题目内容

【题目】I remembered Julie coming to the front of the classroom after class one autumn day in September 1976. While most of the other students hurriedly left to enjoy the pleasant weather or to relax at the student union, Julie remained to ask me questions about the next week’s exam. She had clearly already done some serious studying.

Julie never made it to the exam. The day after our conversation, she was hit by a large truck as she rode a bike through a crossroads. I was sad to hear that Julie lay unconscious (昏迷的) in a hospital across town from our university.

Nurses silently came and went from Julie’s room. Her parents stood nearby quietly. Then the doctor entered the room and said to Julie’s parents and two brothers, “Your Julie has only a few hours to live.” He continued to ask, “Would you think about donating some of Julie’s organs (器官)?”

At the same time in a neighboring city, a woman called Mary was trying to see better in her small living room. Her eyes followed every movement of her lively two-year-old baby. This mother was storing up memories when she could no longer see her child. Several cities away, a young father called John was reading to his two sons in the hospital. However, he was told to have only weeks to live. His only hope was a kidney transplant (肾脏移植).

The two parents looked at each other, the doctor could see tears in their eyes. “Yes. Julie had once said she wanted to donate her organs in the event of her death. Julie always gave to others while she was alive. She would like to give in death.”

Within twenty-four hours, Mary was told that she would receive one of Julie’s eyes, and John was told to start preparing for a kidney transplant. Julie’s other organs would give life to other waiting patients.

“Julie died right after her twentieth birthday. Nothing could possibly be as heartbreaking as the death of your child,” says Julie’s mother. She continues, “But Julie’s life was a gift to us. Knowing that in her death, she gave the gift of life and sight to others is comforting to us.

【1】Which word can best describe Julie according to Paragraph 1?

A. Hard-working. B. Helpful. C. Clever. D. Selfish

【2】According to the passage, we know that Julie ______.

A. was a classmate of the writer’s

B. was the only child of her family

C. didn’t take the exam because of the accident

D. died immediately at the scene of the accident

【3】The underlined word “comforting in the last paragraph means “______”.

A. 安慰的 B. 有害的 C. 有益的 D. 明智的

【4】What can we learn from the passage?

A. Julie’s parents didn’t allow her to donate her organs.

B. Mary needed a kidney transplant to save her own life.

C. Julie prepared for the exam carefully before the accident.

D. John and Mary were patients in the same hospitals with Julie.

【5】Which of the following is the best title for the passage?

A. A girl’s whole life.

B. A family’s sad story.

C. The terrible truck accident.

D. The last gift in life.

【答案】

【1】A

【2】C

【3】A

【4】C

【5】D

【解析】

试题分析:本文讲述了一个即将去世的小女孩的父母,决定将女儿的器官捐给其他病人时的复杂心情。传递中人间的真爱。

【1】A 推理判断题。在第一自然段中,其它人都出去休息时,Julie留下来问我有关考试的事,说明她很努力。因此选择A。

【2】C 细节理解题根据Julie never made it to the exam.可知因为出了事故,她没有来考试,故选C。

【3】A 词义猜测题。小女孩的妈妈说:“她(女儿)把生命和视力的礼物给予别人是对我们的 comforting”,根据上下文,A正确。考查学生的理解分析能力。

【4】C 细节理解题。根据Julie remained to ask me questions about the next week’s exam. She had clearly already done some serious studying.可知Julie在出事前做好了考试的准备工作,故选C。

【5】D 标题归纳题。根据短文的内容可知小女孩在临死前捐出了全部器官,作为生命中最后的礼物。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】North American black bears are shy animals. They are fearful by nature, and will usually run away if they see or hear people. Because of this, it can be difficult for scientists to learn about these animals.

In order to study black bears, researchers from New Jersey, USA, catch bears and use drugs to help them go to sleep. Researchers then work out the size and the weight of the bear, take blood to test for diseases(疾病), remove a tooth and take it to the lab to find out its age. From these studies, researchers want to find out how many bears live in New Jersey, how long they live, and how many babies they produce.

But in Minnesota, USA, researchers study bears that are completely awake. The bears know the researchers' voices and they are not afraid of die research team. With the help of a few grapes to keep the bears busy, researchers can touch them to check their hearts, look at their teeth, and do other jobs. Researchers can also walk or sit with bears for hours and make videos to learn about their everyday lives.

In both places, the main purpose is the same—to make sure there is a healthy population of black bears. But the research methods and the kinds of information that researchers, are able to collect are quite different.

【1】 In the first paragraph, we can learn that North American black bears are _______.

A. shy and fearful animals B. not found today

C. well known to/span> scientists D. not afraid of people

【2】 The word "remove" in the second paragraph probably means _____ in Chinese.

A. 拔下 B.移植 C. 清洗 D. 修补

【3】Which of the following may NOT be included in the New Jersey studies on bears?

A. The age. B. The way of their communication.

C. The weight. D. The number of babies they produce.

【4】In the Minnesota studies, researchers _____.

A. can never get close to the bears

B. study the bears while they are asleep

C. use grapes to make the bears full

D. learn a lot about the bears' everyday lives

【5】What do the two studies have in common?

A. Research places. B. The main purpose.

C. Research methods. D. Collected information.

【题目】Complete the following passage with the words or phrases in the box. Each can only be used once (将下列单词或词组填入空格。每空格限填一词,每词只能填一次) (8)

A. because B. products C. describe D. several E. disturb

Language is always changing and developing. This isn’t a bad thing. If English hasn’t changed for a long time, we won’t have words to1telephones, washing machines, computers or some other new things.

Language changes for2reasons. First, it changes because the needs of its speaker change. New technologies, new3, and new experiences need new words to express them clearly. Another reason for change is that different people have different language experiences. People use different sets of words and expressions4they have different ages, jobs, educationlevels and so on.

A. shorter B. another C. alive D. communicate with E. the other

How does language develop then? On the one hand, many of the language changes begin with young people. When young people5others of their own age, their language grows in grammar, words and expressions. Some have a short lifetime but others have a long life. On6hand, we get new words in many different ways. We borrow them from other languages, we create them by making words7or putting words together and we make them out of proper names.

Languages that don’t change over time are considered dead languages. The fact that English changes so much shows that it is8and well.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网