题目内容

【题目】阅读下面的短文,然后根据短文内容回答问题。

Leonardo da Vinci was born on April 15, 1452 in Italy. He is best known as an artist today. One of his famous paintings is called Mona Lisa. However, Leonardo had many other natural abilities. He was also a great inventor. Many of his inventions have become important in modern daily life.

Although Leonardo hated war, he invented many different machines used for war. His most special invention was the machine gun, which was produced in war many years later.

Leonardo tried to find out the secret of flying, he watched the way birds fly. Among his sketches(素描) we can see many objects. We consider them as modern flying machines.

Leonardo spent many hours thinking about: How to make good use of time. He developed ideas for labor-saving machines like cutting machines.

Leonardo was a strange man. He didn't eat any meat, which was very unusual in those times. He never published his ideas and discoveries. He usually used mirror writing, which look like writing in the mirror starting from the right side of page and moving to the left.

We have very few of his works today. Leonardo finished only a few of his painting. He left many unfinished because he thought they were not perfect. No one in his life time knew how great Leonardo was. We now believe, however, that he was one of the cleverest men that the world has ever known.

1What was Leonardo da Vinci?

_________________________________________________________________

2Did Leonardo invent any machines used for war?

__________________________________________________________________

3How did Leonardo try to find out the secret of flying?

__________________________________________________________________

4Why didn't Leonardo finish all his works?

__________________________________________________________________

5How do people nowadays like Leonardo?

__________________________________________________________________

【答案】

1He was an artist.

2Yes, he did.

3He watched the way birds fly to try to find out the secret of flying.

4Leonardo didn’t finish all his works because he thought they were not perfect.

5They believe that he was one of the cleverest men that the world has ever known.

【解析】

本文介绍了达芬奇不仅是一名画家,而且还是一名发明家。他发明的很多东西在现代的日常生活中非常重要。

1根据“He is best known as an artist today.”可知。达芬奇是一名画家,故答案为He was an artist.

2根据“Although Leonardo hated war, he invented many different machines used for war.”可知,达芬奇发明的很多机器被用于战争,因此用肯定回答,故答案为Yes, he did.

3根据“Leonardo tried to find out the secret of flying, he watched the way birds fly.”可知,达芬奇通过观看鸟飞翔的方式来努力找到飞行的秘密,故答案为He watched the way birds fly to try to find out the secret of flying.

4根据“He left many unfinished because he thought they were not perfect.”可知,达芬奇的很多作品没有完成,是因为他认为它们是不完美的。故答案为Leonardo didn’t finish all his works because he thought they were not perfect.

5根据“We now believe, however, that he was one of the cleverest men that the world has ever known.”可知,今天的人认为达芬奇是他们见过的世界上最聪明的人之一,故答案为They believe that he was one of the cleverest men that the world has ever known.

这是一篇说明文,短文介绍了达芬奇不仅是一名画家,而且还是一名发明家。他发明的很多东西在现代的日常生活中非常重要。文章叙述清晰,内容容易理解。题型是任务型阅读,要求根据文意回答问题,考查学生们对文章细节的理解。做题时,先通读短文,了解大意;然后根据题目所问,锁定短文相关句子,用简洁、概括的语言作答。例如第4小题,根据Why didn't Leonardo finish all his works?可知询问他没有完成所有作品的原因,注意文章中表示原因的词;再根据关键词finish在原文定位答案。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 It’s reported that much attention has already been turning to the 2020 Summer Olympics and Paralympics(残奥会)in Tokyo, and reporters indicate that facial recognition(人脸识别) will be used as a security method at these games.

The Japan Times reported that the technology would be used when athletes, officials and reporters enter the sports centers. The number of people that will be screened(识别) with facial recognition could be up to between 300,00 and 50,000,according to the report.

The organizing committee(委员会)tested the technology at the Japanese group’s living places during the 2016 Summer Olympics in Rio de Janeiro, Brazil. They achieved some success though people were complaining the long waits. They hope to solve the long waits and other problems over the 2 years ahead of the Tokyo Games, which will start in late July 2020.

NEC, the company dealing with the technology, also tested out their products at two Brazil airports during the 2016 Olympics and is behind many other similar projects, including technology used by the Chicago Police.

Facial recognition is becoming more and more popular and the Olympics are just the latest field to use them for security purposes. Other examples of using or planning to sue facial recognition technology include robot police in China, bridges in New York city, and more widespread uses by the FBI.

1What's the meaning of the underlined word “indicate” in paragraph 1?

A.估算B.测试C.表明D.识别

2Who will not be the screened in the 2020 Tokyo Summer Olympics when they enter the sports centers?

A.Officials.B.Athletes.C.ReportersD.Audiences.

3Where was the 2016 Summer Olympics held? ______.

A.Tokyo.B.New York.C.Rio de Janeiro.D.Sydney.

4Which of the following statements is Right? ______.

A.China uses facial recognition at its two airports.

B.The Olympics is the first field to use facial recognition.

C.Facial recognition has been tested in the 2016 Summer Olympics.

D.The long wait is the only problem they need to solve.

5What's the main idea of this passage? ______.

A.300,00 and 50,000 people will be in the 2020 Summer Olympics.

B.Facial recognition will be used in the 2020 Summer Olympics in Tokyo.

C.Facial recognition is becoming more and more popular only in China.

D.All people know and like Facial recognition.

【题目】Burns

Burns from fire or other sources of heat are different from mild(轻微的)to life threatening. Some burns can be treated at home. While others need emergency(紧急的)medical care.

What to do if you get burned

·First, checkand decide if you can take care of the burn yourself. Go to the hospital immediately if the burn is serious.

·If you can’t get to a hospital right away or must wait for an ambulance, follow these steps;

Remove clothing from the burned area. Do not remove clothing that is stuck to the skin and don’t break any blisters(水泡).

Run cool (not cold)water over the burn until the pain becomes lighter. Do not put butter,Oil, or ice on burns.

Lightly apply a bandage(绷带)over the burn.

Remove jewelry that’s close to the burn.

Seek emergency medical care if:

The burn is serious.

The burned area is large (cover the area with a clean, soft cloth or towel).

The burn comes from a fire, electrical wire or chemicals.

The burn looks infected(被感染的).

Think prevention!

Be careful when using candles, heaters, and curling irons. Do not allow children to play in the kitchen while someone is cooking. Children can easily get burned in kitchens.

根据材料那内容选择最佳答案,并在答题卡上将该项涂黑。

1What should you do first if you get burned.

A.Call the police.B.Check the burn.

C.Go to the hospital.D.Clean the burned area.

2What’s the correct order of the tips to take care of the burn yourself?

a. Bandage the burn. b. Remove jewelry from the burn.

c. Put the burn under the cool running water. d. Tear clothing away from the burn if possible.

A.c - b - a - dB.a - b - d - cC.d - c - a - bD.d - b - c - a

3What would you do to deal with the large burned area?

A.Ask the doctor for help.B.Cover the burn with a dirty cloth.

C.Put some butter on the burn.D.Treat the burn without medical care.

4What is suggested in the text?

A.You are supposed to break the blisters.B.Some mild burns can’t be treated at home.

C.Children can’t play with fire in the kitchen.D.You should be careful only when using candles.

5Where is the text probably from?

A.A medical ad.B.A fashion magazine.

C.A local guidebook.D.A first- ad handbook.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网