题目内容
【题目】阅读短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Basketball stars become hip—hop singers. It's true. In NBA, hip—hop music is very popular. Many of the players, like Shaquille O'Neal of the Los Angeles Lakers, write rap (说唱) words when they travel on planes from one city to another. Some of them even have rap radio shows and others perform (表演) in music video.
When some of the younger stars play basketball, they even try to look like hip—hop singers.
"Hip—hop is just part of their culture," says one player. "All of us grew up listening to rap and playing basketball, and rappers grew up doing the same thing."
Master P. is a famous rap star who wants to become a basketball player. Two NBA teams have invited him to join them. They enjoy listening to his music. An NBA player has become a rapper. He has made four successful rap albums (专集).
NBA has a closer connection to hip—hop than any other sports league.
【1】Many basketball players in NBA like ________.
A.hip—hop music
B.country music
C.American singers
D.dancing
【2】Many NBA players ________ rap words when they travel on planes.
A.learn
B.write
C.sing
D.dance
【3】________ is just part of the NBA players' culture.
A.Music
B.Rapper
C.Hip—hop
D.Basketball
【4】The NBA tennis invited Master P. to john them just because ________.
A.they like listening to his music
B.his dancing was popular
C.they like his face and hair
D.he grew up playing basketball
【5】Which of the flowing is NOT right?
A.Many NBA players have become hip—hop rappers.
B.A rapper wanted to become a NBA basketball player.
C.Players in NBA don’t like hip—hop music at all.
D.NBA basketball teams have a closer connection to hip—hop music.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】A
【5】C
【解析】
试题解析:本文讲述了NBA球员喜欢说唱乐,除了打篮球以外,还有不少的球员利用业余时间培养自己在音乐方面的兴趣爱好。
【1】推理判断题。分析文意,根据文章的第一句Basketball stars become hip—hop singers,可推断hip—hop music是众多NBA球员喜欢的音乐的形式,可知选A。
【2】细节理解题。根据第一段的Many ofthe players, like Shaquille O'Neal of the Los Angeles Lakers, write rap (说唱) words when they travel on planes from one city to another,可知选B。
【3】细节理解题。根据全文的内容以及文章的第一句,可知hip—hop music就是NBA球员中的一种文化。故选C。
【4】细节理解题。根据第三段中的Master P. is a famous rap star who wants to become a basketball player. Two NBA teams have invited him to join them. They enjoy listening to his music,可知他是喜欢音乐的。故选A。
【5】细节理解题。 分析全文的大意,可知本文讲述的是NBA球员喜欢说唱乐。那么C选项的表述明显不正确。故选C。
【题目】从方框里的十个单词中选择恰当的单词补全短文。
too, lost, red, first, English, eraser, find, number, must, last |
Hi, I'm Jenny Brown. Jenny is my name. Brown is my name. I'm an girl. This morning I my pencil box in the library. I find it. My pencil box is . In it, you can see an and a set of keys. If you my pencil box, please call me. My telephone is 765-0652. You can e-mail me, . My e-mail address(地址) is jenny 1256@ 126.com. Thanks!
【题目】短文填空
根据短文内容,用方框中所给词的正确形式填空,使短文完整、正确(每个词只能用一次)。
have, usual so, photo, believe, with, good, he, one, play |
Football is the most popular game in England. Rich and poor, young and old, you can see them all there, shouting and cheering for ___【1】__ side or the other.
You may be surprised to find that even the smallest boy seems _【2】__the great knowledge of the game. He can tell you the names of the players in most of the important teams. He has __【3】 of them and knows the results of many matches. He will tell you who he expects will win such a match, and his opinion(意见) is____【4】___ as valuable(有价值的) as that of men three or four times his age.
In England, it is __【5】___ that education means not only filling a boy’s mind __【6】 facts in a classroom but also training character.(性格). One of the 【7】 ways of training character is by____【8】__ games, especially team games, where the boy has to learn to work with others for his team, instead of working for ___【9】___alone.
Football is good exercise for the body , it is a team game, it needs skill and a quick brain(大脑). __【10】_____ the school often arranges(安排) games and matches for its pupils.