题目内容

【题目】匹配 阅读下篇材料,从所给的A-F六个选项中,选出正确的选项填空,使短文通顺,内容完整。

If you want to be successful, you should learn how to start your day. Although you cannot achieve all your goals in one day, starting your day in a correct way is still important. Here are some ideas on how to start your day right.

Get up an hour early.

51. .This means that people who get up early can have a good start and are more likely(可能的)to succeed.

52.

Health experts say drinking a cup of water in the morning can speed up our body’s metabolism(新陈代谢).Then we can study or work more actively.

53.

Your breakfast is ready. But you decide to check WeChat quickly. Well, you’d better not.

54.

Exercise in the morning.

Some people may disagree with this one. Some people like to exercise after work.

55. because by the end of the day, you may not have the time or energy to exercise. Exercising in the morning prevents that from happening.

A.The early bird gets the worm.

B.Drink a glass of water.

C.An apple a day keeps the doctor away.

D.Experts suggest doing exercise in the morning.

E.It will waste your morning time.

F.Don’t check Wechat when you get up.

A.The early bird gets the worm.

B.Drink a glass of water.

C.An apple a day keeps the doctor away.

D.Experts suggest doing exercise in the morning.

E.It will waste your morning time.

F.Don’t check Wechat when you get up.

1__________________

2__________________

3__________________

4__________________

5__________________

【答案】

1A

2B

3F

4E

5D

【解析】

俗话说:一日之计在于晨,如何开始新的一天是非常重要的。这篇短文中作者给我们提出了一些建议,帮助我们更好的开始新的一天,从而实现我们的目标,走向成功。

1这一段的主题句是Get up an hour early早起一小时,建议我们每天早起,因此这里填的句子应呼应这个主题的意思,故选A,意为:早起的鸟儿有虫吃。

2根据这一段中Health experts say drinking a cup of water in the morning can speed up our body’s metabolism可知,这里说的是每天早上喝一杯水可以加速我们身体的新陈代谢。由此可知,这一段的标题应该与“喝水”有关,故应选B,意为:喝一杯水。

3根据这一段中Your breakfast is ready. But you decide to check WeChat quickly. Well, you’d better not.可知,作者建议我们在早上的时候不要看微信。故F选项符合这一段的意思,意为:起床的时候不要看微信

4根据Well, you’d better not.可知,作者建议我们早上不要看微信,那么接下来的这句话应解释为什么不能这样做,故E选项合适,意为:这会浪费你早上的时间。

5根据空后because by the end of the day, you may not have the time or energy to exercise. Exercising in the morning prevents that from happening可知,到了一天的晚些时候再锻炼,你可能就没有时间或精力了,早上锻炼就可以避免这样的事情发生。因此专家建议我们早上进行锻炼,故应选E。

这篇短文中作者给我们提了一些建议,帮助我们更好的开始新的一天,从而完成我们的目标。短文的主题明确,文章的第一段是中心段,主题句是这一段的最后一句话。且文章结构清晰,是总分的结构,从第二段开始,是作者的建议,每一段都有一个标题,也是这一段的中心句。了解了文章的主题和结构,对于我们下面的解题是很有帮助的。题型是选择适当的句子补充短文,有六个选项,其中有一个是多余的,这也给题目增加了难度。做题时,应先通读短文,尤其是短文的首段,了解文章的大意。然后浏览所给选项,弄清楚每句话的意思,并初步确定它在文章的大概位置。同时结合上下文的意思、关键词等信息确定正确答案。例如第1小题,这一段的主题句是Get up an hour early早起一小时,作者建议我们每天早起,这里填的句子应呼应这个主题的意思,故选A,意为:早起的鸟儿有虫吃。再如第4小题,上句话But you decide to check WeChat quickly. Well, you’d better not.作者建议我们不要在早上检查微信,那么接下来的这句话应承接上文的意思,对此进行介绍,故应选E。

练习册系列答案
相关题目

【题目】You will not want to miss this celebration for the opening of your new neighborhood bookstore! It is at 2289 Main Street. Come on Saturday!

Wide Selection(选择)

The Book Nook has four floors with books of all kinds. If we do not have the book you are looking for, we can specially order it for you. You will have it in your hands in two days!

Reading Nooks

We are proud of our children’s reading area (located behind the Poetry Section on the first floor), as well as our teenagers’ area on the third floor. Settle in one of these inviting reading areas with a good book and a free cup of hot chocolate. You will discover the perfect way to spend a few hours.

Book Events

The Book Nook will have monthly book signings by different writers, giving you a chance to meet and speak with well-known writers.

We also have summer reading programs for children of all ages. These programs are a great way to meet other children and share ideas about your favorite books.

So please join us on Saturday and learn about all that The Book Nook has to offer. You can come anytime between 10 A.M. and 10 P.M. — the celebration lasts all day long!

1The teenagers’ reading area is on the _______ floor.

A. first B. second C. third D. fourth

2In Book Events, you can _______.

A. meet famous writers B. listen to live music

C. get food for free D. order books at home

3The passage is written to _______.

A. attract people to come B. tell a story

C. advise people to write books D. introduce a new book

【题目】Thinking outside the Box

If you think young people can't have an influence on the world,think again. Over the years,teens have invented excellent things that solve problems and have changed the ways people do things.

Take fourteen-year-old Eliott Sarrey for example. He invented Bot2Karot,a gardening robot that can take care of a small vegetable garden. The robot is controlled by an app on a smartphone. It helps people grow and take care of vegetables. It also saves water and energy,and makes gardening easy for people who are very busy or have difficulty getting around. Brooke Martin is an animal lover who missed her dog when she was away. So she invented iCPooch when she was just twelve years old. The iCPooch lets pet owners check on their pets from anywhere in the world using a smartphone. It also allows owners to use their smartphone cameras to video chat with their pets.

Fourteen-year-old inventor Robert Saunt was tired of buying or borrowing different video-game controllers for each game console( ) . So he invented a controller called Game Blox. It can be used with four of the most popular game consoles. His invention will save players a lot of money and space,and it will save 330 million kg of materials every year.

Kids all over the world find ways to solve problems every day. Who knows?Maybe the next time you have a problem,you'll come up with the next amazing idea!

1If you have no time to take care of your vegetable garden,_______ can help you.

A. Bot2Karot B. iCPooch C. Game Blox D. Smartphone Cameras

2Brooke Martin invented iCPooch when she was _______.

A. 4 B. 10 C. 12 D. 14

3According to the passage,Robert Saunt ________.

A. is an animal lover B. was tired of playing games

C. invented a controller D. helps with gardening

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网