题目内容
【题目】 In public places, people often use body language to express their meanings. Waving and bowing are examples of body language. Different kinds of body languages show different cultures in different countries. In China waving means greeting, but in Japan bowing is used. Sometimes this kind of body language is polite in one country, but it is not polite in another. We should pay attention to using it. In China, nodding your head shows you agree with someone, but in India, shaking your head from side to side shows agreement. In China, people hold hands as a sign of friendship, but people seldom hold hands in North America. It is worth(值得) noting that different meanings of body language can also cause problems in understanding. Some people do not understand how to use thumb(拇指) correctly. Most people often show one thumb to praise someone or something. You can't raise your thumb when someone is in danger. In a basketball match, if the judge shows two thumbs, it means two players break the rules.
【1】Where do people often use body language?
A.In a basketball match.B.At the square.
C.At the station.D.In public places.
【2】Different kinds of body language show ________ in different countries.
A.different culturesB.the same cultureC.different habitsD.the same social custom
【3】How many kinds of body language are mentioned(提到) in the passage?
A.5.B.6.C.7.D.8.
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A.In a basketball match, you can show two thumbs to praise the players.
B.In China, nodding your head shows you disagree with someone.
C.Body language can show different cultures.
D.Different meanings of body language can solve the problems.
【5】The main idea of this article is about ___________.
A.nodding your headB.body language and culture
C.body language and countriesD.raising your thumbs
【答案】
【1】D
【2】A
【3】B
【4】C
【5】B
【解析】
文章大意:在公共场所,人们通常用肢体语言表达意义,但是在不同的国家,肢体语言的意义是不一样的。
【1】细节理解题。根据文中In public places, people often use body language to express their meanings. 可知在公共场所,人们通常用肢体语言表达他们的意思,故答案为D。
【2】细节理解题。根据文中Different kinds of body languages show different cultures in different countries. 可知不同的肢体语言在不同的国家表达不同的文化,故答案为A。
【3】细节理解题。根据文中可知本文提到waving,bowing,nodding,shaking your head,hold hands,use thumb六种肢体语言。故答案为B。
【4】细节理解题。根据文中In a basketball match, if the judge shows two thumbs, it means two players break the rules.在篮球比赛中,裁判竖起两个大拇指,意思是两个队员犯规,而不是表扬,故A错误;根据文中In China, nodding your head shows you agree with someone,在中国 点头说明你同意某人,不是不同意,故B错误;根据文中Different kinds of body languages show different cultures in different countries. 不同的肢体语言在不同的国家表达不同的文化,故C正确;根据文中It is worth(值得) noting that different meanings of body language can also cause problems in understanding.肢体语言的不同意义也能引起理解上的问题是不值得的可知,故D错误,故答案为C。
【5】主旨大意题。根据文中 Different kinds of body languages show different cultures in different countries. 可知本文主要讲述了不同的国家肢体语言不同,文化不同,故答案为B。
【题目】 2019年央视春晚《占位子》反映了现实生活中父母总是想方设法把最好的给孩子,总想帮孩子安排好一切,但孩子们却甚少理解父母们的良苦用心。请结合下列表格内容提示写一篇英语短文,谈一谈此种现象以及你的感想
父母 | 想方设法满足孩子的需要,给孩子最好的安排 |
孩子 | 1.觉得父母管太多,没有自由 2.不理解父母,不愿跟父母交流。 |
感想 | 感恩父母…… |
内容提示:
1.用上所给要点,并适当发挥;
2.行文通顺、流畅、正确、书写规范;
3.文中不能出现考生的真实姓名、校名和地名;
4.词数80左右。开头已给出,但不计入总词数。
参考词汇:尊重 respect
Nowadays, there are many problems between parents and children._____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【题目】 Whether it’s soccer, basketball or table tennis, there are a lot of fun sports to play when students are not busy with schoolwork. Some sports are popular around the word. Like basketball and soccer. Kids all over the world play them. But other sports are not so common.
Playing badminton is a very popular after-class sport for kids in China, but it’s not easy to play in the open air, Kids often join some clubs to learn or practice badminton. Fencing is getting more and more popular in school. It’s awesome to be a wordsman and fencing is also good for keeping in good shape. However, learning fencing costs a lot. Shooting also has its attraction for kids. But this kind of sport requires a lot, such as good eyesight, strong psychological quality and money.
Parents are ready to send their kids to learn how to learn these sports how to learn these sports after school, not only for the purpose of their children’s health, but also for their entrance of the higher school. Now some students who play these sports begin to take them really seriously. Some good colleges even offer scholarships to the athletes who show their talents on the field.
So for some young athletes, playing sports after school can lead to a full-time career.
Names of the Sports | Badminton | It’s not easy to play it in the _______ | Playing sports: is good for children’s health and entrance of the higher school. Offer: Scholarships for the _______ athletes. Can lead to _______ |
_____________ | It costs a lot. | ||
Shooting | There’s many_______for this sport |
【1】_________
【2】_________
【3】_________
【4】_________
【5】_________