题目内容

【题目】阅读短文,从每小题所给的A,B,C三个选项中选出最佳选项。

The English love sports. One of the most popular games in England is cricket (板球) . But cricket doesn't change much these years. For some parts of England, the eight months of the football season is more important than the four months of the cricket season.

Most middle schools have sports fields (场地). Boys usually play rugby (橄揽球) or football in winter and cricket in summer, while girls play tennis or baseball in summer and basketball or hockey ( 曲棍球) in winter. Boys seldom play basketball. The more popular grown-up (成人的) games are golf and tennis. A lot of people play them.

The British also like watching horse racing, but few show interest in bike racing.

Britain is the home of many modern (现代的) popular sports.

1In England, there are_________ months in the cricket season.

A.4B.5C.6

2Middle school boys often play rugby or football in_______.

A.SpringB.winterC.summer

3In England,____ are popular grown-up games.

A.football and basketballB.tennis and footballC.golf and tennis

4From the passage, we can learn that many modern popular sports are from_______ .

A.AmericaB.BritainC.Japan

5Which of the following is TRUE?

A.For most British people, the cricket season is more important than the football season.

B.Cricket changed a lot during the last ten years.

C.The British prefer horse racing to bike racing.

【答案】

1A

2B

3C

4B

5C

【解析】

文章大意:本文讲述的是在英国板球季有4个月,中学男生常常在冬天玩橄榄球或足球,高尔夫和网球是受成年人欢迎的游戏,比起自行车比赛英国人更喜欢赛马等内容。

1细节理解题,根据文章第一段第二、三行For some parts of England, the eight months of the football season is more important than the four months of the cricket season.“对英格兰一些地区来说,足球赛季的8个月比板球赛季的4个月更重要。”可知,板球季有4个月,故选A

2细节理解题。根据文章第二段第一、二行Boys usually play rugby (橄揽球) or football in winter and cricket in summer“男孩们通常在冬天打橄榄球或足球,夏天打板球”可知,男孩在冬天打橄榄球或足球,故选B

3细节理解题。根据文章第二段第三、四行The more popular grown-up (成人的) games are golf and tennis“更受欢迎的成人游戏是高尔夫和网球”可知,受欢迎的成人游戏是高尔夫和网球,故选C

4细节理解题。根据文章最后一行Britain is the home of many modern (现代的) popular sports“英国是许多现代大众体育运动的发源地。”可知,许多现代大众体育运动都是来自于英国,故选B

5细节理解题。根据文章倒数第二行The British also like watching horse racing, but few show interest in bike racing“英国人也喜欢看赛马,但很少有人对自行车比赛感兴趣。”可知,比起自行车比赛英国人更喜欢赛马。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

1Playing the drums is easy for me.

= It ________ ________ ________ ________ ________ ________ the drums.

2The total floor area of the Tate Modern is 34,000 square meters.

= The Tate Modern has a floor area of 34,000 square meters ________ ________.

3This book costs me 30 yuan. (Change it into a negative sentence.) (变成否定句。)

________________________________________________________.

4Sally has a younger brother called William. (Change it into a Yes or No question.) (变成一般疑问句。)

________________________________________________________?

5It takes me 2 hours to finish my homework every day. (Ask a question according to the underlined part.) (根据划线部分提问。)

________________________________________________________?

6Sue and her family live in the White House. (Ask a question according to the underlined part.) (根据划线部分提问。)

________________________________________________________?

7EIM means English in Mind. (Ask a question according to the underlined part.) (根据划线部分提问。________________________________________________________?

8Lily and her sister want to go to the cinema . (Ask a question according to the underlined part.) (根据划线部分提问。)

________________________________________________________?

9The Groves are having a meal in the café. (Ask a question according to the underlined part.) (根据划线部分提问。)

________________________________________________________?

10There are about 8 million people in London. (Ask a question according to the underlined part.) (根据划线部分提问。)

________________________________________________________?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网