题目内容
【题目】The clockwork(机械) radio is the only radio that doesn’t need batteries(电池) or electricity. It is powered(提供动力) by turning the handle(手柄) for a minute.
The clockwork radio was invented in 1991 by Trevor Bayliss, a British inventor. Trevor had the idea while he was listening to some news about Africa on the radio. It was reported that Africans were dying of Aids(艾滋病) and there was no easy way to send them some information about the disease.
But no one would help Trevor develop his idea for a new kind of radio. Finally, in 1993, a TV program showed his invention, and afterwards, a South African businessman heard of Trevor’s clever idea and contacted(联系) him.The first clockwork radios were made in South Africa in 1995.
Since then, the radios have been a great success. Trevor has been given many prizes.
Trevor has hung a letter written by another engineer on the wall in his house. The engineer explained in the letter why he thought Trevor’s idea for a clockwork radio couldn’t possibly work!
【1】How do people power the clockwork radio?
_______________________________
【2】When was the clockwork radio invented?
_______________________________
【3】Would many people help Trevor develop his idea for a new kind of radio?
_______________________________
【4】Where were the first clockwork radios made?
_______________________________
【5】What has been hung on the wall in Trevor’s house?
_______________________________
【答案】
【1】They/People power it by turning the handle for a minute.
【2】In 1991
【3】No, they wouldn’t.
【4】In South Africa.
【5】A letter (written by another engineer).
【解析】试题分析:本文是一篇说明文。一个英国的发明者在1991年发明了机械收音机,但是从它被发明到生产应用,经历了曲折的过程。
【1】细节理解题。题意:人们怎么给机械收音机提供动力?由文章第一段第二句“It is powered by turning the handle for a minute.”,可知填They/People power it by turning the handle for a minute.。
【2】细节理解题。题意:机械收音机是什么时候发明的?由第二段第一句“The clockwork radio was invented in 1991 by...”,可知填In 1991.。
【3】细节理解题。题意:很多人会帮助Trevor开发关于他的新型收音机的想法吗?由第三段第一句“But no one would help Trevor develop his idea for a new kind of radio.”可知没有人帮助他。故填No, they wouldn’t.。
【4】细节理解题。题意:第一批机械收音机是在哪里被制造的?由第三段最后一句 “The first clockwork radios were made in South Africa in 1995.”,可知填In South Africa.。
【5】细节理解题。题意:什么被挂在Trevor家的墙上?由最后一段第一句 “Trevor has hung a letter written by another engineer on the wall in his house.”,可知填A letter (written by another engineer).。
【题目】If you’re away from home, feeling a bit blue or searching for some comfort, the Danes have a solution. It’s called “hygge”. Coming from Danish culture, but popularized by the British in 2016, hygge is much more than just a word, it’s becoming a feeling around the world.
The hygge refers to the sense of happiness you get when your family is gathered together at new year or Christmas. It is all about the pleasant feelings of home: the smell of your mother’s cooking, your partner’s arm around your shoulder and so on.
Hygge is an antidote(良药) to stress. You know when you’ve got it, a gentle warmth starts spreading through your body. Another important part of hygge is that it has nothing to do with modern technology. It’s a period time to relax your tired mind and eyes. So, put down that smartphone and turn off the computer.
You should also know that hygge is not about healthy eating or more exercise. In fact, it’s just the opposite. You’re supposed to be lost in what you like: enjoy sweet snacks and calorie-laden cakes freely.
Let yourself be carried on a wave of nostalgia(怀旧) back to your birthplace, and remember? the childhood songs of your distant youth with a smile. If it helps, wrap yourself in a warm blanket and sleep with one of your favorite books (not a pill or e-reader).
If Denmark seems too far, then think of old Beijing with its hutong and courtyard houses. Picture yourself sit around a traditional stove with your loved ones, eating dumplings and chatting about the old days. Let yourself drift back in time to a period where everything is relaxing, and there is no need to reply to any e-mails or text messages. They did not exist(存在) back then.
Now you’ve really understood hygge without even having to set foot in Copenhagen.
? An Antidote to 【1】 -Hygge | |
? Origin (起源) | ?Hygge came from Danish culture. ?It was 【2】with the British in 2016. |
What hygge is | ?You will feel pleased【3】 your family members around. ?You don’t【4】 to use modern technology like a cellphone or computer. ?You can eat whatever you like without【5】 about daily exercise. |
What people can do【6】 feeling stressed | ?You can remind 【7】 of the sweet memories of childhood and relax yourself by reading books that you like 【8】 . ?If Denmark seems too far, let yourself think of old things and chat about the old days when 【9】 or text messages didn’t exist. |
It’s not 【10】 for you to go to Copenhagen as you have known hygge well. | |
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?