题目内容
【题目】下列素材取自牛津英语教材。阅读图文,然后根据其内容从方框中选出可以填入短文空白处的正确短语。
left for, took pictures, got up, on the beach, went on a long walk.
left for, took pictures, got up, on the beach, went on a long walk.
![]()
![]()
Last Sunday, my friends and I went on an adventure with the Hiking Club. I 【1】 really early on Sunday morning.
I hurried to school. When we were all there, we 【2】 Lucky Island.
![]()
![]()
When we got to Lucky Island, we 【3】 and saw some pretty flowers. After the hike, we were very hungry! We sat 【4】 and ate our lunch. After that, we played games and 【5】.
We really enjoyed ourselves. Finally it was time to go home.
【答案】
【1】 got up
【2】 left for
【3】 went on a long walk
【4】 on the beach
【5】 took pictures
【解析】
作者介绍了上个星期天与朋友们一起去参加徒步旅行俱乐部的冒险活动。目的地是幸运岛。
【1】句意:星期天早上我起得很早。作者和朋友们要去一个徒步旅行俱乐部探险,因此早晨要早起,答案为got up。
【2】句意:当我们都到齐的时候,我们出发前往幸运岛。leave for动身前往……,for后跟目的地,结合句意可知,答案为left for。
【3】句意:当我们到达幸运岛时,我们走了很长一段路,看到了一些漂亮的花。因为作者他们是徒步旅行,要走很长一段路,沿途看到了一些漂亮的花,答案为went on a long walk。
【4】句意:我们坐在海滩上吃午饭。此处缺少地点状语,根据所提供的选项判断,答案为on the beach。
【5】句意:之后,我们玩游戏,拍照。根据图片和句意可知,答案为took pictures。
【题目】阅读表格,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
Do you have healthy habits? | |
| Yeah! I think my habits are very healthy. Every(每个) day I get up early and go to bed early. Every morning I eat breakfast and eat well. I eat fruit and vegetables every day. And every day I play soccer for two hours with my friends. |
| No, I don't. I get up late so I have no time to eat breakfast. For lunch, I usually eat lots of hamburgers. I know they are not good for me but I like them. I never play sports. In the evening, after I finish my homework, I usually play computer games. I go to bed late, at about eleven o'clock. |
| Yes. My habits are very good. I never eat unhealthy food. Ice-cream tastes good but I never eat it. It's unhealthy. Every day I get up at six o'clock and go to bed at eight thirty. I eat well and play sports every day. I run with my father for half an hour in the morning. So I'm very healthy. |
【1】Mary ________ for two hours every day.
A. writes B. sings C. exercises D. talks
【2】What does Alan usually have for lunch?
A. Hamburgers. B. Vegetables. C. Chicken. D. Fruit.
【3】Why doesn't Helen eat ice-cream?
A. Because she doesn't like it.
B. Because it's not healthy.
C. Because it doesn't taste good.
D. Because her parents don't let her eat.
【4】Which of the following is TRUE(正确的)?
A. Mary goes to school early. B. Alan has breakfast quickly.
C. Helen gets up late. D. Mary and Helen get up early.
【5】Who has healthy habits?
A. Mary and Alan. B. Alan and Helen.
C. Helen and Mary. D. Mary, Alan and Helen.