题目内容
【题目】 When I was in primary school, I got into a major argument(争论) with a boy named Michael in my class. I have forgotten what the argument was about, but I have never forgotten the lesson I learned that day.
I was convinced that I was right and he was wrong, and Michael was just as convinced that I was wrong and he was right. The teacher decided to teach us a very important lesson. She brought us up to the front of the class, placed Michael on one side of her desk and me on the other. In the middle of her desk was a large, round object. I could clearly see that it was black. And she asked Michael what color the object was, “White,” he answered.
I couldn’t believe he said the object was white, when it was obviously black! Another argument started between Michael and me, this time about the color of the object.
The teacher told me to go stand where Michael was standing and told him to come and stand where I had been. We changed places, and now she asked me what the color of the object was. I had to answer, “White.” It was an object with two differently colored sides, and from his viewpoint(视角)it was white. Only from my side it was black.
My teacher taught me a very important lesson that day. You must stand in the other person’s shoes and look at the situation through their eyes in order to truly understand their perspective.
【1】What was the argument about between the author(作者) and Michael at first?
A.The color of the object.B.The answer of a math question.
C.The author was not sure.D.The time of beginning class.
【2】The author feel ________ when he heard Michael’s answer.
A.happyB.unbelievableC.tiredD.helpless
【3】What’s the meaning of the word underlined in Paragraph 2?
A.确信B.辩解C.怀疑D.猜测
【4】What did the teacher put in the middle of her desk?
A.A round and colorful object.B.A white and black bottle.
C.An object with two mirrorsD.An object with two colors.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】D
【解析】
本文作者讲述了他和迈克尔争论,都认为自己正确,对方错误。老师把一个两面颜色的球放在桌子中间,让他们看,然后作者让他们互换位置在观看,结果他们看到的颜色和第一次不一样。这个故事告诉我们你必须站在另一个人的位置上,通过他们的眼睛看情况,才能真正理解它们。
【1】细节题。根据第1段第2句“I have forgotten what the argument was about, but I have never forgotten the lesson I learned that day.(我忘记了争论的内容,但我从未忘记那天学到的教训。)”可知作者不清楚起初作者和迈克尔之间的争论是什么;故选C。
【2】细节题。根据第3段第1句“I couldn’t believe he said the object was white, when it was obviously black!(我不敢相信他说那东西是白色的,而它显然是黑色的!)”可知当作者听到迈克尔的回答时,他感到难以置信。故选B。
【3】词意猜测题。此句I was convinced that I was right and he was wrong, and Michael was just as convinced that I was wrong and he was right.句意是:我确信我是对的,他是错的,迈克尔也同样确信我是错的,他是对的。根据句意可知“convinced”的意思是“确信”,故选A。
【4】推理判断题。根据第4段第4和5句“It was an object with two differently colored sides, and from his viewpoint(视角)it was white. Only from my side it was black.(这是一个有两个不同颜色边的物体,从他的观点来看,它是白色的。只有我这边是黑色的。)”可知老师在桌子中间放了有两种颜色的物体。故选D。
【题目】目前,许多中学生不重视课外阅读。请你根据下表内容写一篇短文,对这一现状进行分析并提出建议。
要点:
| 1. 作业太多 |
| 1. 更多地了解世界 |
对学校或同学的建议 | ……(至少一点) |
注意:1. 词数: 80个左右(开头已给出的内容不记入总词数);
2. 内容必须包括上表中的要点,可适当发挥,但不要逐字翻译;
3. 条理清楚、语句连贯;
4.文中不得出现真实的地名、校名和人名。
At present only a few students do some reading after class. Here are several reasons.
▲
▲
▲
▲
▲
▲