太多而不能干其他事情的烦恼可知她很不开心,故选B。
(3)细节理解题,根据信中的内容Could you please give me some suggestions?可知 Daisy写信的目的是寻求建议的,故选B。
(4)细节理解题,根据信的内容 When I get back home from school, I have to do my homework.可知 Daisy 回家不得不做家庭作业,故选D。