题目内容

【题目】

A. make sure B. crossing C. without D. interesting E. never

Some police stand at 1. They tell the cars when to go and when to stop. They 2that the cars do not go too fast. They help children cross the street. They also help people who can’t walk too well. Our streets would not be safe 3 the police. Cars might go too fast and hurt people. Lost people might 4 be found. Sometimes they are injured or even killed when they are performing their duties. The police do a good job. We need them. And we should thank them for a job well done.

【答案】

1B

2A

3C

4E

【解析】

文章介绍了交通警察的职责和他们的重要性。同时,这份工作也有一定的危险性。警察做得很好。我们需要他们。我们应该感谢他们的出色工作。分析方框中所给的单词可知,名词有1个:crossing十字路口;动词短语有1个:make sure确保;形容词有1个:interesting有趣的;介词有1个,without没有;副词有1个:never从不,绝不。

1句意:一些警察站在十字路口。

句中的关键词at是介词,后面接名词、代词或动名词形式。crossing是名词,at crossing意为在十字路口,符合语境,故填crossing

2句意:他们确保汽车不会开得太快。

分析句子结构可知,句子缺少谓语,需要动词来充当。make sure是动词短语,符合语境,故填make sure

3句意:没有警察,我们的街道就不安全。

分析句子结构可知,主谓宾都很完整,空格后的单词the police又是名词,故填介词withoutwithout the police意为没有警察,符合语境,故填without

4句意:迷路的人可能永远也找不到。

the lost people意为迷路的人,根据句意,如果没用警察,这些迷路的人可能永远也不会被找到。never是副词,意为从不;绝不。符合语境,故填never

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
If you want to do a school project on children's rights (权利), you can look on the Internet for some information. A United Nations website can show you plenty of useful information for the project.
The United Nations lists the rights of children. Most countries agree all of them, but some countries do not. The following are some of the most important rights of children:
◆Children have the right to be properly fed, clothed and sheltered (庇护) by their family. If their family can't do so, the government should take responsibility.
◆Children have the right to an education and medical care, which should be provided by the government.
◆Children must not be cruelly punished (惩罚) by their parents or any others.
◆Children have the right to expect the government to protect them from all kinds of abuse(虐待)and neglect (忽略).
◆No child under fifteen should be made to fight in an army.
◆Children have the right to be protected from being made to work too hard to make money for other people.
In some countries children do not have these rights. Many young children are made to work long hours in factories and on farms. In some countries there are so few schools that only rich children get an education. There are not enough doctors or nurses to help many children when they are sick.
The rights of children are, therefore, the rights people think children should have. They are not always the rights children really have.
(1)_________ agree with the United Nations' list of children's fights.
A.All countries
B.A few countries
C.No countries
D.Most countries  
(2)The underlined word "responsibility" in the passage means _________.
A.something people have to do
B.something people want to do
C.something people know how to do
D.something people love to do
(3)Which of the following sentences is TRUE according to the passage?
A.Parents should punish their children
B.Children should make money for other people
C.Governments should protect children from neglect.
D.Children under sixteen should not fight in an army.
(4)Some children can't get an education because _________.
A.there aren't enough schools
B.there are no schools
C.they come from rich families
D.they want to work in factories
(5)What's the main idea of this passage?
A.Children are made to work long hours on farms.
B.The United Nations website is useful for the school project.21·
C.Children have the right to be properly fed, clothed and sheltered.
D.The United Nations has listed the rights it thinks children should have.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网