题目内容

【题目】Activities on weekend or vacation

Eric London

I went to climb the mountains with my friends last weekend.The weather was warm. We took a walk in the mountains and saw quite a few animals.They were cute. There were lots of flowers.

Jane New York City

I went to the countryside with my family and stayed there for about two weeks.The air there was clean. Every day, we fed the chickensmilked the cowsplayed with the dogs and went fishing. We had a good time.

Linda Toronto

I went to a beautiful beach with my classmates last summer. We stayed in a hotel near the sea. It was clean and quiet. We stayed there for five days. Every day we went swimming in the sea.

Lu Jing Hangzhou

I found the summer vacation was not so interesting as I imaginedIt was very hotso I had to spend most of the time staying at homewatching TVlistening to the radio and playing with my dog. SometimesI went to visit my relatives

1Eric went to climb the mountains with his ________.

A.familyB.relativesC.classmatesD.friends

2Jane stayed in the countryside for ________ days.

A.nineB.fourteenC.twoD.five

3Where did Linda go last summer?

A.She went to the beach.B.She stayed at home.

C.She went to the countryside.D.She went to the mountains.

4Lu Jing didn't ________ during the summer vacation.

A.watch TVB.listen to the radio

C.play with her dogD.feed the chickens

5Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Eric saw many animals and flowers.

B.Jane comes from the United States.

C.Linda milked the cows every day.

D.Lu Jing thought her vacation was boring.

【答案】

1D

2B

3A

4D

5C

【解析】

文章大意:本文介绍了Eric, Jane, LindaLu Jing的周末活动或假期见闻。前三人都感觉到户外活动的美好,而只有Lu Jing却认为远没有想像的暑假那样有趣。

1考查细节理解。由第一段第一句“I went to climb the mountains with my friends last weekend.”可知,Eric和朋友一块去爬山。故答案为D

2考查细节理解。由第二段第一句“I went to the countryside with my family and stayed there for about two weeks. ”可知,Jane在农村里待了大约两个星期,应是14天,故答案为B

3考查细节理解。由第三段第一句“I went to a beautiful beach with my classmates last summer.”可知,Linda去了海滩。故答案为A

4考查细节理解。由最后一段中“…so I had to spend most of the time staying at homewatching TVlistening to the radio and playing with my dog.”结合选项可知,Lu Jing在暑假期间没有饲养鸡。故答案为D

5考查推理判断。由第三段内容I went to a beautiful beach with my classmates last summer. We stayed in a hotel near the sea. It was clean and quiet. We stayed there for five days. Every day we went swimming in the sea.可知,Linda每天没有给奶牛挤奶。所以C选项表述是错误的,故答案为C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Taking a bus or subway in the United States, you can often see people reading books on their way to school or work. But in China, I hardly ever see people reading during their free time.

Are people’s attitudes (态度) toward reading different here? Not really. Data (数据) from Amazon China in December 2017 show that Chinese people still read a lot. They just like e-books better than traditional books.

However, other data show that reading is still more popular in the US than in China. Is there a reason for this difference? I’m not sure. What I do know is that China has a rich history of literature from great Chinese literature like Romance of the Three Kingdoms (《三国演义》) to the modern science-fiction epic The Three-Body Problem ( ). Chinese writers have created many wonderful written works.

Perhaps the difference starts from childhood. Reading textbooks and doing homework can make you feel quite tired. By the time you finish it, you might not feel like reading for fun. Chinese students have to read more and do more homework than US students. So that's why they might not want to read much in their free time.

But learning to love reading can be great. Reading can open doors to places, people and ideas that you cannot think of. Even just a small book has the magic to change your own personal thoughts and attitudes. Where will your next book take you?

1Americans often when they take a bus or subway.

A.workB.readC.sleep

2The difference in reading between China and the US may start when .

A.they are childrenB.they are teenagersC.they are old enough

3Why don't Chinese students want to read a lot in their free time?

A.Because the great Chinese literature is difficult to understand.

B.Because they spend too much time on textbooks and homework.

C.Because they might feel like reading textbooks for fun.

4We can learn in the last paragraph.

A.reading makes a full man

B.reading is the key to traveling

C.reading teaches you to play magic

5What can you infer from the passage?

A.Chinese students are busier with schoolwork than American students.

B.Amazon China is a famous book that Chinese people read a lot.

C.Traditional books are more popular among Chinese people.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网