题目内容

【题目】North American black bears are shy animals. They are fearful by nature, and will usually run away if they see or hear people. Because of this, it can be difficult for scientists to learn about these animals.

In order to study black bears, researchers from New Jersey, USA, catch bears and use drugs to help them go to sleep. Researchers then work out the size and the weight of the bear, take blood to test for diseases(疾病), remove a tooth and take it to the lab to find out its age. From these studies, researchers want to find out how many bears live in New Jersey, how long they live, and how many babies they produce.

But in Minnesota, USA, researchers study bears that are completely awake. The bears know the researchers' voices and they are not afraid of die research team. With the help of a few grapes to keep the bears busy, researchers can touch them to check their hearts, look at their teeth, and do other jobs. Researchers can also walk or sit with bears for hours and make videos to learn about their everyday lives.

In both places, the main purpose is the same—to make sure there is a healthy population of black bears. But the research methods and the kinds of information that researchers, are able to collect are quite different.

【1】 In the first paragraph, we can learn that North American black bears are _______.

A. shy and fearful animals B. not found today

C. well known to/span> scientists D. not afraid of people

【2】 The word "remove" in the second paragraph probably means _____ in Chinese.

A. 拔下 B.移植 C. 清洗 D. 修补

【3】Which of the following may NOT be included in the New Jersey studies on bears?

A. The age. B. The way of their communication.

C. The weight. D. The number of babies they produce.

【4】In the Minnesota studies, researchers _____.

A. can never get close to the bears

B. study the bears while they are asleep

C. use grapes to make the bears full

D. learn a lot about the bears' everyday lives

【5】What do the two studies have in common?

A. Research places. B. The main purpose.

C. Research methods. D. Collected information.

【答案】

【1】A

【2】A

【3】B

【4】D

【5】B

【解析】

试题分析:本文介绍了在明尼苏达州和新泽西州人们研究黑熊及获取信息的不同方法。

【1】A 细节理解题。题意:在第一自然段中,我们了解到北美洲黑熊:A.是胆小害羞的动物;B.是如今未被发现的动物;C.是被科学家所熟知的动物;D.是不怕人的动物。根据短文内容,北美洲黑熊胆小害羞。故选A。

【2】A 词义猜测题。题意:第二自然段中的remove可能的汉语意思是什么? A.拔下;B.移植; C.清洗;D. 修补。根据原文,研究者测出熊的大小、重量、抽血查疾病,把一颗牙齿取下拿到实验室去熊的年龄。应该是拔下一颗牙齿,因此选A。

【3】B 细节理解题。题意:下面哪一个不被包括在新泽西对熊的研究中?A.年龄;B.交流方式;C.体重;D.生产小熊的数量。根据原文,新泽西的研究者们,用熊的牙齿测其年龄,用药后测量其大小和重量,通过各种方式算出小熊的数量。因此,正确答案是B。

【4】D 细节理解题。题意:在明尼苏达州的研究中,研究者:A.从不靠近熊;B.在熊睡着时研究熊;C.用葡萄让熊吃饱;D.了解了许多有关熊的日常生活。根据短文内容,明尼苏达州的研究者们,用葡萄靠近熊,同熊一起步行,了解许多有关熊的日常生活。因此,选D。

【5】B 细节理解题。题意:两个研究的共同处是什么?A.研究的地点;B.研究的目的;C.研究的方法;D.收集的信息。原文最后一自然段说,两个研究的目的都是“确保有一个健康的熊的数量”,因此,选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】I remembered Julie coming to the front of the classroom after class one autumn day in September 1976. While most of the other students hurriedly left to enjoy the pleasant weather or to relax at the student union, Julie remained to ask me questions about the next week’s exam. She had clearly already done some serious studying.

Julie never made it to the exam. The day after our conversation, she was hit by a large truck as she rode a bike through a crossroads. I was sad to hear that Julie lay unconscious (昏迷的) in a hospital across town from our university.

Nurses silently came and went from Julie’s room. Her parents stood nearby quietly. Then the doctor entered the room and said to Julie’s parents and two brothers, “Your Julie has only a few hours to live.” He continued to ask, “Would you think about donating some of Julie’s organs (器官)?”

At the same time in a neighboring city, a woman called Mary was trying to see better in her small living room. Her eyes followed every movement of her lively two-year-old baby. This mother was storing up memories when she could no longer see her child. Several cities away, a young father called John was reading to his two sons in the hospital. However, he was told to have only weeks to live. His only hope was a kidney transplant (肾脏移植).

The two parents looked at each other, the doctor could see tears in their eyes. “Yes. Julie had once said she wanted to donate her organs in the event of her death. Julie always gave to others while she was alive. She would like to give in death.”

Within twenty-four hours, Mary was told that she would receive one of Julie’s eyes, and John was told to start preparing for a kidney transplant. Julie’s other organs would give life to other waiting patients.

“Julie died right after her twentieth birthday. Nothing could possibly be as heartbreaking as the death of your child,” says Julie’s mother. She continues, “But Julie’s life was a gift to us. Knowing that in her death, she gave the gift of life and sight to others is comforting to us.

【1】Which word can best describe Julie according to Paragraph 1?

A. Hard-working. B. Helpful. C. Clever. D. Selfish

【2】According to the passage, we know that Julie ______.

A. was a classmate of the writer’s

B. was the only child of her family

C. didn’t take the exam because of the accident

D. died immediately at the scene of the accident

【3】The underlined word “comforting in the last paragraph means “______”.

A. 安慰的 B. 有害的 C. 有益的 D. 明智的

【4】What can we learn from the passage?

A. Julie’s parents didn’t allow her to donate her organs.

B. Mary needed a kidney transplant to save her own life.

C. Julie prepared for the exam carefully before the accident.

D. John and Mary were patients in the same hospitals with Julie.

【5】Which of the following is the best title for the passage?

A. A girl’s whole life.

B. A family’s sad story.

C. The terrible truck accident.

D. The last gift in life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网