题目内容

【题目】阅读理解。
Home Alone is a very funny 1990 American film. It tells us a boy who is left at home alone by accident.
One night before Christmas, McAlister family meet at their house. They are planning to fly to Paris for the holiday and are busy getting ready. Eight-year-old Kevin is the youngest child and he is fighting with his brothers, sisters and cousins. When he goes to bed, he is so angry that he wishes all his family would go away. In the morning, everyone wakes up very late. They are all in hurry to get to the airport, so they forget Kevin and he is left alone at home.
Although Kevin is alone, he is very happy at first. His terrible family have gone---his wish has come true. He watches TV, eats lots of fast food and play games. He has a good time. But later on, he goes out and hears two bad men called Harry and Lary. Many things in the house get broken as Kevin tries to stop them. Finally, the police come and the men are taken away.
The house is now in a mess, so Kevin tidies it up and waits for his parents. They get back from Paris and are very happy to find that Kevin is safe.
(1)According to the passage, Home Alone is.
A.a movie
B.a book
C.a play
D.a song
(2)Why does Kevin think his family are “terrible” at first?
A.His family wake up late.
B.His family are busy preparing for the holiday.
C.He is left alone at home.
D.He is angry with his brothers, sisters and cousins.
(3)When Kevin's family come home, they find.
A.the house is in a mess
B.two bad men are at their home
C.Kevin is safe
D.Kevin is gone
(4)From the passage, we can infer that Kevin.
A.is clever but not brave
B.can't do housework
C.loves his family
D.doesn't want to go for the holiday

【答案】
(1)A
(2)D
(3)C
(4)D
【解析】8岁的凯文是家中最年幼的成员,当他的家人飞往巴黎度假时,他却意外地被独自留在家中。凯文实现了家人不在家的愿望,在家中玩得愉快。凯文听到两个坏人计划偷他家后,想方设法抓住他们。当家人从巴黎回来时,发现凯文平安非常高兴。
(1)细节理解题。根据文中信息Home Alone is a very funny 1990 American film.可知此题应选A。
(2)细节理解题。根据文中Eight-year-old Kevin is the youngest child and he is fighting with his brothers, sisters and cousins.可知此题应选D。
(3)细节理解题。根据文中信息They get back from Paris and are very happy to find that Kevin is safe.可知此题应选C。
(4)推理判断题。根据文中内容可知Kevin很聪明并且很勇敢,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】What do you think the future will be like? Here are more answers from some students.

Mary: If we don’t do anything to save the earth, our children and grandchildren will live in a world with much pollution. There will be fewer trees and more buildings, because there will be more people.

Jack: I agree with Mary. Things will be worse. The weather in the future will be much hotter. Humans won’t be able to live on the earth. We will have to look for another planet to live on.

Linda: I think the life in the future will be better. Most people in the world will use“green cars” by 2020, so there will be less pollution and people will live to be 200 years old. As for space trip, I will say, we will visit Mars(火星) in about fifty years.

1What are they talking about?

A.Pollution.B.Weather in the future.C.Cars in the future.D.Life in the future.

2What does Mary think life will be like in the future

A.There will be fewer trees.B.Everyone will have a car.

C.People will live longer.D.There will be “green cars”.

3What’s the meaning of the word “planet”?

A.飞船B.岛屿C.星球D.植物

4Why does Jack think humans will have to look for another place to live on?

A.Because there will be too many buildings.

B.Because the earth will be too hot to live on.

C.Because there will be too many people.

D.Because the environment will be polluted.

5What do you think green cars are

A.The color of the cars is green.

B.They are cars with less pollution.

C.They are cars with green plants.

D.They are a new kind of transportation (交通工具).

【题目】 If you have dinner with people in the west, I think you must pay more attention to the table manners. Here are some good table manners for you.

When you eat something, try not to make a noise or burp (打嗝) at the table. Because people think that is not polite. People will say “Excuse me”when they want to burp.

Talking with food in the mouth is very rude. So you must eat the food quietly and slowly. If you eat too fast, people think you are rude too. Do not talk with others when you have food in your mouth.

It is good to eat all the food on your plate. This means you like the food very much. Remember to say the food is nice. And this can make the host (主人) very happy. When you finish eating, you can place your knife and fork together.

1The topic of this passage is about ________ in the west.

A.how to burpB.what to eat

C.school rulesD.table manners

2People will ________ when they want to burp.

A.go out of the room

B.stand up and close their mouth

C.say “excuse me”

D.place their knives and forks together

3If you eat the food ________, people will think you have good manners.

A.quietly and slowly

B.loudly and fast

C.quietly and fast

D.loudly and slowly

4when you have food in your mouth, ________.

A.you can talk with others loudly

B.do not talk with others

C.do not drink anything

D.you can sing loudly

5According to the passage, which of the following is good?

A.To make a noise.

B.To eat all the food on your plate.

C.To eat the food on the plate quickly.

D.To tell the host that the food is not nice.

【题目】请阅读下面短文,根据短文内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项, 使短文意思通顺,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有一项为多余。

After a long week, Sunday is the perfect day to sit down with family, relax and enjoy a special dinner: Sunday roast(周日大餐). 1

British people have eaten Sunday roasts for centuries. In the old days, people had to go church on Sundays. After that, people would be hungry. 2

So what are these tasty dishes? Every Sunday dinner has roast meat, usually chicken or beef , roast potatoes, vegetables and Yorkshire pudding.3

What if you don't have time to make the traditional dinner? Don't worry. In Britain, there are special restaurants, called carveries. 4 The name "carvery" comes from the act of cutting the meat into slices, before putting them on a plate.

5 Parents and children will sit down and tell each other about their week at work or school.

With many traditions fading(逐渐消失), traditional Sunday dinners are as strong as ever. And I have a feeling that this traditional dinner will be on British tables all the time.

A. This is a tradition for many British people on Sundays.

B. This is a tradition for few British people on Sundays.

C. This is a pudding made with eggs, milk and flour.

D. Besides the tasty food, this meal is also a great time for family.

E. So family would get together to eat a big meal.

F. There you can have a Sunday roast.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网