题目内容

【题目】It was once thought that only time could mend a broken heart, but now scientists think taking a couple of aspirin might be the best way to get over a break-up.

Previous studies have shown that people experience feelings of romantic rejection (失恋) in the same way that they experience physical pain. And Psychology Professor Water Michel, of Columbia University, also believes that the psychological pain of ending a relationship is similar to physical pain, and should be treated like any other injury. “When we speak about rejection experiences in terms of physical pain, it is not just a metaphor the broken heart and emotional pain really do hurt in a physical way," he said. “When you look at a picture of the one who broke your heart, you experience a pain in a similar area of the brain which is activated when you burn your arm.

Research shows that people who are given a simple painkiller, like aspirin, are able to handle feelings of rejection better than those given a placebo (安慰剂) .

‘Take two aspirins and call me next morning’ would be a cold-hearted response to a friend’s late-night report of fresh heartbreak, but it has a solid basis in the research.

【1】The aspirin is a kind of _________.

A. wine B. fruit C. dessert D. medicine

【2】According to the passage, maybe taking aspirins can ______.

A. mend a broken heart B. burn your arm

C. make people feel pain D. help people get over a break-up.

【3】The underlined word “those” in Paragraph 3 means ______.

A. pains B. hearts C. people D. areas

【4】The best summary for the passage would be “Broken-hearted? _______________ !”.

A. Just take an aspirin or two

B. Just call me at any time

C. Just wait for a long time

D. Just eat as much as you can

【答案】

【1】D

【2】D

【3】C

【4】A

【解析】

试题分析:这篇短文主要通过援引哥伦比亚大学心理专家Water Michel的研究,表明通过服用阿司匹林是摆脱伤心这种情感问题的最好方法。

【1】D细节理解题。根据短文“Research shows that people who are given a simple painkiller, like aspirin, are able to handle feelings of rejection better than those given a placebo (安慰剂)”的描述可知,阿司匹林是一种药,故应选D。

【2】D细节理解题。根据短文“------but now scientists think taking a couple of aspirin might be the best way to get over a break-up.”的描述可知,阿司匹林能够帮助心理复苏,故应选D。

【3】C词义猜测题。根据语境可知,这是一个定语从句,挚爱的是服用阿司匹林的人比那些服用安慰剂的人更能够控制情感。这里指的是人,故应选C。

【4】A标题归纳题。根据短文主要是介绍阿司匹林对摆脱伤心这种情感问题的疗效结合选项可知应选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Spam (垃圾邮件) mail is a fact of Internet life. Some of it carries bad things, but the main problem with spam is that it is unpleasant because it fills your mail box with pointless messages.

Most email programs have built-in filters (过滤器) that will discover unwanted messages and put them into a junk folder (垃圾文件夹). You can make the filter learn what you consider to be spam or block certain senders.

Avoid letting your email address appear on websites—spammers search the Internet for email addresses. Be careful who you give your email address to, and if you need to send out several copies of an email, use blind copy instead to cover the other people’s addresses.

Delete (删除) spam emails without opening them. Signs of possible spam are bad spelling in email headers, strange sender addresses, or emails sent at unusual hours. If you do open a spam mail, never reply to it or click on any pictures it may have.

If you receive an unexpected email pretending (伪装) to come from your bank, credit card company or other suppliers, be very careful. If the email asks you to reply, don’t do it! Instead, call up these places or visit their websites.

Consider setting up a second email address and keep one address for your personal use and another for your online communication.

【1】What is the main problem with spam?

A. It’s everywhere. B. It carries bad things.

C. It’s unpleasant. D. It fills one’s mail box.

【2】How many suggestions are there in the passage?

A. Three. B.Four. C. Five. D. Six.

【3】What should you do if you receive a spam email?

A. Reply to it quickly. B. Delete it at once.

C. Click its pictures. D. Visit its website.

【4】Which of the following is the writer’s idea about spam emails?

A. Be careful with them. B. Don’t be afraid of them.

C. Find interest in them. D. Try to fight against them.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网