题目内容
【题目】Hi, Peter. Thank you for your telephone call. I’m happy to tell you that we have a double room for you now. It’s on the fifth floor. It faces the West Lake, so you can see it well. The price for each room is $150 per night. Every morning from 7:00 to 9:30, there is a free breakfast, but you have to pay if you have lunch and supper in the hotel. Remember to bring your ID card with you. If you have any more questions, please let us know and we will be pleased to help you. We expect you to come to the hotel on August 16. We hope you will enjoy your stay with us. Thanks again for choosing our hotel.
【1】What room does Peter want?
A. A single room.
B. A double room.
C. A clean room.
D. A tidy room.
【2】Where is the room?
A. on the fifth floor
B. on the first floor
C. on the fifveth floor
D. on the five floor.
【3】 Peter wants to stay for 2 nights. How much does peter have to pay?
A . $ 150 B. $200 C. $300 D. $250
【4】What is the meaning of the underlined(划线的) word?
A. 愿意 B. 期盼 C. 等待 D. 预测
【5】Which meal is free according to the passage?
A. The breakfast. B. The lunch.
C. The dinner. D. The supper.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【4】B
【5】A
【解析】
【1】B细节理解题。根据“I’m happy to tell you that we have a double room for you now.”可知酒店为皮特准备了双人间,所以皮特想要订一间双人间。故选B。
【2】A细节理解题。根据“It’s on the fifth floor.”可知,皮特订的双人间在五楼。故选A。
【3】C细节理解题。根据“The price for each room is $150 per night.”可知一间双人间每晚150美元,两晚上就是300美元。故选C。
【4】B词义猜测题。后文写到“我们希望您能在这里过得愉快。”,由此可知,酒店是期待皮特的到来。所以expect的意思是“期盼”。故选B。
【5】A细节理解题。根据“there is a free breakfast”可知,酒店的早餐是免费的。故选A。
【题目】任务型阅读 阅读下面的短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,在答题卷上相应的横线上填写答案,每空限填一词。
New Energy (能源) in the Twenty-first Century
Energy from the wind
All over the world, people use wind power. It is a clean source of energy, and there is lots of it. However, if the wind does not blow, there is no wind energy.
Energy from the water
When water moves from a higher place to a lower place, it has the power to make electricity (电). In Brittany, waterpower produces enough energy to power a town of 40, 000 people. Waterpower gives energy without pollution. However, people have to build dams to use this energy, and building dams is very expensive.
Energy from the earth
There is heat in the rocks under the earth. Scientists use the heat to make geothermal energy. San Francisco gets half of the energy it needs from geothermal power. This kind of energy is cheap, but it is only possible in a few places in the world.
Energy from the sun
Solar panels (太阳能电板) on the roofs of houses and buildings can turn energy from the sun into electricity. These panels can create enough energy to heat the whole house during winter. Solar power is clean and plentiful, but when the weather is bad, it can’t produce power.
New【1】 | Advantages (优点) and disadvantages |
Wind power | There is a lot. If the wind doesn’t【2】, there is no power. |
Water power | Without【3】. But【4】dams is very【5】. |
Geothermal power | This type of energy is【6】, but it is【7】in most places in the world. |
Solar power | Solar power is【8】and【9】, but it needs good .【10】 |