题目内容
【题目】There are some very interesting places in Vancouver, Canada. Please pay a visit to Vancouver and enjoy yourself here.
Stanley Park Horse-Drawn Tours A one-hour tour. Operating daily, departing every 20 to 30 minutes, rain or shine.
Adult: $31.99 Child: $16.99 (3-12years old) Phone number: 604-681-5115 Website: www.stanleyparktours.com | Water Slides(滑道) Heated slides & showers Large picnic area (lowest price) Ice cold drinks 18-hole mini-golf
Phone number: 604-794-7455 1-888-883-8852 |
Capilano Suspension Bridge
For more information, call 604-985-7474 or go to www.capbridge.com. | Vancouver Aquarium
|
【1】If Mr. Li wants to take a horse-drawn tour in Stanley Park with his 8-year-old son, how much should he pay for the tickets?
A. $16.99. B. $31.99. C. $48.98. D. $46.98.
【2】Where can you see different kinds of fishes?
A. At Stanley Park. B. At Vancouver Aquarium.
C. At Capilano Suspension Bridge. D. At Water Slides.
【3】If you want to get more information about Capilano Suspension Bridge, you can call ______.
A. 604 -681-5115 B. 604 -659 -3400
C. 604 -985 -7474 D. 604 -794 -7455
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【解析】本文介绍了加拿大温哥华的几个旅游景点。
【1】推理计算题。根据Stanley Park的价格,成人31.99+3-12儿童16.99=48.98.故选C。
【2】细节理解题。根据You’ll meet whales, seals, sharks, dolphins and 60,000 other creatures可知,在Vancouver Aquarium里可看到各种各样的鱼。故选B。
【3】细节理解题。根据第三个广告的叙述可知,要了解更多关于Capilano Suspension Bridge的信息。你可拨打604 -985 -7474。故选C。
【题目】任务型阅读:根据短文内容,填写下列表格。
(E)![]()
“ USA? England? Australia? Which country is better to study in?” As China opens its door, many Chinese students want to learn about the world. It's true that studying abroad(国外的) can help students develop themselves. Students' language skills will be improved and it may be easier for them to find a job.
But there are problems that should be considered(考虑). Language is the first. Students must use a lot of time to learn another language and to get used to a different culture.
Students must also learn to live without parents' care and deal with all kinds of things. When they have to take care of themselves, it is hard for the students to study well.
Finally, studying abroad brings a heavy burden (负担)to the family. For most Chinese parents, the cost of studying abroad is very high. But is it worth(值得)it?
We know that there are many famous people who succeed in great things through their hard work in China. Liu Xiang is a good example.
(1)
Studying abroad can help students develop themselves. |
(2) Problems that should be considered before studying abroad. |
(3). Is studying abroad the right choice? |
【题目】For thousands of years, poetry (诗歌) has been one of the favourite types of literature (文学)in China. There were many famous poets in Chinese history, and many of their poems are still read and loved today.
Recently, a popular TV show — Chinese Poetry Competition attracts many people. Now let’s interview some people and listen to what they said.
I like Wu Yishu very much. She studies at the High School Afliated (附属) to Fudan University in Shanghai. She came out on top. She can recite (背诵)more than 2000 Chinese poems fluently (流利地). I really admire (钦佩) her knowledge of poems. She is tall and beautiful, and she always stays calm whether the questions are easy or hard. |
|
The woman that impresses(给……以深刻印象) me is Bai Ruyun. She comes from a village in Xingtai. She is a farmer. She is not rich and she is badly ill in hospital, but she has been so confident in herself since she began to read and recite Chinese poems. |
|
Among the competitors(选手), I like Wang Zilong best. He is 34 years old. He teaches Chinese in Shijiazhuang College. He said when he was only two years old, his parents began to teach him to recite Chinese poems. |
|
Do you know the young boy? He is Ye Fei, 13, from Anqing No. Two Middle School in Anhui. In one competition, he answered all the questions correctly. Now he is a young star in his school because of his love of Chinese Poems. |
|
【1】Who came out on top in the Chinese poetry Competition?
A. Ye Fei. B. Wang Zilong. C. Bai Ruyun. D. Wu Yishu.
【2】How long has Wang Zilong learned to recite Chinese poems?
A. 34 years. B. 2 years. C. 32 years. D. 36 years.
【3】What do we know about Ye Fei?
A. He studied in Anqing No. Two Middle School in Anhui.
B. He answered all the questions correctly in all competition
C. He can recite more than 2000 Chinese poems fluently.
D. He learned Chinese poems when he was three years old.
【4】Which of the following is true?
A. Wang Zilong teaches maths in Xingtai college.
B. Ye Fei is a thirteen-year-old student in Anhui.
C. Bai Ruyun is from a rich family in Shijiahuzang.
D. Wu Yishu will feel nervous if the questions are hard.