题目内容
【题目】Last Saturday was Children's Day. I went to the nature zoo with my mother. The weather was fine. There were many people there and everyone was happy.
I saw many animals in the zoo, like elephants, tigers, lions, giraffes, monkeys and some other animals. My mother and I liked the elephants very much,because they were very friendly. We gave them some bananas to eat and they liked them very much. The giraffes were very tall, and they were a little quiet. The lions and the tigers were kind of scary, but they wore beautiful. I think the monkeys were cute and clever. People always gave them some fruit to eat. They were very happy. I liked them best.
In fact, all the animals are our friends. We must love and help them.
【1】How did the writer spend (度过)Children’s Day?
A. He went to the mountains. B. He visited the museum.
C. He went to the zoo. D. He went to the movies.
【2】How was the weather last Saturday?
A. It was fine. B. It was cloudy. C. It was windy. D. It was rainy.
【3】The writer gave some to the elephants.
A. grass B. water C. cakes D. bananas
【4】How did the writer like the giraffes?
A. They were clever. B. They were quiet. C. They were beautiful. D. They were scary.
【5】What kind of animals did the writer like best?
A. The elephants. B. The tigers. C. The giraffes. D. The monkeys.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】D
【4】B
【5】D
【解析】本文介绍了作者和她的妈妈在六一儿童节去动物园游玩的情况。
【1】细节理解题。根据Last Saturday was Children's Day. I went to the nature zoo with my mother可知,作者去了动物园。故选C。
【2】细节理解题。根据The weather was fine可知,天气很好。故选A。
【3】细节理解题。根据We gave them some bananas to eat and they liked them very much可知,作者给了大象一些香蕉。故选D。
【4】根据The giraffes were very tall, and they were a little quiet可知,长颈鹿又高又安静。故选B。
【5】细节理解题。根据I think the monkeys were cute and clever. People always gave them some fruit to eat. They were very happy. I liked them best可知,作者最喜欢猴子。故选D。