题目内容

【题目】根据短文内容判断正误。
I am Jay from Sunshine Middle School. Recently, we did a survey about who we prefer to share worries with. We got different answers. According to the chart, about 71% of the students would like to share their worries with their classmates and friends . It is mainly because they believe that if people are at the same age, they are easy to communicate and understand each other better.
About 22% of the students said they would like to share worries with their teachers and parents. According to them, adults are rich in experience, and that they can deal with their problems easily. The rest prefer to keep worries to themselves. As for them, it's a struggle to get along well with others, some of them said they didn't want to trust anyone.
As far as I am concerned, I am willing to share worries with my best friends because they're always kind and understanding. However, if I meet with some serious problems, I'll be likely to ask my parents and teachers for help, who, I believe, have more experience to give me valuable advice.
(1)The survey is about who students prefer to share worries with.
(2)Most students would like to share worries with their classmates and friends.
(3)Some students would like to share worries with their teachers and parents because they are easy to communicate.
(4)No students keep worries to themselves according to the survey.
(5)Jay will ask his parents and teachers for help if he meets with some serious problems.

【答案】
(1)正确
(2)正确
(3)错误
(4)错误
(5)正确
【解析】本文介绍了阳光中学进行的一项学生更喜欢和谁分享烦恼的调查。71%的学生想要和同学和朋友在一起分享烦恼,22%的学生想要和老师和父母分享他们的烦恼。其余的学生把烦恼自己保留着。

(1)根据第一段的Recently, we did a survey about who we prefer to share worries with.可知我们做的这个调查是关于我们要和谁分享我们的烦恼。故此处与原文一致,故为正确。

(2)根据第一段的According to the chart, about 71% of the students would like to share their worries with their classmates and friends .可知想要和同学和朋友分享烦恼的学生占71%,超过50%,故占到大多数,故此处与原文一致,故为正确。

(3)根据第二段的About 22% of the students said they would like to share worries with their teachers and parents. According to them, adults are rich in experience, and that they can deal with their problems easily.可知有些学生想要和老师和父母分享他们的烦恼,是因为他们认为成年人有丰富的经验,他们能容易地处理问题,而不是他们容易交流,故此处与原文不符,故选错误。

(4)根据第三段的The rest prefer to keep worries to themselves.可知有些学生把烦恼自己保留着。故此处与原文不符,故为错误。

(5)根据最后一段的However, if I meet with some serious problems, I'll be likely to ask my parents and teachers for help, who, I believe, have more experience to give me valuable advice.可知Jay遇到严重的问题时,他可能会向父母和老师求助。故此处与原文一致,故此处为正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】(On Chengdu Metro Line 5...)

A: Hey, Lin Yi. Long time no see.

B: Yeah. You' re taking Line 5, too Where are you going?

A:I' m going to Sichuan Provincial People's Hospital. You know my mom is working there.

B: It must take1time for your mom to go to work by the new line than before.

A: That’s right. Thanks to the subways, people in Chengdu can go and travel faster.

B: I agree. And it's my2time to take Line 5. I feel very excited. This line runs from the north to south. So far, it can3more people than other metro lines at a time in Chengdu.

A: The subway is not just a way to take people from one place to another. It is also a window to learn about the 4about Chengdu. On Line 3, you can see pictures of pandas! At one station of Line 5, you can see the pictures of the city flower ---Fu Rong!

B: Aha, I think some stations of the subways look even more5 artworks.

A: It seems that you really enjoy this subway trip. At which station will you get off?

B: The 6 station after you. I'll watch a movie with Bob. Do you remember him? We went swimming together last year.

A: Of course, he' s really a good listener. He7 to us carefully when we shared everything that day and he also gave us some good advice.

B: Yes. And he can do well in all school subjects so he always gets good 8.By the way, would you like to watch the action movie with us today?

A: I like action movies very much, but I’ m afraid not. I have to go back with my mom and help her do housework. Being a9 to save people 's lives is not easy for her.

B: I see. You' re really good. Well, winter vacation is coming, how about 10 with Bob again?

A: Sounds great. Oh, I must get off now. See you then.

B: See you. There' s one more station for me to go.

【题目】阅读理解
You either have it, or you don't—a sense of direction. But why is it that some people could find their way across the Sahara without a map while others can lose themselves in the next street?
Scientists say we're all born with a sense of direction, but it is not properly understood how it works. One theory(理论) is that people with a good sense of direction have simply worked harder at developing it. Research being carried out at Liverpool University supports this idea and suggests that if we don't use it, we lose it.
“Children as young as seven have the ability to find their way around,” says Jim Martland, research director of the project. “However, if they are not allowed out alone or are taken everywhere by car, they never develop the skills.”
Jim Martland also emphasizes that young people should be taught certain skills to improve their sense of direction. He makes the following suggestions:
If you are using a map, turn it to the way you are facing.
If you leave your bike in a strange place, put it near something like a big stone or a tree—something easy to recognize(辩认). Note landmarks(地标) on the route as you go away from your bike. When you return, go back along the same route.
The simple way of finding your direction by using lines such as streets in a town, streams, or wells in the countryside to guide you. Count your steps so that you know how far you have gone and note any landmarks such as tall buildings or hills which can help to find out where you are.
Now you will never get lost again!
(1)Children have the ability to find the way around when they are ______ years old.
A.5
B.6
C.7
D.8
(2)Which of the following things cannot be used as landmarks?
A.Tall buildings.
B.Hills.
C.Wells.
D.Bikes.
(3)What does the underlined word “emphasize” mean in the passage?
A.To give special importance to something.
B.To express thanks for somebody.
C.To understand or realize a fact.
D.To admire somebody.
(4)Scientists believe that __________.
A.some babies are born with a sense of direction
B.people learn a sense of direction as they grow older
C.people never lose their sense of direction
D.everybody has a sense of direction from birth
(5)What may be the best title of the passage?
A.A research on direction.
B.The sense of direction.
C.People's ability of finding the way.
D.Scientists' research on skills.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网