题目内容

【题目】短文填词 根据短文内容和以下提示:1.首字母提示,2.语境提示,3.汉语提示,在每个空格内填入一个适当的英语单词。所填单词要求意义正确,拼写准确。

Minmin is from a poor family. She has 【1】r help from Project Hope.2W the Project Hope, she couldn’t continue her studies. Project Hope has changed her3 (生命). She has been a college student for two years. After4 the college, she will5 (工作) for Project Hope. Project Hope has paid for the education of6m of poor students like Minmin since it7s . Are there8 (一些) children like her around you? What9d do they have? Project Hope can help 【10 .

【答案】

【1】received

【2】Without

【3】life

【4】leaving

【5】work

【6】millions

【7】started

【8】any

【9】difficulty

【10】them

【解析】

试题分析:这篇短文主要讲述了敏敏在希望工程的帮助下,从无法完成学业到成为一名大学生,生命得到了改变。大学毕业以后,她也将为希望工程而工作。文章还讲述了自希望工程开创以来帮助了成千上万的贫穷地区的像敏敏一样的学生,最后希望读者能够提供身边贫困学生的信息。

【1】根据下文的描述可知,这里指的是敏敏受到了来自希望工程的帮助。结合所给首字母提示可知应填:received。

【2】根据短文的描述可知,没有希望工程,敏敏就无法完成学业。结合所给首字母提示可知应填:Without。

【3】根据语境可知,这里指的是希望工程改变了她的生命。结合所给汉语提示可知应填:life。

【4】根据下文的叙述可知,这里指的是她毕业以后。结合所给首字母提示可知应填:leaving。

【5】根据语境可知,这里指的是她将为下文工程而工作。结合所给汉语提示可知应填:work。

【6】根据语境可知,这里指的是希望工程资助了成千上万的贫穷地区的像敏敏一样的学生完成学业。结合所给首字母提示可知应填:millions。

【7】根据语境可知,这里指的是自从希望工程开创以来。结合所给首字母提示可知应填:started。

【8】根据语境可知,这是一个一般疑问句。在一般疑问句中,表示“一些”常用any。故应填:any。

【9】根据语境可知,这里是指询问读者知道的贫困生他们有什么样的困难。结合所给首字母提示可知应填:difficulty。

【10】根据语境可知,这里指的是希望工程可以帮助他们。故应填:them。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空 从题中所给的A、B、C、D四个选项中选择能填入相应空白处的最佳答案。

One day an old woman was walking along the street. She was dirty. Her clothes were worn out and smelled bad. And most of her ________ were missing.

She stopped and asked me for ________ . I invited her to lunch instead and she agreed. So we went across the street to an outdoor café. The waitress was taken aback (吃了一惊) when this woman appeared and did not want to serve us, ________ forced herself. We ate our lunch--- she was very hungry and the food disappeared almost as soon as it arrived.

When we were ________ to leave, I was feeling very good about myself and then she asked for a hug(拥抱). At that moment I had to ________ myself and all the hidden bias (偏见) that I had towards the woman. She wasn’t ________ but I didn’t feel like giving the hug. I gave her a passing type of hug and soon felt shame. She thanked me for lunch and began to ________ .

I stood there for a moment and realized that I had ________ to give this woman the one thing that cost nothing--- love. I called to the woman and caught up with her. Then I asked her if I could give her a real hug and she agreed. I gave the woman the best one I had ________ given anyone. “That’s getting it right,” she said later and her big smile lit up my road as she went away.

The lesson I learned was that if you were going to give, then give it yourspan> ________ and get it right at the beginning. I was deeply moved every time the woman came into my mind.

【1】A. money B. clothes C. teeth D. hair

【2】A. change B. lunch C. hug D. meal

【3】A. and B. but C. before D. until

【4】A. afraid B. sad C. ready D. sorry

【5】A. agree B. turn C. leave D. face

【6】A. right B. good C. wrong D. well

【7】A. sit down B. fall down C. turn off D. go off

【8】A. hoped B. failed C. decided D. succeeded

【9】A. still B. even C. yet D. ever

【10】A. all B. rest C. half D. Some

【题目】根据短文内容回答下列问题。
After supper, Mr Jackson turned on the television. He tried to find a football game on it. At that time the telephone rang and he went to answer it. “Hello,” he said, “746-2135” “It's Betty speaking,” said a woman. “Henry is ill. And I have to take him to hospital. But Lucy is to young……” “Don't worry. I'll go and look after her. But where's your husband James?' “He's gone to London. He'll be back at tomorrow morning.'
Mrs Jackson was on duty in the hospital that night and Mr Jackson had to go to help his sister. Lucy was only four. She began to cry when her mother left. Mr Jackson told her some stories, taught her a song and showed her some nice pictures. He didn't stop until the little girl went to sleep. Mr Jackson went home after James came back. He was asleep soon after he went to bed. His wife came into the bedroom and it woke him up. He had a look at the clock on the wall and found it was half past eight. He jumped off the bed and ran to the garage(车库)with his bag. His wife tried to say something, but he called back, “l was never late for work, you know. But I'm late this morning.' “No, you aren't,” said Mrs Jackson. “It's Saturday.'
(1)On what day did Betty call Mr Jackson?
(2)Why didn't James take his son to hospital?
(3)What did Mr Jackson do to make Lucy stop crying?
(4)Why did Mr Jackson run to the garage when he woke up?
(5)How many people have been mentioned(被提到) in this passage?

【题目】完形填空。

Lisa and Mike were celebrating their anniversary(周年纪念日).The couple used to be sweet. But now had changed since they got married. The once lovely couple had turned bitter(痛苦).They fought over every little thing. of them hated the way things had changed.

Lisa was for Mike to come home. She hoped that Mike would remember their anniversary. She________imagined that her husband would bring her flowers. In this , they could remember the old happiness again and forget the unhappiness. But her imagination was cut short when the phone in the bedroom .

Lisa answered to the sound of a man. "Hello madam, I'm calling from the police station. Do you know Mike Green?” “Yes, he is my .” “I'm sorry madam but there was a traffic accident and the man has . We got this from his wallet. We need you to come and identify (辨认) his body.”

Lisa was shocked! could this happen! She lay and cried the floor in pain. She lost her husband. Forever! , there was a noise at the doorway. The door opened and Mike came in. "My dear, it's a day today. My wallet was stolen."

"That's the best I've ever heard," Lisa said a smile as her eyes were watering.

【1】A. others B. things C. habits D. friendship

2A. All B. One C. None D. Both

3A. searching B. singing C. waiting D. starting

4A. even B. seldom C. hardly D. never

5A. time B. day C. way D. fact

6A. sounded B. rang C. knocked D. made

7A. brother B. husband C. friend D. wife

8A. lost B. arrived C. died D. hurt

9A. number B. money C. e-mail D. letter

10A. How B. When C. Where D. What

11A. above B. on C. beside D. to

12A. Unluckily B. Slowly C. Quietly D. Suddenly

13A. nice B. bad C. cool D. warm

14A. news B. advice C. lie D. gift

15A. with B. has C. without D. on

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网