题目内容

16.Shenzhou X was the fifth human spaceflight  mission(任务) of the Chinese space program.It was sent into space on June 11,2013.There were three astronauts in Shenzhou X.They are Nie Haisheng,Zhang Xiaoguang and Wang Yaping.It was the second time for Nie Haisheng to go into space.He went into space in Shenzhou VI in October,2005.Wang Yaping was the second woman astronaut after Liu Yang who went into space in Shenzhou VI in 2012.
Shenzhou X
Launching time17:38,June 11,2013
Landing time8:07,June 26,2013
Launching placeJiuquan
Period of time in space15days
AstronautNie Haisheng,Zhang Xiaoguang and Wang Yaping
Special eventWang Yaping taught a special physics lesson for about 40minutes for junior high school students in China when she was in space.More than 60 000 000students watched the lesson.
根据短文内容,选择最佳答案.
46.Shenzhou X was theA  human spaceflight  mission of the Chinese space program.
A.fifth
B.second
C.fourth
47.Nie Haisheng went into space for the first time inA.
A.Shenzhou VI in October,
B.Shenzhou X in October,2005
C.Shenzhou VI in June,2013
48.When did Shenzhou X land on the earth?B
A.17:38,June 11,2013  
B.8:07,June 26,2013
C.8:07,June 11,2013
49.How long did Shenzhou X travel in space?C
A.12days.
B.13days.
C.15days.
50.Which of the following is NOT true?B
A.There are three astronauts in Shenzhou X.
B.Wang Yaping was the first woman astronaut to go into space.
C.Wang Yaping taught a physics lesson in space for about 40minutes.

分析 文章大意:这是一篇新闻报道类阅读,主要介绍神舟十号载人飞船发射的一些情况.2013年6月11日发射,有三名宇航员,他们是聂海生、张晓光和王亚平.王亚平中国第二位进入太空的女宇航员.短文还介绍了神舟十号载人飞船的发射时间、着陆时间、发射场地、在太空上的时间、还有一些与发射有关的特别事件等.

解答 46.答案:A.细节理解题.根据第一句Shenzhou X was the fifth human spaceflight  mission(任务) of the Chinese space program.神舟十号是中国航天计划的第五次载人航天飞行任务.可知,是第五次.选A.
47.答案:A.细节理解题.根据第二行It was the second time for Nie Haisheng to go into space.He went into space in Shenzhou VI in October,2005.这是聂海生第二次进入太空.他在2005年十月乘坐神舟六号进入太空.可知,应该是在十月乘坐神州六号,选A.
48.答案:B.细节理解题.根据表格第三行Landing time8:07,June 26,2013.着陆时间2013年六月二十六日8:07.可知,选B.
49.答案:C.细节理解题.根据表格第五行Period of time in space太空上的时间.15days十五天.可知,选C.
50.答案:B.推理判断题.根据最后一句Wang Yaping was the second woman astronaut after Liu Yang who went into space in Shenzhou VI in 2012.王亚平是继刘洋之后第二位在2012年乘坐神舟六号进入太空的女宇航员.可知,B选项"王亚平是第一位进入太空的女宇航员."不正确.选B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关题目
6.Research proves that nearly half of the cancers diagnosed(诊断) in the UK each year-over 130,000in total-are caused by life choices that include smoking,drinking and eating the wrong things.
Tobacco(烟草) is the biggest factor,causing 23% for cases in men and 15.6% in women,says the Cancer Research UK report.Next comes a lack of fresh fruit and vegetables in men's diets,while for women it is being overweight.Lead author of the report,Professor Max Parkin,said:"Many people believe cancer is related to fate(命运) or‘in the genes(基因)',and that it depends on luck whether they get it or not.Looking at all the evidence,it is clear that around 40% of all cancers are caused by things we mostly have the power to change."
For men,the best advice appears to be:stop smoking,eat more fruit and vegetables and cut down on how much alcohol you drink.For women,again,the best advice is to stop smoking,but also watch your weight.
In total,14lifestyle and environmental factors,such as where you live and the job you do,cause 134,000cancers in the UK each year.
Some risk factors are well founded,such as smoking's link with lung(肺) cancer.But others are less well realized.For stomach cancer,a fifth of the risk comes from having too much salt in the diet,data suggests.Some cancers,like mouth and throat cancer,are caused almost mainly by lifestyle choices.But others,like gall bladder cancer(胆囊癌),are largely not related to lifestyle.
Public Health Minister,Anne Milton,said:"By making small changes you can cut your risk of serious health problems-giving up smoking,watching you drink,getting more exercise and keeping an eye on your weight."
38.The underlined word"it"in the second paragraph refer toC.
A.change
B.lifestyle
C.cancer
D.weight
39.According to Professor Parkin,he thinks thatB.
A.cancers are caused because of genes
B.some cancers may be avoided mainly
C.most cancers are caused for no reason
D.men can keep an eye on their weight to avoid cancers
40.According to this passage,stomach cancer can be brought on byB.
A.working overtime
B.taking in too much salt
C.lack of exercise
D.smoking too much
41.Which of the following can be learnt from the passage?C
A.Smoking is the only cause of lung cancer.
B.Drinking a small amount of wine is good for health.
C.Some cancers may not be caused by lifestyle choices.
D.About 134,000people die of cancer in the UK each year.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网