题目内容

【题目】Read the passage and fill in the blanks with proper words.(在短文的空格内填入适当的词,使其内容通顺,每空格限填一词,首字母已给)

My name is Lemuel Gulliver. I was born in England. At age of 16, when I was a y1man, I studied to be a doctor. I worked in London at first, but it was not easy to make money there. I decided to work as a ship’s doctor. I liked t 2and I made several voyages (航行) .

It was an interesting life. One ship I worked on was called the Antelope. Our voyage went very well at first, but one day there was a great storm. The ship hit the rock in the sea, and began to sink. I managed to j 3into one of the ship’s lifeboats with some sailors, and we thought we were safe. Then there was a big wave, and the little boat turned over in the water. We all began to swim. I s4 lost sight of the other sailors, and I never saw them again. I think they all drown.

I swam for many hours in the water, and I was very t5. All of a sudden I realized that no deep any more---- my feet touched the ground! I walked a long time, and then I came to the beach. It was evening, and I was exhausted (疲惫的). I fell a6on the sand.

When I woke up it was morning. I tried to stand up, but I could not move at all. I raised my h7a little, and I could see ropes on my body. They were tied very tightly. I did not know what had happen to me.

Then I saw a very small creature(生物)walking along my body. I looked again, and I was very surprised to see that this creature was a really tiny man!

【答案】

1young

2traveling

3jump

4suddenly

5tired

6asleep

7head

【解析】

本文为名著《格列佛游记》的选段,讲述了格列佛在“羚羊号”船上作医生,遇到风暴之后,跟船员们失去联系,自己不停的游泳,最后到了小人国的故事。

1句意:在16岁的时候,当我还是一个年轻人,我学习成为一名医生。

空格处为形容词做定语,16岁,是非常年轻的,故填young

2句意:我喜欢旅行,我有过几次航行。

根据固定搭配喜欢做某事like doing sth,再由I made several voyages可知,我是喜欢出行的,故填traveling

3句意:我设法和一些水手一起跳上了船上的一艘救生艇,我们认为自己是安全的。

设法做成某事managed to do sth,跳上救生艇jump,故填jump

4句意:我突然看不到其他的船员了,而且我再也没有见到他们呢,我认为他们都淹死了。

空格处修饰动词词组lost sight of,用副词形式;再由突然看不到,故填suddenly

5句意:我在水中游了很多小时,我非常累。

空格处为形容词做表语,描述主语的状态,根据I swam for many hours in the water可知,我是非常累的,故填tired。

6句意:到了晚上,我筋疲力尽的,我在沙滩上睡着了。

根据It was evening到了晚上,所以空格处为入睡,固定搭配fall asleep,故填asleep

7句意:我把我的头举起一点点,我能看到我身上的绳子。

根据I could not move at all我不能移动,与后文I could see ropes on my body我能看到我身上的绳子,可知,我是稍微的举起一下头,故填head

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网