题目内容

【题目】阅读短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

Basketball stars become hip—hop singers. It's true. In NBA, hip—hop music is very popular. Many of the players, like Shaquille O'Neal of the Los Angeles Lakers, write rap (说唱) words when they travel on planes from one city to another. Some of them even have rap radio shows and others perform (表演) in music video.

When some of the younger stars play basketball, they even try to look like hip—hop singers.

"Hip—hop is just part of their culture," says one player. "All of us grew up listening to rap and playing basketball, and rappers grew up doing the same thing."

Master P. is a famous rap star who wants to become a basketball player. Two NBA teams have invited him to join them. They enjoy listening to his music. An NBA player has become a rapper. He has made four successful rap albums (专集).

NBA has a closer connection to hip—hop than any other sports league.

【1】Many basketball players in NBA like ________.

A.hip—hop music

B.country music

C.American singers

D.dancing

【2】Many NBA players ________ rap words when they travel on planes.

A.learn

B.write

C.sing

D.dance

【3】________ is just part of the NBA players' culture.

A.Music

B.Rapper

C.Hip—hop

D.Basketball

【4】The NBA tennis invited Master P. to john them just because ________.

A.they like listening to his music

B.his dancing was popular

C.they like his face and hair

D.he grew up playing basketball

【5】Which of the flowing is NOT right?

A.Many NBA players have become hip—hop rappers.

B.A rapper wanted to become a NBA basketball player.

C.Players in NBA don’t like hip—hop music at all.

D.NBA basketball teams have a closer connection to hip—hop music.

【答案】

【1A

【2B

【3C

【4A

【5C

【解析】

试题解析:本文讲述了NBA球员喜欢说唱乐,除了打篮球以外,还有不少的球员利用业余时间培养自己在音乐方面的兴趣爱好。

【1】推理判断题。分析文意,根据文章的第一句Basketball stars become hip—hop singers,可推断hip—hop music是众多NBA球员喜欢的音乐的形式,可知选A。

【2】细节理解题。根据第一段的Many ofthe players, like Shaquille O'Neal of the Los Angeles Lakers, write rap (说唱) words when they travel on planes from one city to another,可知选B。

【3】细节理解题。根据全文的内容以及文章的第一句,可知hip—hop music就是NBA球员中的一种文化。故选C。

【4】细节理解题。根据第三段中的Master P. is a famous rap star who wants to become a basketball player. Two NBA teams have invited him to join them. They enjoy listening to his music,可知他是喜欢音乐的。故选A。

【5】细节理解题。 分析全文的大意,可知本文讲述的是NBA球员喜欢说唱乐。那么C选项的表述明显不正确。故选C。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网