题目内容

【题目】

The last Monday in March is an important day in China. It is a day for school safety education. This year, the day falls on March 25. It helps students learn more about safety and make sure they are safe. What are some accidents at school? How can you keep yourself safe? Take a look!

The main accidents at school are stampedes(踩踏>, earthquakes and fires.

Astampede always happens in crowded places. When students around you begin to push, stand there and try to hold onto something. If you fall down in the crowd, put your hands around your head. Move to one side, and bend(> your body and legs.

Earthquakes happen all over the world. When you feel everything is moving, quickly get under a desk and hold on, according to China Earthquake Administration(地震局>. If you are outdoors, find a place away from buildings, trees, and power lines(电线>.

When there’s a fire, leave the classroom quickly. It’s better to put something wet over your mouth and nose. This way, you won’t breathe in smoke. Many people die in a fire, not because of the fire, but smoke. It makes them cough and they can’t breathe. That’s very dangerous! So when you want to get out, you should make yourself lower to the floor. Then you can breathe some fresh air.

1This year, school safety education falls on ________.

A. March 5B. March 15C. March 20D. March25

2students can learn about_________ on the day.

A. school safetyB. traffic accidentsC. forest firesD. family rules

3In a stampede, if you fall down in a crowd you might behave(行为> in this order(顺序>:

put your hands around your head

bend your body and legs

move to one side

A. ----B. ----C. ----D. ----

4When earthquakes happen, we should________.

A. quickly get under a desk and hold onB. begin to push

C. put something wet over mouthD. find a place near buildings and trees

5We can learn from the last paragraph(段落> that________.

A. don’t push when there is a fire

B. accidents sometimes happen in schools

C. smoke is also very dangerous in a fire

D. you should take a look first in fire

【答案】

1D

2A

3B

4A

5C

【解析】

短文大意:本文主要讲述了学校安全教育相关的问题,包括踩踏,地震和火灾发生时,应该采取的措施,以确保安全或者把损失降到最低。

1细节理解题。题干句意:This year, school safety education falls on ________今年_____,学校安全教育落下帷幕。选项A. March 5 三月5日。 B. March 15 三月15日。C. March 20三月20日。 D. March25三月25日。结合原文信息,依据文中开头This year, the day falls on March 25. It helps students learn more about safety and make sure they are safe.今年,这一天是325日。它帮助学生学习更多关于安全的知识,确保他们是安全的。可知选D

2细节理解题。题干句意: students can learn about_________ on the day.学生可以在这一天学习______。选项A. school safety学校安全。B. traffic accidents 交通事故。C. forest fires森林火灾。 D. family rules家规。结合原文信息,依据文中It helps students learn more about safety and make sure they are safe. What are some accidents at school? How can you keep yourself safe? Take a look,它帮助学生学习更多关于安全的知识,确保他们是安全的。学校里有哪些事故?你怎么能保证自己的安全?看一看,可知选A

3细节理解题。题干句意:In a stampede, if you fall down in a crowd you might behave(行为) in this order(顺序):在踩踏事件,如果你跌倒在人群中你可能的行为按此顺序:选项① put your hands around your head 把手放在头上。② bend your body and legs弯曲你的身体和腿。③ move to one side移到一边去。结合原文信息,依据文中第三段If you fall down in the crowd, put your hands around your head. Move to one side, and bend() your body and legs.如果你在人群中摔倒了,用手抱头,搬到一边,弯头()你的身体和腿。可知正确顺序是①--③--②,故选B

4细节理解题。题干句意: When earthquakes happen, we should________.当地震发生时,我们应该________。选项A. quickly get under a desk and hold on 赶快躲到桌子底下,等一下。 B. begin to push开始推。C. put something wet over mouth把湿的东西放在嘴里。 D. find a place near buildings and trees找一个靠近建筑物和树木的地方。结合原文信息,依据文中倒数第二段Earthquakes happen all over the world. When you feel everything is moving, quickly get under a desk and hold on, according to China Earthquake Administration(地震局).世界各地都发生地震。据中国地震局的说法,当你感觉一切都在移动,那就快速躲着桌子下,然后等一会。可知选A

5细节理解题。题干句意:We can learn from the last paragraph(段落) that________.我们可以从最后一段_______。选项A. don’t push when there is a fire 发生火灾时不要推。 B. accidents sometimes happen in schools事故有时发生在学校。C. smoke is also very dangerous in a fire 烟雾在火灾中也是非常危险的。 D. you should take a look first in fire你应该先看看火。结合原文信息,依据文中最后一段Many people die in a fire, not because of the fire, but smoke. It makes them cough and they can t breathe. That s very dangerous!许多人死于火灾,不是因为火灾,而是烟雾。它使他们咳嗽,不能呼吸。那太危险了!可知选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Read the passage and fill in the blanks with proper words(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)

Watch young children in a school class. You will often notice that there are three or four—especially boys who cannot sits s1. They have trouble paying attention to the teacher for longer than a few minutes, and they seem to forget things the teachers tells them. What is the manner with them? Many doctors think they need medicine, so they give the children a drug c2 Ritalin(利他林). It is supposed to help them settle down and pay better attention. It works, but it is also dangerous. Ritalin has some bad side effects, and it can even kill children who take too much. Because of the serious side effects of Ritalin, many people think it is not good for children.

Ritalin seems to affect both a child’s mind and body. The drug does help children calm down and focus, but some scientists claim( ) that Ritalin decreases the flow of blood to the b3. This effects a child’s thinking and memory and makes it more difficult to learn. Scientists also think that the drug might l4 a child’s ability to grow and can cause trouble sleeping. Another problem is that children can take too much of the drug. Some children like the way the drug makes t5 feel, so they take more than they should. They know this is wrong, but they cannot stop, much the same as people who cannot stop smoking. A third problem is that doctors do not know if the drug is really safe or not. Doctors do not know what happens to children who take this drug for a long time. They do not know if these children show side effects after they grow up. Ritalin might help when children are young but are there bad effects l6 in life? Because nobody knows for sure, some scientists say that Ritalin should not be used.

Today, some doctors and teachers say that there are better ways than drugs to help children with attention problems. One good idea is to give children better food and make sure they get more rest. Another way to help children with attention problems is to find teachers who have special training with a7 children. Such teachers know how to help these children learn. Another idea is for parents and teachers to simply be patient. Most children’s attention will improve naturally as they get older. Parents and teachers just have to give these children time to develop.

【题目】There are two ways of driving in the world: if the driver's seat is on the left and cars travel on the right side of the road, it is called "left-hand driving", as it is in China, while the other way of driving is called "right-hand driving", as it is in Britain. Nowadays, around 65% of the world's population drives on the right of the road, while the rest is used to driving on the left.

Though no one knows the exact reasons, it seems likely that people in ancient times travelled on the left of the road. Roman coins show pictures of horsemen passing on each other's right. And right-hand people generally got on a horse from the animal's left. Obviously, it's safer to do this at the left side of the road, and it makes sense(行得通)for the horse to be ridden on the left.

A change happened in the late 1700s. When Napoleon(拿破仑)conquered(攻占)nations, he forced them to travel on the right side of the road, which spread left-hand driving throughout Europe. However, Britain still stuck with the right-hand driving rule and countries which were part of the British Empire were made to follow. This is why India, Australia and the former British colonies(前英国殖民地)in Africa continue to drive on the left. One exception(例外)is Egypt, as that country was defeated(打败)by Napoleon before becoming part of the British Empire.

Some countries changed sides until modern times. Sweden only moved to driving on the right in 1967 and Iceland changed the following year. Ghana changed sides in 1974. On September 7, 2009, Samoa became the third country ever to change from left-to-right-hand driving for the reason that it made it easier to import(进口) cheap cars from right-hand driving Japan, Australia and New Zealand.

So if you want to travel to another country or go on business, make sure you know whether it is left-or right-hand driving to avoid unnecessary troubles.

1Which picture shows the correct driving in Britain?

A. B. C. D.

2Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Sweden changed to drive on the right in 1974.

B. People drive on the left side of the road in Egypt.

C. People have known the exact reasons for driving on the left.

D. Napoleon helped with the spread of left-hand driving.

3What is the writer's purpose for writing this passage?

A. To explain the advantages of the two ways of driving.

B. To introduce the development of the two ways of driving.

C. To complain about the change of the two ways of driving.

D. To compare the differences of the two ways of driving.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网