题目内容

【题目】 Here are three famous cities in the world, You will find the most famous landmarks which are symbols for a city and maybe even for the country.

Venice

This beautiful city in northeastern Italy is built on about 120 small islands. The city has no roads. Instead, people use boats to travel along the canals(运河). Flat—bottomed boats called gondolas were once the main means of transportation. You should see St. Mark's Square—the center of activity in this city.

It has wonderful buildings.

Chicago

This American city is the main business and cultural center of the Midwest. It is famous for its music. opera and theaters. It also has excellent museums. When shopping in this city, you can visit a long row of fashionable stores on North Michigan Avenue, One of the world's tallest buildings, the John Hancock Center, is also on this avenue.

Rio de Janeiro

Travelers use many words to describe this South American city:beautiful, sunny, friendly and exciting. It is the city of the Carnival(嘉年华), where everyone dances the samba in the streets. Tourists also love to visit its wonderful beaches and mountains. You should not miss the National Park of Tijuca—one of the largest city parks in the world.

1Why were”gondolas” the main means of transportation in Venice?

A.Because the people didn't like traveling by car.

B.Because the city had wonderful buildings.

C.Because there were a lot of canals in the city.

2If you want to enjoy the beauty of nature, which city should you visit?

A.Venice.B.Chicago.C.Rio de Janeiro.

3Which of the following is TRUE about Chicago?

A.It is the main business and cultural center of the Mideast.

B.If you are interested in plays. Chicago is a good place to go to.

C.You can go shopping in this city, but not around John Hancock Center.

【答案】

1C

2C

3B

【解析】

文章大意:短文分别介绍了威尼斯,芝加哥和里约热内卢三个城市。

1细节理解题。根据一栏文中句子The city has no roads. Instead, people use boats to travel along the canals(运河).可知,人们用船沿着运河旅游,是因为威尼斯有许多运河,故答案为C

2细节理解题。根据三栏文中句子Tourists also love to visit its wonderful beaches and mountains. You should not miss the National Park of Tijuca—one of the largest city parks in the world.游客也喜欢游览美丽的海滩和山脉,你不应该错过蒂乌卡国家公园——世界上最大的城市公园之一可知,这些都是自然之美,所以如果你想享受自然之美,你应当游览里约热内卢,故答案为C

3细节理解题。根据二栏文中句子This American city is the main business and cultural center of the Midwest.这个美洲城市是中西部的商业和文化中心可知,故A项错误;根据文中It is famous for its music. opera and theaters.可知,如果你对戏剧感兴趣,芝加哥是个好去处,故B项正确;根据文中When shopping in this city, you can visit a long row of fashionable stores on North Michigan Avenue, One of the world's tallest buildings, the John Hancock Center, is also on this avenue.可知,你购物的时尚商店在约翰考克中心附近,故C项错误,故答案为B

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Picky, Picky

Scientists have no idea exactly why birds choose certain objects to build their nests. But scientists know that the main reason birds build nests is to keep their babies safe, warm and healthy.

Baby birds grow faster and are healthier when they are warm. They also learn to fly and leave the nests sooner than birds without warm homes.

What A Yarn ()Is

Yarn is big on an oriole’s shopping list during nest building. Scientists are still trying to work out why so many birds choose white yarn over other colors for nest building.

Scientists think that the white objects remind birds of cotton fluff (绒毛) they find in the wild.

Do It Naturally

Even though birds can help us recycle some of our junk by using it to build nests, they also need to use lots of natural things. Long grass, dried sticks, spider’s silk and mud are some of the natural ingredients that are good for nests, too.

You can make a collection box of things to leave for birds so they can help themselves. Hang a small plastic box with holes on a tree branch. Fill the box freely with nest building goodies. Hang the box on a tree and watch birds climb on board to pick through the junk to find their treasures.

Warning: Don’t let the birds turn into a tasty treat. Keep your bird station away from places where cats hang out.

For The Birds!

Stop! Don’t throw all that garbage out! Give some to the birds. Look and see how your old junk can help beautify and warm a bird’s new home.

1The baby birds with warm homes are able to ___________.

A.learn to fly earlierB.grow slower

C.build better nestsD.leave the nests safer

2What can people make for birds to build nests?

A.A warning board.B.Holes on a tree branch.

C.Food in the garbage.D.A collection box of things.

3What is the purpose of the passage?

A.To tell us how birds build nests.

B.To show the importance of nests to birds.

C.To tell humans what they can do to help birds.

D.To show the bad relationship between birds and cats.

【题目】

In all the world’s cultures, people sing, play instruments, and celebrate with music. It plays such an important role in our lives that people devote much time to its study. Experts (专家) are finding that because of the _______our brains deal with music, learning to play an instrument or just listening to music can have a large number of benefits (益处).

Music education has _______a lot of attention. Learning to play an instrument can help children improve Maths, science, and language _______. One study in Canada followed children’s IQ scores for nine months, _______that children who studied music had the biggest test score improvements. The secret may lie in the way reading music and playing notes (音符) uses several parts of the _______, raising our ability to learn school subjects.

Music is also used for _______purposes, such as the treatment of diseases which influence memory. The secret lies in the way the brain deals with music. That’s _______an old song can remind you of something that happened years ago. For patients suffering from diseases like Alzheimer’s, listening to music can help wake up hidden memories by building up musical pathways to memories.

Studies of the music and brain connection often centre on classical music, _______it activates (激活) both the left and right sides of our brains. One study observed (观察) people’s brain activity as they listened to music by _______William Boyce. It found that the brain activity was highest during the short breaks (中断) between the movements of a piece. During each break, the person’s brain expected what would come next, while organizing what he or she had just ________. This process (进程) is similar to the way our brain organizes information. It may explain why classical music can help improve memory.

1A.wayB.resultC.styleD.step

2A.keptB.givenC.receivedD.collected

3A.marksB.skillsC.pointsD.talents

4A.believingB.consideringC.explainingD.discovering

5A.bodyB.brainC.headD.heart

6A.medicalB.musicalC.personalD.practical

7A.howB.whenC.whyD.what

8A.ifB.sinceC.thoughD.unless

9A.writerB.doctorC.teacherD.composer

10A.heardB.sungC.saidD.done

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网