题目内容

【题目】 Mulan is an action____. It comes from an old Chinese story. The movie is about a village girl, Mulan. She dresses up ___a boy and takes her father’s place to fight in the army. I think the actress played Mulan’s role____. __ actors are also fantastic and they did a good job in the movie. I like Mulan very much. The movie ____ her love for her family, friends ____ country. If you plan to watch a movie this weekend and you want to see____, choose Mulan!

1A.movieB.songC.book

2A.aboutB.likeC.for

3A.goodB.wellC.bad

4A.AnotherB.OtherC.The other

5A.showedB.showC.shows

6A.andB.orC.but

7A.enjoyable somethingB.something enjoyableC.nothing enjoyable

【答案】

1A

2B

3B

4C

5C

6A

7B

【解析】

这篇短文主要介绍了动作电影《花木兰》的故事梗概及演员阵容。

1句意:《花木兰》是一部动作片。

movie电影; song歌; book书。根据后文“The movie is about a village girl, Mulan"可知Mulan是一部电影,故选A

2句意:她装扮成一个男孩,代替她父亲去参军。

about关于; like像; for为了。根据后文“takes her father’s place to fight in the army及前文介绍木兰是个女孩,可知此处指装扮像个男孩,故选B

3句意:我认为那个女演员很好地扮演了木兰的角色。

good好的,形容词; well好,副词; bad差的,形容词。此处用副词来修饰played Mulan’s role,说明扮演花木兰的角色情况,故选B

4句意:其他的演员也很出色,他们在电影中做得很好。

Another另一个,再一个,指在原来的基础上添加一个; Other其他的,泛指; The other其他的,特指其他所有的。此处指电影中其他的演员,所以是特指,故选C

5句意:这部电影展示了她对家人、朋友和国家的爱。

showed展示,动词过去式; show动词原形; shows动词第三人称单数形式。此句表达作者对电影的评价,所以用一般现在时,主语是单数名词,所以谓语动词用第三人称单数形式,故选C

6句意:这部电影展示了她对家人、朋友和国家的爱。

and和,并且,表示并列关系; or或者,表示选择关系; but但是,表示转折关系。此处的家人,朋友,国家是并列关系,故选A

7句意:如果你这个周末想看电影,想看一些有趣的东西,那就选《花木兰》吧!

enjoyable something形容词修饰不定代词要后置,所以该选项错误; something enjoyable令人愉快的东西(事情); nothing enjoyable没有令人愉快的事情。根据choose Mulan,可知此处不是否定,A项本身错误,结合句意,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Once upon a time, there was a little boy named Rakesh, he studied and lived in a boarding school (寄宿学校). Every night he jumped over the wall and played outside. He_______returned before dawn (黎明) and lay on his bed again, so no one knew that Rakesh went out at_________

One night as usual, Rakesh found _________asleep. He decided to play outside again. He went into his teacher—Mrs. Green's room _______ and saw her _________ on bed. Then Rakesh walked out towards the wall. Near the wall, there was a ladder in the bushes, he hid it there. He _______ the ladders and he climbed up it, then jumped over the wall._________at that time his teacher was awake and saw him going out.

_________got up and took away the_________from the wall. A few hours__________, Rakesh

returned. In the dark, he tried to climb______________from the wall. Sadly, there was no ladder, instead, Mrs Green was standing where the ladder was and waited for him. Rakesh was very__________to be punished (惩罚), but to his surprise, she just helped Rakesh to get onto the ground, said, "Rakeshat least______________a warm coat with you when you go out at night.” Mrs.Green's

____________made Rakesh know his own faults. He apologized (道歉) and never went out at night again. It is the______________lesson that he has ever had.

1A.neverB.alwaysC.seldomD.sometimes

2A.daytimeB.weekendsC.nightD.noon

3A.someoneB.anyoneC.no oneD.everyone

4A.loudlyB.quietlyC.happilyD.quickly

5A.sleepingB.readingC.watching TVD.running

6A.took care ofB.took awayC.took a look atD.took out

7A.AndB.ButC.SoD.Because

8A.HeB.TheyC.SheD.It

9A.bedB.chairC.bushesD.ladder

10A.agoB.beforeC.laterD.late

11A.upB.downC.outD.in

12A.afraidB.gladC.sorryD.surprised

13A.buyB.bringC.takeD.borrow

14A.kindnessB.illnessC.happinessD.sadness

15A.worstB.bestC.furthestD.smallest

【题目】 Gift(礼物) giving is one of the best ways to show our care for friends. But sometimes in China, we must be careful with art of gift giving.

●Never give our friend a clock in China. Because it is a sign of sadness and tears, and it has the same sound as the word "die" in Chinese.

●The Chinese don't have the same lucky numbers as the westerners. For example, 6 is a good one in China. It shows that everything is OK with us. So gifts with NO 6 can bring people happiness. One of the unlucky number is 4. It gives people an idea of bad luck.

●Gift giving is often connected with colours in China. Chinese people like to use the colour red when they have something to celebrate, because they think red means happiness and warmth. So gifts with the colour red are always welcome. However, white and black have something to do with sadness and death (死亡).

As time goes on, the idea is changing and the way of gift giving is also changing. In modern times, people often send short messages or e-mails to their friends as gifts during some important festivals.

根据上面短文的内容,回答下面的问题。(每小题答案不超过六个单词)

1What can gift giving show?

___________________________________________________________________

2In China, is it good or bad to send your friend a clock as a gift?

___________________________________________________________________

3How will a Chinese feel when he receives a gift with NO. 6?

___________________________________________________________________

4When do Chinese people like to use the colour red?

___________________________________________________________________

5In modern times, what do people usually send to their friends during some important festivals?

___________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网