题目内容
【题目】Activities on weekend or vacation
![]()
Eric London
I went to climb the mountains with my friends last weekend.The weather was warm. We took a walk in the mountains and saw quite a few animals.They were cute. There were lots of flowers.
Jane New York City
I went to the countryside with my family and stayed there for about two weeks.The air there was clean. Every day, we fed the chickens,milked the cows,played with the dogs and went fishing. We had a good time.
Linda Toronto
I went to a beautiful beach with my classmates last summer. We stayed in a hotel near the sea. It was clean and quiet. We stayed there for five days. Every day we went swimming in the sea.
Lu Jing Hangzhou
I found the summer vacation was not so interesting as I imagined.It was very hot,so I had to spend most of the time staying at home,watching TV,listening to the radio and playing with my dog. Sometimes,I went to visit my relatives.
【1】Eric went to climb the mountains with his ________.
A.familyB.relativesC.classmatesD.friends
【2】Jane stayed in the countryside for ________ days.
A.nineB.fourteenC.twoD.five
【3】Where did Linda go last summer?
A.She went to the beach.B.She stayed at home.
C.She went to the countryside.D.She went to the mountains.
【4】Lu Jing didn't ________ during the summer vacation.
A.watch TVB.listen to the radio
C.play with her dogD.feed the chickens
【5】Which of the following is NOT true according to the passage?
A.Eric saw many animals and flowers.
B.Jane comes from the United States.
C.Linda milked the cows every day.
D.Lu Jing thought her vacation was boring.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】D
【5】C
【解析】
文章大意:本文介绍了Eric, Jane, Linda和Lu Jing的周末活动或假期见闻。前三人都感觉到户外活动的美好,而只有Lu Jing却认为远没有想像的暑假那样有趣。
【1】考查细节理解。由第一段第一句“I went to climb the mountains with my friends last weekend.”可知,Eric和朋友一块去爬山。故答案为D。
【2】考查细节理解。由第二段第一句“I went to the countryside with my family and stayed there for about two weeks. ”可知,Jane在农村里待了大约两个星期,应是14天,故答案为B。
【3】考查细节理解。由第三段第一句“I went to a beautiful beach with my classmates last summer.”可知,Linda去了海滩。故答案为A。
【4】考查细节理解。由最后一段中“…so I had to spend most of the time staying at home,watching TV,listening to the radio and playing with my dog.”结合选项可知,Lu Jing在暑假期间没有饲养鸡。故答案为D。
【5】考查推理判断。由第三段内容I went to a beautiful beach with my classmates last summer. We stayed in a hotel near the sea. It was clean and quiet. We stayed there for five days. Every day we went swimming in the sea.可知,Linda每天没有给奶牛挤奶。所以C选项表述是错误的,故答案为C。
【题目】图表理解,阅读下列图表,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。
Smart Kids Club Fridays & Sundays 5:00 pm to 6:30 pm In the school library For age groups : 5 - 10 years old $ 2.00 each week Register(登记): in the gym Contact(联系): SmartKidsClub2@hotmail.com |
【1】Smart Kids Club is open to the members ________.
A.at 6:00 am on Fridays
B.at 5:00 pm on Saturdays
C.at 5:30 pm on Sundays
【2】If Mrs. Black’s twin daughters of 8 both join the club, how much should she pay each week?
A.$ 2. B.$ 4. C.$16.