题目内容
【题目】任务型阅读:根据短文内容,填写下列表格。
(E)![]()
“ USA? England? Australia? Which country is better to study in?” As China opens its door, many Chinese students want to learn about the world. It's true that studying abroad(国外的) can help students develop themselves. Students' language skills will be improved and it may be easier for them to find a job.
But there are problems that should be considered(考虑). Language is the first. Students must use a lot of time to learn another language and to get used to a different culture.
Students must also learn to live without parents' care and deal with all kinds of things. When they have to take care of themselves, it is hard for the students to study well.
Finally, studying abroad brings a heavy burden (负担)to the family. For most Chinese parents, the cost of studying abroad is very high. But is it worth(值得)it?
We know that there are many famous people who succeed in great things through their hard work in China. Liu Xiang is a good example.
(1)
Studying abroad can help students develop themselves. |
(2) Problems that should be considered before studying abroad. |
(3). Is studying abroad the right choice? |
【答案】
(1)language;job;learning;culture;take care of;high
【解析】本文主要分析的出国学习的好处和缺点,出国学习可以让学生了解世界,但是出国学习也有很多问题,如语言的障碍,生活上的困难等等。所以要仔细考虑是否要出国学习。
(1)①句意:它能帮助提高他们的语言技能。根据短文中的句子Students’ language skills will be improved 可知,答案为language。②句意:会很容易地找到工作。根据短文中的句子“and it may be easier for them to find a job.”可知,答案为job。
(2)①句意:学生应该用大量的时间来学习另一种语言。根据短文中的句子“Students must use a lot of time to learn another l anguage”spend some time doing sth.花费时间做某事。所以答案是learning。②句意:去适应不同的文化。根据短文中的句子“and to get used to a different culture.”可知,答案为culture。句意:学生们必须学会照顾自己。根据短文中的句子“When they have to take care of themselves, it is hard for the students to study well.”可知,答案为take care of。③句意:国外学习的费用会很高。根据短文中的句子“For most Chinese parents, the cost of studying abroad is very high.”可知,答案为high。
【题目】There are some very interesting places in Vancouver, Canada. Please pay a visit to Vancouver and enjoy yourself here.
Stanley Park Horse-Drawn Tours A one-hour tour. Operating daily, departing every 20 to 30 minutes, rain or shine.
Adult: $31.99 Child: $16.99 (3-12years old) Phone number: 604-681-5115 Website: www.stanleyparktours.com | Water Slides(滑道) Heated slides & showers Large picnic area (lowest price) Ice cold drinks 18-hole mini-golf
Phone number: 604-794-7455 1-888-883-8852 |
Capilano Suspension Bridge
For more information, call 604-985-7474 or go to www.capbridge.com. | Vancouver Aquarium
|
【1】If Mr. Li wants to take a horse-drawn tour in Stanley Park with his 8-year-old son, how much should he pay for the tickets?
A. $16.99. B. $31.99. C. $48.98. D. $46.98.
【2】Where can you see different kinds of fishes?
A. At Stanley Park. B. At Vancouver Aquarium.
C. At Capilano Suspension Bridge. D. At Water Slides.
【3】If you want to get more information about Capilano Suspension Bridge, you can call ______.
A. 604 -681-5115 B. 604 -659 -3400
C. 604 -985 -7474 D. 604 -794 -7455